- Captain's Dinner, Sandra van Berkum en Tal Maes
Koken met de Holland-Amerika LijnCaptain's Dinner neemt de lezer mee naar de laatste trans-Atlantische periode van de Holland-Amerika Lijn, die duurde van 1946 tot 1971. Naar de tijd dat de oversteek van Europa naar Amerika…
€ 12,50 -50%
Where Chefs EatA GUIDE TOT CHEFS' FAVOURITE RESTAURANTS
An invaluable restaurant guide which reveals the popular and often little known places that top chefs choose to eat in themselves. More than 400 of the world's best chefs, including Heston…€ 8,95 € 4,50- De sensaties van smaak, Bob Holmes
De wetenschap achter hoe we proeven
Kun je beschrijven in hoeverre de smaak van heilbot verschilt van kabeljauw? Hoe de geur van brie verschilt van port salut? De meesten van ons slagen daar nauwelijks in. Het ontbreekt ons aan de…€ 39,95 - Over bloesembeignets en broccolibrood, Helen Dijkstra-Hesselink
Geïnspireerd door de haar omringende natuur bedacht Helen Dijkstra een aantal verrassend originele en eenvoudige recepten, die ze voor dit boekje omlijstte met schitterende, sfeervolle aquarellen. Geniet van al het moois en…
€ 8,95 - Veg!, Hugh Fearnley-Whittingstall
Het River Cottage boek, met groenten in de hoofdrol
Hardcover
Babybietjes uit de oven met walnoot-yoghurtdressing, frittata met zomergroenten en geitenkaas, en paddenstoelen-risotto en andere gerechten die je meteen doen…€ 18,95 - Kweken voor de keuken, Adam en james Caplin
Fruit, groenten en kruiden uit de eigen stadstuin
Kweken voor de keuken is een inspirerend en praktisch boek dat u helpt het meeste uit uw tuin of vensterbank te halen. Er wordt aandacht besteed aan veel huidige trends — op het…€ 14,95 - Gekruid & geroerd, Danielle Houbrechts
Daniëlle Houbrechts probeert in dit boek uit te leggen wat de wilde-kruidenwereld voor haar betekent. De ideale plek om te onthaasten. De onuitputtelijke bron van creativiteit en harmonie. De eerlijke omgeving vol echtheid en…
€ 28,50 -46%
Wat te koken & hoe te koken, Jane HornbyHardcover (gebonden in harde kaft met stofomslag)
Zo goed als nieuw exemplaar
Het ultieme stap-voor-stapboek voor iedereen die zijn favoriete maaltijd perfect wil bereiden, geschikt voor beginners en gevorderden.
Honderd…€ 34,95 € 18,95- Paddestoel, Johnny Acton & Nick Sandler
Kenden we enkele jaren geleden slechts de overbekende champignon, tegenwoordig overspoelen vele soorten paddestoelen de markt. Ook de tijd van de champignonsoep en de biefstuk met champignonroomsaus ligt ver achter ons.…
€ 14,95 - Het insectenkookboek
Krekellolly’s in diverse smaken. Sprinkhanen om in chocolade te dopen. Libellenlarven met pepermuntblaadjes. Voor de meeste Nederlanders is het geen dagelijkse kost. Toch eet 80 procent van de wereldbevolking insecten als…
€ 11,95 - Aardappelen
Meer dan 100 onmisbare recepten
De aardappel is een van de populairste en meest veelzijdige groenten, die over de hele wereld wordt verbouwd. Aardappelen zijn een rijke bron van voedingsstoffen, ze bevatten veel vezels en weinig…€ 4,50 - Proef Londen, Terence Contan & Peter Prescott
Meer dan 60 recepten van topchefs uit Londen plus de beste culinaire markten, restaurants, ambachtelijke winkels en cafés
Proef Londen is een reisgids, een eetgids, een leesboek en ook een kookboek. En dat is een mooie…€ 14,95 - Hamburgers in het paradijs, Louise O. Fresco
VOEDSEL in tijden van SCHAARSTE en OVERVLOED
Hardcover (gebonden in harde kaft met stofomslag)
De menselijke geschiedenis is er een van voortdurende schaarste aan voedsel. De overvloed die in de laatste decennia voor velen is…€ 14,95 - The Arrows Cookbook, Clark Frasier and Mark Gaier
Cooking and Gardening from Maine's Most Beautiful Farmhouse Restaurant
Part how-to-garden primer, The Arrows Cookbook combines more than 150 delicious recipes with time-tested techniques for growing herbs, vegetables, and edible…€ 14,95 - De wereld rond in 101 recepten
Het beste uit Gentse Waterzooi en meer
Gènes favoriete recepten aangevuld met talloze recepten uit de boeiende wereldkeuken
Voor het bekende tv-programma Gentse Waterzooi trok Gène Bervoets de hele wereld rond op culinaire…€ 24,95 Tip van Stip
Rotterdams kookboek, Linda RoodenburgHet Rotterdams Kookboek, het culinaire standaardwerk voor álle Nederlanders
Mooi vormgegeven boek door Irma Boom!
Iedereen eet pasta, rijst en aardappels. Turkse pizza is net zo populair als patatje oorlog en de kapsalon is…€ 18,95- Het ei, Michel Roux
Het ei is in al zijn eenvoud misschien wel het meest complete en veelzijdige voedingsmiddel in de keuken. Het speelt de hoofdrol in uiteenlopende gerechten, van een eenvoudige omelet of klassieke gruyèresoufflé tot de…
€ 18,95 - Passie voor groenten, Antonio Carluccio
Hét boek over koken met groenten — van de 'koning van de Italiaanse keuken'
In dit prachtig vormgegeven boek presenteert Antonio Carluccio meer dan 200 overheerlijke recepten, die zijn enthousiasme en passie voor knapperig…€ 18,95 -40%
Eten uit de volkstuin, Marleen van EsZaaien, oogsten en eten van eigen bodem
Er zijn boeken over het houden van een volkstuin en boeken over koken met de oogst uit die tuin, maar geen boek combineert zaaien, oogsten en eten zoals Eten uit de volkstuin.
Ingedeeld op…€ 14,95 € 8,95- Johannes van Dam, Jeroen Thijssen
De biografie
Hardcover
Eerste druk, 2018
Johannes van Dam was naast bekend culinair journalist een bijzonder mens. Hij had dan ook bepaald een roerige achtergrond: zijn joodse ouders overleefden de oorlog in onderduik, op jonge…€ 9,95 - Smullen met pompoen, Nicole van Leeuwen
Meer dan 100 bijzondere gerechten
De pompoen is in opmars. De felgekleurde vrucht is vrijwel het hele jaar door te verkrijgen, niet alleen in natuurwinkels, maar ook in steeds meer supermarkten. Pompoen is lekker, veelzijdig,…€ 14,95 - Natural Basics, Friedrich Bohlman en Martina Kittler
Alles wat je voor een goed leven en een goede voeding moet weten
Go basic! Eerlijke levensmiddelen zonder onaangename verrassingen. Leren met plezier en koken vanuit je buik. Met recepten naar ieders smaak: vegetarisch of…€ 8,95 - De tien van teleprofs, Jan Paul Schutten en Simone Leeuwenkamp
Topkwaliteit aan tafel
"Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten", ,schreef George Bernhard Shaw, Iers toneelschrijver en Nobelprijswinnaar in 1925, ooit. Maar weet u als 'gourmand' hoe u het beste kreeft kunt…€ 8,95 Tip van Stip
Eat Love, Marije VogelzangTip van Stip
Food concepts by eating-designer Marije VogelzangHardcover
net exemplaar/very good copy
Eating concepts by Marije Vogelzang: her interest is in the verb “to eat.” Not only does she think deeply about what is on…€ 29,95-20%
De Russische keuken, Elena MakhonkoOntdek de rijke en gevarieerde Russische keuken in 60 authentieke recepten en 300 prachtige foto's
Een ontdekkingsreis langs de kenmerkende smaken en de geschiedenis van de Russische keuken, in een prachtig uitgevoerd boek met 60…€ 14,95 € 11,95- SLA, Ida de Haart
EEN HANDBOEK VOOR GROEN, GEZOND EN GEWELDIG ETEN
Dat eten vaak onweerstaanbaar is, wisten we al. Dat eten zó lekker is dat je vergeet dat het ook nog supergezond kan zijn, is alleen maar mooi meegenomen. Er wordt al genoeg…€ 18,95 - Bieslook & Polenta, Susann Probst & Yannic Schon
Vegetarisch koken op z'n Berlijns
Lokale seizoensproducten, klaargemaakt met invloeden uit heel de wereld. Van bietenravioli met sinaasappel-walnootboter tot vegetarische teriyakiburgers. In dit sprookjesachtige kookboek vol…€ 24,95 - Bonbon, Kees Raat en Jonah Freud
Bonbons van Kees Raat
Eerste druk!
Betreft eerste uitgave uit 2004 in het grote formaat (28,6 x 22,0 cm)
Kees Raat, de befaamde chocolatier van Unlimited Delicious in Amsterdam, geniet landelijke bekendheid vanwege zijn aparte…€ 35,00 -64%
De perfecte gastvrouw, Caroline BartyRecepten uit het verleden
Een gids van nu, boordevol jaren-vijftigplezier!
Word een gevierde gastvrouw en beleef het raffinement van de jaren vijftig in je eigen huis! Huisvrouwen uit de jaren vijftig hadden zeeën van tijd om…€ 12,50 € 4,50- Koks en keukenmeiden, Johannes van Dam en Joop Witteveen
Amsterdamse kookboeken uit de Gastronomische Bibliotheek en de Bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam
Koks en keukenmeiden gebruikten ze, Johannes Van Dam en Joop Witteveen lezen ze: Waarom nam een arts in de zeventiende…€ 8,95 - Passie voor pasta, Antonio Carluccio
Meer dan 100 onweerstaanbare recepten van de maestro van de Italiaanse keuken
De Italiaanse chef-kok verheft het pasta-maken tot ware kunst
Zowel soepen, hoofdgerechten, salades en desserts op basis van pasta komen aan bod
Pasta…€ 8,95 - Koken in de vaatwasser, Lisa Casali
Smakelijk en goedkoop koken in de afwasmachine
Smaak, duurzaamheid en geldbesparing met een revolutionaire methode! Misschien hebt u er nooit bij stilgestaan, maar de hitte die een vaatwasser produceert tijdens een wascyclus, kan…€ 8,95 - Feast, Roy Strong
A History of Grand Eating
Sharing a grand meal has always been a complex social event. Feasts have been used to celebrate significant occasions, to parade rank and hierarchy, and to flatter and influence people. There has always…€ 24,95 - De smaak van het verleden, Barbara Ketcham Wheaton
De Franse keuken van 1300 tot 1789
'Wat! Alweer een over koken? zal de lezer wellicht zeggen. Sedert een aantal jaren wordt het publiek overspoeld door een ware vloedgolf van dergelijke geschriften,' Deze zo modern aandoende…€ 8,95 - Kookkunst uit Rusland, Irina Carl
Eetcultuur en recepten
Uit de Russische keuken zijn bij ons enkele delicatessen algemeen bekend: steur, zalm, rode en zwarte kaviaar - en natuurlijk wodka. Zeker nu Rusland zich weer als zelfstandige staat kan profileren, is het…€ 14,95 - Tana Ramsay's familiekeuken II, Tana Ramsay's
'Eten met je gezin is niet alleen het delen van ongecompliceerd, hartverwarrnend eten, maar ook een paar minuten de tijd nemen voor elkaar, lachen om grappige verhalen, kibbelen over onbelangrijke zaken en onthouden waarom niets…
€ 11,95 - Eigentijds vegetarisch, Maria Elia
Ruim 120 recepten die je smaakpapillen verrassen
Eigentijds vegetarisch is een waar vegetarisch avontuur: deze gerechten brengen je bijna letterlijk in een andere wereld! De jonge Grieks-Britse Maria Elia heeft in dit boek…€ 18,95 - Smakelijk Italië, Sophie Braimbridge en Jo Glynn
Smakelijk Italiëneemt u mee op een culinaire reis door een land dat met hart en ziel van eten houdt. Reis mee naar de keukens van Sicilië, de kaasmakerijen van Napels, de wijngaarden van Toscane en de restaurants van Bologna.…
€ 18,95 -28%
Wat eten we vandaag?, Susan Aretz100+ familierecepten voor grote én kleine smulpaapjes
16 weekmenu's voor lente, zomer, herfst en winter met boodschappenlijstje!Eén keer per week boodschappen doen, minder eten verspillen en elke avond snel aan tafel. Wat eten…€ 12,50 € 8,95-64%
Verse munt, lamsbout & baklava, Karin Vaneker, Pieter Ouddeken en Erwin SlaatsUit de Turks-Nederlandse keuken van Meliha Genco
Dit kleurrijke kookboek roept onmiskenbaar de geuren en smaken van de Turkse keuken op. Naast de heerlijke recepten en prachtige culinaire foto's wordt het ook uitgebreid…€ 12,50 € 4,50- Alles over KAAS, Fiona Beckett
Een cursus om kennis te maken met de wereld van kaas met 44 inspirerende recepten om optimaal te genieten.
Een van de simpelste geneugten van het leven is een stuk kaas, wat brood en een glas wijn. Eén stukje goede cheddar kan…€ 11,95 Tip van Stip
Bos op je bord, Ria LoohuizenTip van Stip
Paddestoelen om te plukken en om te eten. Met 150 recepten voor de fijnproever.
'Sommighe zijn eetbaar; sommighe fenijnigh ende doodelijck', schreef de Vlaamse geneesheer Dodoens in 1554. Ook oude volksnamen zijn…€ 24,95- Waarom Franse vrouwen niet dik worden, Mireille Guiliano
Champagne, chocolade en romantiek als gezonde lifestyle.
Het valt niet te ontkennen: Franse vrouwen worden niet dik. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar over het algemeen geldt: Franse vrouwen drinken wijn, eten minstens drie…€ 8,95 - Food in Antiquity, Don Brothwell and Patricia Brothwell
A survey of the diet of early peoples
A world-wide survey of the eating and drinking habits of early peoples, Don and Patricia Brothwell's Food in Antiquity covers a broad geographical range, from the early populations of Asia,…€ 14,95 - De tao van stamppot, André Wolf
Koken met lichaam ziel en geest
De tao van stamppot is geen gewoon kookboek, maar een rijke verzameling recepten, verhalen, anekdotes, dialogen, tips, parabels, grapjes en spirituele adviezen. Het boek is gedeeltelijk opgezet als…€ 8,95 - Het metabolisme dieet, Haylie Pomroy
Slank in 28 dagen
Het dieet van Jennifer Lopez, Cher, Reese Witherspoon en duizenden anderen.
Diëten door veel te eten
Verlies 10 kilo in 4 weken
Met 4-wekenplan en meer dan 50 recepten (inclusief vegetarische en glutenvrije…€ 18,95 - Jouw moestuin, Clare Foster
De onmisbare gids voor een succesvolle oogst
Of je nu heerlijke en gezonde voeding wilt kweken, het kantoor wilt ontvluchten
of met gelijkgestemde tuiniers wilt omgaan, een moestuin of volkstuin kan het
antwoord op je dromen…€ 18,95 Tip van Stip
Een pleidooi voor echt eten, Michael PollanManifest van een eter
We zouden minder eten moeten kopen en er meer voor moeten betalen. Daar worden we niet alleen zelf beter van, maar ook het milieu, ons ecosysteem en onze samenleving. Door wereldwijd te kijken naar…€ 14,95- Vegalicious, Alice Hart
Het ultieme boek voor iedereen die altijd of af en toe geen vlees wil eten!
141 culinaire, vegetarische recepten
Zowel vegetariërs als vleeseters zullen genieten van de heerlijke recepten uit Vegalicious. Je maakt kennis met…€ 14,95 -50%
Taart, Petra AchtienVoor elke gelegenheid
Valt er iets te vieren? Maak een indrukwekkende taart! Moeilijk? Helemaal niet. Dit boek geeft je de ins en outs en voor je het weet, gooi je zelf hoge ogen. Maak indruk op je kinderen. Of met je kinderen.…€ 8,95 € 4,50- Jammie jammie, Jane Clarke
Gezond eten voor baby's & peuters
Jammie jammie is een overzichtelijk, gemakkelijk te gebruiken boek voor de moderne ouder die naast koken graag tijd overhoudt voor andere leuke dingen.
Het boek behandelt de eetgewoontes en…€ 11,95 -47%
Wat is nu gezond?, Prof. dr. Martijn B. KatanFabels en feiten over voeding
Prof. dr. Martijn B. Katan beschrijft in Wat is nu gezond? wat er wetenschappelijk vaststaat over voeding en gezondheid.
Hij loopt met de lezer de dag door en geeft aan wat bewezen gezond is, wat…€ 8,50 € 4,50- French Cheeses
About: flavours, aromas, textures, regional specialities and producers.
A guide to over 350 French cheeses from Alsace to Vancluse, this illustrated book covers classic French cheeses to little-known regionalspecialities. It…€ 8,95 - Take Away, Jean-François Mallet
Dit boek is op voorraad in ons magazijn in Nederland en snel beschikbaar
Hardcover
Take Away invites readers on a visual voyage into open-air markets and food stalls with hawkers and vendors the world over, seen through the lens…€ 28,95 -28%
Man in de keuken, Bill GrangerDe Australische kok Bill Granger laat met zijn no-nonsense benadering van koken zien hoe je op een eenvoudige, niet-tijdrovende manier bijzondere gerechten kunt maken. De recepten, met multiculturele invloeden, zijn even…
€ 12,50 € 8,95- Honey & Co., Sarit Packer & Itamar Srulovich
Ons eten uit het Midden-Oosten
Honey & Co is hét Londense restaurant van het moment en winnaar van The Observer Newcomer of the Year Award 2013. Ze werkten eerder voor Yotam Ottolenghi, als patissier en als chef-kok. Ze zijn een…€ 16,95 - Het complete rijst kookboek, Zoë Harpham
Hardcover
Deze eenvoudige graansoort is over heel de wereld zeer gewild. Zuid-Europa, het Midden-Oosten, Japan, Zuid-Amerika, overal worden de heerlijkste recepten gemaakt met rijst als basis. Dit boek is zeer overzichtelijk…€ 11,95 - World Food Café 2, Chris & Carolyn Caldicott
Makkelijke vegetarische recepten
Nederlandstalige uitgave
De recepten van het World Food Café - restaurant in Londen - zijn populair. Van het eerste boek World Food Café (1999) werden ruim 20.000 exemplaren verkocht. Voor het…€ 28,95 - Het dovemansorendieet, Maarten 't Hart
Over zin en onzin van gewichtsverlies
Hardcover
Hoe komt het dat t Hart zijn hele leven broodmager is gebleven, terwijl hij een weergaloze schrokop is? Hoe at hij vroeger en hoe eet hij nu? Het komt allemaal aan bod in dit…€ 11,95 - Het grote boek met desserts
Een ruim aanbod van recepten voor (zoete) nagerechten, inclusief klassieke desserts en een aantal bakrecepten.
'Wat krijgen we toe?' is een vraag waarin hooggespannen verwachtingen doorklinken. Als u graag complimenten van…€ 14,95 -52%
BELGO kookboek, Denis Blais en André PlisnierDe recepten van het origineelste Belgische restaurant buiten Belgie - officieel verkozen tot het beste restaurant van Londen
Leer mosselen bereiden op twintig verschillende manieren. Ontdek het geheim om de beste frieten ter…€ 18,50 € 8,95- Una Bella Spaghettata, Nikko Amandonico
het beroemdste gerecht van Italië
Dit prachtige boek is de opvolger van het succesvolle 'La Pizza'. Ditmaal is het boek een huldeblijk aan de pasta's van Napels. Een vijftigtal overheerlijke pasta's wordt afgewisseld met de…€ 18,95 - Seasons kookboek, 4 seizoenen puur koken, Aty Luitze
Seizoenen als uitgangspunt met aandacht voor ingrediënten en feesten.
Het Seasons kookboek, 4 seizoenen puur koken staat vol met originele en bijzondere recepten met eerlijke ingrediënten die Seasons in de afgelopen 20 jaar…€ 14,50 - River Cafe Kookboek Groen, Rose Gray en Ruth Rogers
Ruth Rogers en Rose Gray staan bekend om hun verfrissende, originele kijk op de Italiaanse cucina rustica, de landelijke keuken. Iedere zomer speuren zij het Italiaanse platteland af op zoek naar nieuwe inspiratie voor The River…
€ 24,95 Tip van Stip
Het River Cafe Kookboek, Rose Gray & Ruth Rogersdé smaakmakende Italiaanse keuken
Winnaar van vele prijzen en awards
Dit geweldige kookboek is geschreven door een Amerikaanse die in Londen woont en een Londense die in Newyorkse restaurants heeft gewerkt. Het wordt gezien als…€ 24,95-40%
Artacucina, Wiebke van der Scheer & Margré MijerArtacucina is een kunst-kookboek met 160 pagina's vol prachtige kunstwerken en bijzondere recepten. Een feest voor mensen die van mooie en lekkere dingen houden.
Neem een kijkje in de keuken van galerie Artacasa waar kunst en…€ 14,95 € 8,95Tip van Stip
Baker, Dean Brettschneider and Lauraine JacobsThe Best of International Baking from Australia and New Zealand Professionals
Winner of the Best Bread Book - English award at the Gourmand World Cookbook Awards 2001
This book is in stock in our warehouse in the Netherlands and…€ 45,00 € 35,00-55%
Powerfood, Rens KroesPure recepten van Rens Kroes
Voor een happy & heatlty lifestyle
Hardcover
Rens Kroes schrijft dat de combinatie van gezonde voeding, voldoende beweging en ontspanning zorgt voor een fit en gelukkig leven; een happy life bereik…€ 19,95 € 8,95- The Book of Preserves, Mary Norwak
Jams, Chutneys, Pickles and Jellies
With its variety of jams, jellies, chutneys, mustards, and syrups to choose from, The Book of Preserves provides a wealth of traditional country recipes. Illustrated in color with step-by-step…€ 18,95 - De Origineel Balinese keuken, Lonny Gerungan
Authentieke familierecepten
In dit bijzondere kook- en kijkboek van chef-kok Lonny Gerungan wordt voor het eerst de authentieke keuken van het Indonesische godeneiland Bali uitgebreid belicht. Bali kent haar eigen culinaire…€ 24,50 Tip van Stip
Olijfolie, Manfred MeeuwigOlijfolie is een steeds vaker toegepast ingrediënt in de Nederlandse keuken. Niet alleen omdat het een zeer gezonde oliesoort is, maar het is ook bijzonder rijk aan smaak. Maar hoe hou je extra vergine, koudgeperst en al die…
€ 8,50-48%
Specerijen, Jane LawsonDe kleurijke wereld van geuren en smaken
Met meer dan 250 recepten
Specerijen is een kleurrijk portret van ruim veertig specerijen: hun geur en rijke smaak, hun vermogen om een gerecht te transformeren en hun onmisbare plaats in…€ 28,50 € 14,95- Hamburgers, Steve Burggraf, Guillaume Pagliano, Alexandre Auriac
uit het atelier van Big Fernand
De perfecte hamburgers maken doe je met behulp van dit kookboek. Het lijkt zo simpel, een smaakvolle hamburger bereiden. Maar toch komt er heel wat bij kijken wil je de perfecte hamburger kunnen…€ 4,50 - BIER, Otto Holzhaus en Leo van Noppen
eerst bier, toen brood-bier als water-bierschoon-indianenbier-biermeermin-wild bier-bier bracht redding-bierliefde- kajuitsbier en nog veel meer
Rijk geïllustreerde en informatieve uitgave over de wereld van het bier. Niet…€ 8,95 - Azijn, Clare Gordon-Smith
Azijn wordt gemaakt van wijn, sherry, rijstwijn, cider of mout en geeft gerechten een verrassende opkikker. Het wordt gebruikt in alle grote keukens ter wereld.
Er zijn heel veel soorten azijn, want aan elke basisvloeistof kunnen…€ 8,95 - Spaghetti aan het plafond, Yvon Jaspers
Herken je het gevoel van geluk als de kinderen tevreden aan tafel zitten en smakelijk genieten van hun tomatensoep, pasta, kipkluifje of gewoon een boterham met pindakaas?
Spaghetti aan het plafond is een lees/kookboek met als…€ 8,95 - Havermout, Amy Ruth Finegold
Meer dan 30 heerlijke en gezonde recepten met havermout voor ontbijt, snacks, gebak en smoothies
In Havermout staan meer dan dertig heerlijke recepten met superfood-havermout: van heerlijke ontbijtjes tot snacks en drankjes. Of…€ 6,00 - Cha, Cha, Cha, tja, wat zullen we eten?, Lizet Kruyff
Vergeten eten
Culinair historica Lizet Kruijff beschrijft talloze gerechten, ingrediënten, bereidingswijzen en Hollandse voedseltradities.
Met foto’s (uit het archief van Spaarnestad Photo Haarlem) die een terugblik werpen op…€ 12,50 - Dieren eten, Jonathan Safran Foer
Tot enkele jaren geleden was Jonathan Safran Foer afwisselend vegetariër en vleeseter.Toen hij echtgenoot en vader werd, stelde hij zichzelf de vraag: waarom eten we dieren? En zouden we ze ook eten als we wisten hoe ze op ons…
€ 8,95 - The perfect Cookbook, David Herbert
Over 120 classic recipes that work every time
The perfect Cookbook is the book you wish you'd been given when you left home
Nowadays few of us are taught the sort of real home cooking we all adore. We love to eat lasagne, roast…€ 8,95 - MoVida, Frank Camorra
Spaanse culinaire avonturen
'Ooh wat een hebbeboek! Een Spaanse kookbijbel met veel klassiekers – van paellas en tapas tot flan en sangria – maar ook een paar spannende, vernieuwende zoals oesters met komkommersorbet of…€ 18,95 - Tools for Cooks, Christine McFadden
Keukengerei van A tot Z
Nederlandstalig
Recepten van o.a. Jamie Oliver, Alain Ducasse, Ken Hom en Alice Waters
Tips bij het aankopen van het beste keukengerei
Inclusief lijst met gespecialisseerde kookwinkels in Nederland en…€ 8,95 -48%
Kookboek voor meisjes van 8 tot 88, Mirjam van der Rijst & Marcel van DrielHardcover
Eerste druk, 2008Kookboek voor meisjes van 8 tot 88 is een opvallende verzameling van portretten en recepten van vrouwen die iedereen wel kent. Gewoon uit de straat, de buurtsuper, het café om de hoek, van…€ 28,50 € 14,95-53%
Smoothies, NIEUW BOEKSmoothies zijn eenvoudig te maken, gezond en je kunt er eindeloos mee variëren. De basisingrediënten van de smoothie zijn melk, yoghurt of ijs. Nadat je deze recepten hebt geprobeerd, dan heb je de basiskennis om je creativiteit…
€ 9,50 € 4,50- Zoete pizza's, Lene Knudsen, NIEUW BOEK
Bij pizza margherita denken de meesten aan een hartige pizza met tomaten, mozzarella en basilicum. Maar er bestaat ook een zoete variant met aardbeien, ricotta en munt. Zoete pizza's zijn erg lekker, als tussendoortje, voor bij de…
€ 6,00 - De kasteelkeuken, Felix Alen en Erik Verdonck
Felix Alen kookt eestelijk in de mooiste kastelen
Chef-kok Felix Alen zoekt in het kader van het VTM-programma 'De kasteelkeuken' dertien kasteelheren op om meer te weten over het leven op en rond het kasteel, maar ook over de…€ 14,95 - Kijken, knijpen, voelen, ruiken, proeven, koken en eten, Herman de Blijker, NIEUW BOEK
Het gebruik van je zintuigen is belangrijk bij het herkennen van kwaliteitsproducten. In dit boek leert Herman de Blijker je te kijken, knijpen, voelen, ruiken, proeven, koken en eten.
Fotografie John Vane
Kijken, knijpen,…€ 24,50 - Ilse kookt, Ilse D'hooge, NIEUW BOEK
100 makkelijke recepten voor elke dag
Elke dag kookt Libelle-chef Ilse D'hooge op Libelle tv haar favoriete gerechten in het programma 'Ilse kookt'. Snel en makkelijk maar gevarieerd en gezond voor elke dag, zonder poespas voor…€ 18,50 - Smakelijk, Piet Huysentruyt, NIEUW BOEK
Piet kookt lekker en gezond
Hardcover
In het nieuwe VIER-programma Smakelijk! laat Piet Huysentruyt iedereen meegenieten van zijn nieuwe levensstijl. Hij toont hoe je lekker kunt eten en tegelijkertijd je lichaam een gigantisch…€ 18,95 - De hongerige stad, Carolyn Steel
Hoe voedsel ons leven vormt
In De hongerige stad kiest Carolyn Steel voor een geheel nieuwe benadering van allerlei actuele problemen rond de manier waarop we eten. In dit enthousiaste en visionaire boek volgt de auteur het spoor…€ 14,95 Wageningse Persprijs 2014
Uitgekookt!, Annemieke Smit, NIEUW BOEKIngezakte soufflé, biefstuk als een schoenzool, grijsgrauwe boontjes, slappe frites en geschifte mayonaise. Uitgekookt! draait om de mislukkingen in de keuken. Wat zijn de oorzaken en hoe kunnen ze worden voorkomen?
Veel…€ 18,50- Puur genieten, Pascale Naessens
En toch gezond en slank
Eten dat je gelukkig maakt, mooier en energieker... Pascale Naessens kiest voor een eenvoudige, natuurlijke manier van eten. Het is zeker geen dieet. Haar pure keuken is een begrip geworden: gezond,…€ 18,50 - Puur Eten dat je gelukkig maakt, Pascale Naessens
Pascale Naessens is de best verkopende culinaire auteur in België. Met haar boeken heeft ze als het ware een 'beweging' in gang gezet. Mensen mogen weer genieten van eten, worden tegelijkertijd gezonder en vallen af.
'De meeste…€ 18,50 - Herman Dichtbij en soms ver weg, Herman den Blijker en Jaap van Rijn
Wat je van ver haalt is lekker. Alleen van hoe ver? Het kan mij niet dichtbij genoeg zijn. Als het maar goed genoeg is. Vers en vol dikke smaken: aardbeien van de koude grond, romige eieren, vet varkensvlees, vreemde knolletjes.…
€ 14,50 - Het grote Nutella kookboek, Paola Balducchi
Dit kloeke boek bevat 350 verrassende en originele recepten met Nutella. Nutella is een begrip op onze ontbijttafel, maar deze Nutellabijbel maakt duidelijk dat er nog zoveel meer mogelijk is met dit bekende broodbeleg dan het…
€ 14,50 - The Marmite Cookbook, Paul Hartley
The incredible bestseller: over a quarter of a million copies have been sold to date. A love-it-or-hate-it gift book that celebrates one of the great icons of the British store-cupboard. Packed with great recipes, delightful…
€ 14,50 -25%
Het Grote Frietboek, Ed&EdWanneer raakten wij in Nederland bezeten van zon lekkere zak patat? Wie waren het eerst: de Fransen of de Belgen? Waarom mag onze frietsaus geen mayonaise heten?
Het Grote Frietboek geeft antwoord. Over frites en gastronomie gaat…€ 6,00 € 4,50- Koken in de jaren tachtig, Hans Belterman
Een nieuwe stijl
Eerste druk
Retroboek / mooi tijdsdocument
Verstandiger: kleinere porties, minder vet, suiker en zout, kortere kooktijden. Nòg lekkerder: Natuurlijke smaak, verse ingrediënten, een lust voor het oog.
Het…€ 8,95 - Enjoy!, Bill Granger
Nieuwe recepten van de `man in de keuken`.
Na `Man in de keuken` heeft Bill Granger, eigenaar van een aantal restaurants in Sydney, opnieuw een boek met recepten geschreven, die de thuiskok zullen inspireren.
Enjoy!, Bill…€ 18,50 - Erwten, bonen & maïs, Peter Bauwens
Erwten, bonen & maïs is niet alleen een praktisch boek, maar geeft ook historische en andere interessante informatie. Wist je bijvoorbeeld dat de indianen klimbonen aan de voet van de maïs plantten om ze zo langs de maïs omhoog…
€ 10,00 - Afrodite, Isabel Allende
Liefdesverhalen en andere zinneprikkels
De kunst van eten en erotiek vindt haar hoogtepunt in Isabel Allende`s Afrodite. Het is een schitterend geïllustreerd boek met tientallen verhalen en anekdotes over voedsel en liefde. Wist…€ 8,50 - Superlekker, Liselotte Forslin NIEUW BOEK
Met "Superlekker en nog gezond ook!" lukt het om verantwoord op gewicht te blijven en je tegelijkertijd goed en vol energie te voelen.
Met deze slimme, nieuwe en gezonde recepten kun je gewoon elke dag een ontbijt, lunch, diner…€ 14,50 - Een gans op z’n Frans, Mort Rosenblum
en andere culinaire avonturen
Een culinaire reis door het land van meer dan 300 verschillende kazen, truffeljagers, chef-koks en legendarische wijnen.
Een gans op z’n Frans, Mort Rosenblum, net exemplaar
Forum, paperback, 320…€ 8,95 - Gerechten met een verhaal, Heleen Sancisi-Weerdenburg en Kees Vellekoop
Waarom heetten generaals in het Turkse leger soepkokers? Sinds wanneer eten de Italianen spaghetti? Hoe smaakten Indische gerechten in de tijd van ons koloniale verleden? Wat voor rol speelt boeuf-en-daube in ‘To de…
€ 8,95 - Bal gehakt, Anne Scheepmaker, NIEUW BOEK
In de Hollandse keuken is het nog steeds "woensdag - gehaktdag". Zelden tref je de gehaktbal aan op het menu van een restaurant of vindt je een recept voor gehaktballen in een kookboek. Anne Scheepmaker heeft in dit boek echter de…
€ 7,50 - What the World Eats, Peter Menzel en Faith D’Aluisio, NIEUW BOEK
25 families, 21 countries and 525 meals
Informatief en aantrekkelijk boek waarin door middel van foto’s en lijstjes wordt getoond wat mensen, in 25 verschillende landen, in één week eten en drinken. Zo zien we een foto van…€ 17,50 - De aardappel, Alma Huisken
Alles over de pieper. Met vele recepten.
Aanbeden door de Inca`s, gemanipuleerd door de wetenschap en bijna over de gehele wereld gegeten: de aardappel. Alma Huisken belicht de geschiedenis en geeft duizend-en-één…€ 17,50 - Eten en eetlust in Nederland (1840-1990), Anneke H. van Otterloo
Een historisch-sociologische studie
Dit boek gaat over veranderingen in eetgewoonten en opvattingen over eten. Vooral veranderingen in sociale ongelijkheid staan centraal. In de afgelopen anderhalve eeuw heeft Nederland zich…€ 14,95 - Het nieuwe koken, Donna Hay
Dit boek bevat inspiratie voor ervaren koks, maar biedt ook eenvoudige recepten voor koks die minder goed thuis zijn in de keuken. Rijk geïllustreerd met kleurenfoto`s.
Het nieuwe koken, Donna Hay, goed exemplaar (omslag ietwat…€ 11,95 - 500 cakejes, Fergal Connolly, NIEUW BOEK
Er was een tijd dat cakejes alleen maar een favoriete traktatie op kinderfeestjes waren, maar dat is verleden tijd! Er zijn nu cakejes voor elke gelegenheid, eenvoudig maar toch chique. 500 cakejes is een onuitputtelijke bron van…
€ 8,50 -29%
Basiskookboek, Ria van EijndhovenAlle recepten uit dit boek kunnen zonder problemen worden nagekookt. De meer dan 450 foto’s en talrijke stap-voor-stap afbeeldingen maken dit kookboek tot een betrouwbaar werkboek voor dagelijks gebruik.
Basiskookboek, Ria van…€ 8,50 € 6,00- Koken voor veel mensen, Joost Schipper
Diners, tienerfeesten, koude buffetten voor 8, 14, 21 of nóg meer personen
Koken voor veel mensen, Joost Schipper
Uitgeverij Luitingh, paperback, 191 pagina’s
ISBN 9024514797
Prijs exclusief verzendkosten€ 8,95 - De moderne keuken, zo goed als nieuw
Snel en gemakkelijk
Met de lekkerste Italiaanse en Franse recepten
De moderne keuken stelt in de eerste plaats de beste recepten voor uit de Franse en Italiaanse keuken, twee uithangborden van goede smaak. Franse gerechten…€ 8,50 - Frituren, Francis van Arkel, NIEUW BOEK
De nieuwe keuken
Frituren staat over het algemeen bekend als ongezond. Maar wist u dat je ook gezond kunt frituren? Als er in plaats van vaste frituurvetten vloeibare olie wordt gebruikt en als die na 1 à 2 keer gebruiken wordt…€ 7,50 - Fit en gezond met versgeperste Sappen, Son Tyberg
Heerlijk genieten van uw dagelijkse dosis gezondheid.
Verse sappen doen ongeveer 95% van de voedingswaarde van de groente of het fruit direct in de bloemstroom van uw lichaam terechtkomen. Bovendien bevatten ze de meest…€ 6,00 - Desserts van ver & dichtbij, Ineke Berentschot
Desserts van ver & dichtbij is een oog- en tongstrelend boek vol recepten en stap-voor-stap-instructies om heerlijke nagerechten te maken: van oud-Hollandse griesmeelpudding tot Italiaanse tiramisu, en van een echte stroperige…
€ 8,95 - Candy cookboek, Nick Decrock & Giovani Oosters, NIEUW BOEK
Culinaire gerechten om van te snoepen
Laat je verassen !
Origineel, gedurfd, creatief, maar vooral… overheerlijk ! Zo had je ‘snoep op het menu’ wellicht nog nooit bekeken. Dit kookboek brengt verassende combinaties die…€ 9,50 - Zuivel van ver & dichtbij, Ineke Berentschot
Zuivel van ver & dichtbij is het vierde deel in de succesvolle culinaire serie Van ver & dichtbij. In dit prachtige zuivelboek treft de geïnteresseerde culinaire lezer naast oude streekgerechten als Zeeuwse roomboterbabbelaars en…
€ 14,95 - Cognac, Salvatore Calabrese
A liquid History.
A passionate and contemporary story of a traditional spirit with an intriguing past. The book explores and unfolds, decade by decade, the history, secrets and untold tales surrounding the world’s most noble…€ 12,50 - Spectrum Bieratlas, Michael Jackson
Een inventarisatie van alle biersoorten in de wereld.
In zijn volledigheid, visuele rijkdom en voortreffelijke tekst slaat deze Bieratlas alles dat eerder over bier verscheen.
Spectrum Bieratlas, Michael Jackson, net…€ 12,50