- Vega Arabisch, Chef (Mounir) Toub
Midden-Oosterse gerechten voor elke dag van de week
Meer dan 90 vegetarische gerechten
Hardcover
In Vega Arabisch laat Chef (Mounir) Toub zien dat de Midden-Oosterse keuken een echte groentekeuken is.
Van courgette, aubergine…€ 14,95 Gesigneerd!
Gescheiden, wat nu?, Elbrich Fennema80 recepten voor eiwitten en eidooiers
Van advocaat tot zoutkorst
Gesigneerd!
Hardcover
Met leuke illustraties van Alex de de Wolf!
Scheiden betekent niet altijd lijden. Het is helemaal niet nodig dat eidooiers die over zijn…€ 14,95- The Rebar Modern Food Cookbook, Audrey Alsterberg + Wanda Urbaowicz
This book is in stock in our warehouse in the Netherlands and available quickly / Dit boek is op voorraad in ons magazijn in Nederland en snel beschikbaar.
Since 1988, Rebar Modern Food has been Victoria's favorite restaurant and…€ 24,95 Gesigneerd!
De vrouw die water liet aanbranden, Harold HamersmaGesigneerd!
Avonturen van een wijn- en eetschrijver
Hardcover
Eerste druk, 2021
Culinaire avonturen van wijnjournalist Harold Hamersma. Daarnaast gaat het over zijn jeugd en zijn moeder. Waar komt zijn culinaire interesse…€ 14,95- De smaak van heimwee, Dirk Lambrechts
Herinneringen aan de Europese volkskeuken
De smaak van heimwee is een ode aan de verbluffende rijkdom van de traditionele Europese keuken. Het vertrekpunt is de nostalgische herinnering aan eenvoudige gerechten uit Vlaanderen.…€ 8,95 - Nordic Bakery Cookbook, Miisa Mink
Bread * Buns * Biscuits * Sweet and savoury tarts * Cakes
First edition, 2011
Hardcover with dust jacket
This book is in stock in our warehouse in the Netherlands and available quickly / Dit boek is op voorraad in ons magazijn…€ 14,95 - De pompoen, Arneo Nizzoli
Geschiedenis - folklore - oude recepten
Van de oudste recepten tot de culinaire kunst van Arneo Nizzoli en andere beroemde Italiaanse koks
Gebonden in harde kaft met stofomslag
Folklorisch kookboek
Met recepten van enkele van…€ 11,95 - De kunst van het Italiaanse koken, Massimo Bottura
Hardcover
Massimo Bottura: de ambassadeur van de nieuwe generatie moderne Italiaanse chefs Osteria Francescana is het beroemdste restaurant in Italië. In dit restaurant krijgt de chefkok Massimo Bottura inspiratie van moderne…€ 28,95 - Aardappelkunst, Myrna Davis
Met een voorwoord van Truman Capote
In het boek Aardappelkunst van Myrna Davis staat alles wat U echt dient te weten omtrent aardappels En hoewel het een groot aantal recepten bevat, van een kruidige hors d'oeuvre genaamd…€ 14,95 - Keuke-Boek van Maria Philippina Schrijver, Prisca Zwaan - van Diggelen
Anno 1752
Hardcover met leeslint
Dit Keuke-Boek geeft een zeldzame historische kijk op recepten uit de achttiende eeuw. De totale tekst van het oorspronkelijke handschrift is zo volledig mogelijk in druk omgezet, zodanig dat de…€ 18,95 - Beiroet, Merijn Tol
Verhalen en recepten uit een mediterrane stad
'Beiroet grijpt je bij je kladden, en laatje nooit meer los.'
Herziene uitgave (2021), van na de ramp (explosie in de haven) op 4 augustus 2020.
Behalve recepten, talloze adressen,…€ 16,95 - Het Alles is Familie Kookboek, Kim van Kooten, Jara Lucieer en Huib Stam
Gebonden in harde kaft met stofomslag
Eerste druk, 2012
Als de familie weer bij elkaar is, dan wil je ook een goed diner samenstellen. Die heerlijke, beproefde familiegerechten waar iedereen zich op kan verheugen. Ouderwets…€ 11,95 - Hemsley Hemsley Lekker en snel voor elke dag
De bejubelde gezondheidsbijbel nu ook voor mensen met haast
Hardcover 2016
Genieten van lekker eten, daar gaat het Jasmine en Melissa Hemsley om, Simpel om te maken, heerlijk om te delen en toevalligerwijs ook nog eens goed voor…€ 28,95 - We eten thuis, Samuel Levie
100 recepten uit de keuken van Levie
Samuel Levie, zijn vrouw Ragna en dochter Ayla Mae hebben in hun nieuwe huis een echte droomkeuken. En dat komt goed uit, want bij de Levies speelt het leven zich af in de keuken. Het is er…€ 18,95 Tip van Stip
Madhur Jaffrey's vegetarische gerechten, Madhur JaffreyEen standaard werk met meer dan 600 recepten uit de hele wereld
Gebaseerd op veertig jaar reiservaring en talloze persoonlijke culinaire vondsten
Een ongeëvenaarde bron vol informatie over ingrediënten en…€ 35,00- A life in the kitchen, Michel Roux Jr
Recipes and reminiscences from a master chef
Full of Michel's culinary knowledge and a host of his favourite recipes
Bound in hardcover with ribbon bookmark
First edition, 2009
This book is in stock in our warehouse in the…€ 18,95 - Fruit, Wolfgang Stuppy and Rob Kesseler
Edible, inedible, incredible
Hardcover with dust jacket
Published in collaboration with the Royal Botanic Gardens, Kew
This book is in stock in our warehouse in the Netherlands and available quickly / Dit boek is op voorraad in…€ 14,95 Tip van Stip
De Aardappeleters, Joris Vermeer en Joost EngelbertsHoe twintig gerechten de wereld veroverden
Hardcover
Eerste druk, 2021
Mooi en net exemplaar
Dit kloeke boek vertelt het onweerstaanbare verhaal van twintig wereldberoemde gerechten die zo gewoon zijn dat we er niets meer van…€ 18,95- Cacao, Dominique Persoone
De chocolade route Expeditie in mexico
Gebonden in harde kaft met stofomslag
Eerste druk, 2008
Chili, knoflook, guacamole, wasabi, kip, oesters, tequila... Het zijn even ongewone als onverwachte ingrediënten voor de beroemde…€ 18,95 - De authentieke keuken van Italië, Elizabeth David
Gebonden in linnen kaft met stofomslag
Eerste druk, 2004
In De authentieke keuken van Italië maakt Elizabeth David u wegwijs in de culinaire hoogstandjes die deze kooktraditie te bieden heeft. Alle bekende en minder bekende…€ 18,95 - De Volkskeuken 2, Mac van Dinther
Leuk om te lezen, lekker om uit te koken
Na het succes van De Volkskeuken verschijnt nu De Volkskeuken 2: de 150 beste recepten uit drie jaar ‘Volkskeuken’, de populaire dagelijkse kookrubriek in de Volkskrant. Buitenissige,…€ 13,95 -40%
Artacucina 2, Wiebke van der Scheer & Margré MijerNa het succes van het eerste kunstkookboek Artacucina – een kijkje in de keuken van galerie Artacasa – kon een vervolg niet uitblijven. In dit kookboek, dat zowel het oog als de tong streelt, worden fraaie kunstwerken…
€ 14,95 € 8,95- Cranberry, F.E. de Feyfer-Teutelink en J.P. Kok
historie en receptuur
Het eiland Terschelling neemt in Nederland een unieke plaats in. Een accent op dat unieke karakter vormt het voorkomen van de cranberry op het eiland. De enige groeiplaats in Europa zelfs.
In dit boekje…€ 11,95 - Gordon Ramsay's Great Escape
100 of my favourite Indian recipes
Hardcover, first edtion
This book is in stock in our warehouse in the Netherlands and available quickly / Dit boek is op voorraad in ons magazijn in Nederland en snel beschikbaar.
In his…€ 34,95 - Groentebijbel, Mari Maris
Met meer dan 65 groentesoorten, 850 recepten, een eindeloze lijst variaties daarop en bijpassende serveersuggesties is Groentebijbel het standaardwerk over groenten.
Mari Maris besloot na twintig jaar haar koksbuis aan de wilgen…€ 14,95 - The Joy of Cheesecake, Dana Bovbjerg & Jeremy Iggers
Hardcover with dust jacket
Jacket and book design by Milton Glaser
Dit boek is op voorraad in ons magazijn in Nederland en snel beschikbaar
"Cheesecakes are the most sensuous of desserts," the authors write in their lively…€ 24,95 - Ansjovis, Petra Possel
Kleine vis, groot verhaal
Hardcover, zo goed als nieuw exemplaar, eerste druk
Ooit zwom de ansjovis door de Nederlandse wateren. Vissers waren er dol op, het was het vet op de botten. Maar na de komst van de Afsluitdijk — de…€ 13,95 -40%
Lyndsay's kooknotesEen keukenschetsboek in vier seizoenen
Hardcover, nog mooi en net exemplaar (ongebruikt)
Tekst en illustraties van Lyndsay Bekouw
Eten doe je iedere dag, het hele jaar door. Maar om iedere dag met een verrassende culinaire…€ 14,95 € 8,95-58%
El HarouchiDe Franse keuken, omarmd door de warmte van Marokko
De bijzondere keuken van sterkok El Harouchi
Hardcover
Eerste druk
Mohamed El Harouchi combineert in zijn gerechten de traditionele Franse keuken met de keuken van zijn…€ 45,00 € 18,95-37%
Ofélia, Ofélia Ramos AnunciatoDe smaak van Brazilië
Gebonden in harde kaft met stofomslag
Ofélia Ramos Anunciato de bekenste televisiekok van Brazilië en auteur van veel populaire kookboeken laat ons kennis maken met haar vaderland.
Meer dan 70 van haar…€ 18,95 € 11,95- Vegeterranean, Alberto Musacchio & Malu Simões
Antoinette Hertsenberg kookt de toprecepten van het beste vegetarische hotel ter wereld
Gebonden in harde kaft met stofomslag
Op een heuvel in een olijfboomgaard in Umbrië, Italië, staat de Azienda Agrituristica Montali: het…€ 18,95 - Het forest feast kookboek, Erin Gleeson
Eenvoudige vegetarische gerechten uit mijn zomerhuisje
Nederlandstalige uitgave
Hardcover met leeslint
Eerste druk, 2014
Zo goed als nieuw exemplaar
Welkom in de magische wereld van fotografe en kunstenares Erin Gleeson.…€ 24,95 - Food from Plenty, Diana Henry
Lekker koken met producten uit eigen voorraadkast, seizoenproducten en restjes
Hardcover
Nederlandstalig
Diana Henry laat zien hoe u kunt besparen door een goede planning; ze benut wat er nog aan voorraad in huis is, ze maakt…€ 18,95 - De Belgische keuken, Dirk De prins en Nest Mertens
Met een voorwoord van Pierre Wynants
Met foto's van Tony Le Duc
Volgens Alain Senderens leiden sommige clichés een lang leven. Zo is er het cliché dat de Belgen leven van frieten en bier. Senderens suggereert om eens op…€ 18,95 - WorldGranny's kookboek, Burger, Baris en Laupman
Recepten van oma's en opa's uit de hele wereld
Het WorldGranny's kookboek, genomineerd als kookboek van het jaar 2015, is een bijzonder kookboek in stripvorm. Iedereen herinnert zich wel een bepaald gerecht van zijn grootmoeder…€ 8,95 - Melk, Mark Kurlansky
De opzienbarende geschiedenis van mens en melk - van oudheid tot heden
Een 10.0000-jarige haat-liefde verhouding
Moedermelk is het belangrijkste voedingsmiddel voor baby's, maar het was de melk van andere zoogdieren die de mens…€ 14,95 -36%
The Oxford Companion to Food, Alan DavidsonThe magnus opus of Alan Davidson
James Beard Foundation Book Award Winner
Second edition edited by Tom Jaine (2006)
Hardcover
Reduced in price
Dit boek is op voorraad in ons magazijn in Nederland en snel beschikbaar.
The…€ 45,00 € 28,95- Broodje heimwee, Marcel Prins & Peter Henk Steenhuis
Twaalf schoonmakers op zoek naar een verloren tijd
met eigen recepten
Misschien zijn schoonmakers wel de meest kosmopolitische beroepsgroep van Nederland, Grote Nederlandse schoonmaakbedrijven hebben al snel meer dan honderd…€ 8,95 - Bezuinigingskookboek, Marjan Berk en Jeroen Krabbé
Kookboek voor de jaren '80
Retroboek
Schaars! (slechts één stuks op voorraad)
Het Bezuinigingskookboek verschilt totaal van elk ander kookboek. Het opent voor iedereen de mogelijkheid het huishoudbudget drastisch, mogelijk met…€ 24,95 - Het spek van slager Blom, Diny Schouten
Over wat er nog te eten is
We zijn zo rijk, maar waarom is ons eten dan zo armoedig? En erger nog, waarom is het eten dat 'rijk' wordt gevonden - en waar onvoorstelbaar veel geld aan wordt uitgegeven - zo mogelijk nog…€ 9,95 - Haring, Huib Stam
De vis die Nederland veranderde
De geschiedenis, de economie en de cultuur van de Nederlandse haring
De grootschalige haringvisserij van de vijftiende eeuw leidde voor Nederland de Gouden Eeuw in. Uit de haringvloot ontstond de…€ 14,95 - Het tapasboek, Simone en Inés Ortega
Gebonden in harde kaft en met stofomslag en leeslint. Mooi vormgegeven uitgave, door Pablo Martin (Grafica). Eerste druk.
Het tapasboek biedt een voortreffelijke verzameling eenvoudige en authentieke recepten voor tapas, van…€ 28,95 -37%
Hemels Italië, Ursula FerrignoVerrukkelijke en inspirerende gerechten uit Italië
Met foto's van Jason Lowe
Ursula Ferrigno heeft een voorliefde voor eenvoudige, eerlijke gerechten bereid met verse ingrediënten, en is om die reden een van de populairste…€ 18,95 € 11,95- Fred en Wilma in de Vinexwijk, Nienke Oosterbaan
Maak van je huis een zelfvoorzienend paradijs
Hardcover
Nagenoeg nog zo goed als nieuw exemplaar
Inclusief losse bouwtekening
Het aanstekelijke ecodoeboek Fred en Wilma in de Vinexwijk staat vol duurzame (zelfmaak-)ontwerpen…€ 14,95 Signed
Floyd on Italy, Keith Floyd'I came, I saw, I cooked!'
'Veni, vidi, coxi!'
Hardcover with dustjacket, first edition
Signed by the author
Italy is the home of one of the world's greatest cuisines. Italian cooking, like the country itself, is exciting,…€ 24,95- Brew better beer, Emma Christensen
Learn (and break) the rules for making IPAS, sours, pilsners, stouts, and more
Hardcover
Dit boek is op voorraad in ons magazijn in Nederland en snel beschikbaar.
In this colorful homebrewing guide, The Ritchn's Emma…€ 14,95 - Koken met specerijen, Sallie Morris en Lesley Mackley
Hardcover met stofomslag
Handboek voor specerijen, specerijenmengsels, aromatische specerijenpasta's en hun gebruik in de keuken.
Met meer dan 100 klassieke en eigentijdse recepten.
Betreft een nog mooi exemplaar en met…€ 18,95 - Mavis kookt
De Surinaamse keuken volgens Mavis Hofwijk
Prachtboek, lastig verkrijgbaar
De traditionele en moderne gerechten die Mavis Hofwijk in de keuken van cateringbedrijf Surinaams Buffet bereidt, weerspiegelen de ontstaansgeschiedenis…€ 34,95 - Sarabeth's Bakery, Sarabeth Levine
From My Hands to Yours
Hardcover
Dit boek is op voorraad in ons magazijn in Nederland en snel beschikbaar.
Mastering the art of baking, presented step-by-step through recipes from the legendary New York City baker. In the heart…€ 45,00 -37%
Bonen kookboek, Judith ChoateHerwaardering van de boon
Tijdloos boek!
Hardcover
Bonen zijn goedkoop, veelzijdig, bevatten volop voedingsstoffen, zijn makkelijk te bewaren, maar ook heerlijk en zonder twijfel een van de meest waardevolle voedingsmiddelen…€ 34,95 € 21,95-32%
1,000 RecipesFrom the Cooks and Restaurants in the Slow Food Osterie D'Italia Guide
Real traditional recipes from the finest osterias in Italy chosen by Slow Food Editore per Eataly
Dit boek is op voorraad in ons magazijn in Nederland en…€ 21,95 € 14,95- Smart Cooking Compleet, Julius Jaspers
Lekkere recepten, goede ingrediënten, een gedegen voorbereiding en een snelle afronding
Mijn filosofie is dat koken en eten ontzettend belangrijk zijn, maar dat het wel leuk moet blijven. Het Smart Cooking-concept gaat over…€ 24,95 - Brood van ver & dichtbij, Ineke Berenschot
Tientallen recepten om zelf de heerlijkste broden te bakken: van ouderwetse Oudhollandse duivekater tot Iers sodabrood of Franse baguettes, en van een Twentse krentenwegge tot de inmiddels volledig ingeburgerde Turkse pide.
Oude…€ 24,95 - Plants Only Kitchen, Gaz Oakley
Winner of the Best Vegan Cookbook Award in VegNews Magazine 2021!
Plants Only Kitchen offers an explosion of flavour, with more than 70 vegan recipes that work around your lifestyle.
With symbols flagging whether recipes are…€ 14,95 - Vis & Vega
4 x per week Vis & Vega (ook voor vleeseters)
192 recepten zonder vlees van vrienden voor vrienden
Er zijn heel goede redenen om minder vlees te eten, het is beter voor het milieu, beter voor ie gezondheid en beter voor de…€ 11,95 - Beste Johannes, Johannes van Dam
In Beste Johannes beantwoordt Johannes van Dam (1946-2013) honderden vragen over de meest uiteenlopende onderwerpen: van trucs in de keuken tot tips voor de tafel, van wetenswaardigheden over exotische ingrediënten tot dieetadviez
€ 11,95 - Soupez, soupez!, Karin Post
met dansers aan tafel
Een prachtboek!
Soupez! Soupez! is een bijzonder kookboek van Karin Post. Zij realiseert als choreograaf/danser voorstellingen, televisiefilms, exposities en debatten waarin verschillende kunstdisciplines…€ 18,95 - Ooit aten we dieren, Roanne van Voorst
Melk is goed voor elk. Een ei hoort erbij. We zijn opgegroeid in een tijd waarin het eten van dierlijke producten volkomen geaccepteerd is. Wetenschappers voorspellen echter dat dit in de nabije toekomst taboe zal worden. Net…
€ 11,95 - Rue Tatin, Susan Herrmann Loomis
Wonen en koken in Normandië
Met vele authentieke recepten
HardcoverTwintig jaar geleden arriveerde Susan Loomis in Parijs met niet veel meer dan een studentenlening en de inhoud van een koffer om van rond te komen. Maar wat…€ 14,95 - Aan tafel met Van Gogh, Fred Leeman en Paul & Marcel Fagel
Hardcover
Een artistiek-culinaire ontdekkingsreis. Over het leven en werk van Vincent van Gogh is al veel geschreven en verteld. Maar nog niet eerder werden de schilderijen van Vincent in verband gebracht met koken. En dat…€ 14,95 - Portret met garnaalkroket, Isabel Miquel Arques
Met meer dan 40 portretten en bijbehorende stillevens illustreert de Spaanse fotografe Isabel Miquel Arques haar levenswandel door het Belgisch culturele leven. Zij geraakte er gefascineerd door het grote aantal kunstenaars, maar…
€ 35,00 - Burgermeester kookboek, Dion Eggen, Justus W. de Nijs en Vincent van Olphen
Hardcover
Meesterlijke burgerrecepten, van wild tot vegetarisch
Burgermeester is een idee van drie Amsterdamse schoolvrienden, op zoek naar goed, eerlijk en betaalbaar eten. Sinds de opening van het eerste restaurant in 2007 is…€ 28,95 - I like you, Amy Sedaris
Hospitality under the Influence
Are you lacking direction in how to whip up a swanky soiree for lumberjacks? A dinner party for white-collar workers? A festive gathering for the grieving? Don't despair. Take a cue from…€ 19,95 -33%
Magnifico!, Gino D'AcampoItaliaans eten is nog nooit zo sexy geweest
Gino D'Acampo is de meester van de moderne Italiaanse keuken. Zljn eerste boek Fantastico! werd bekroond met, de Gourmand Cookbook Award voor het beste Italiaanse kookboek ter wereld en…€ 45,00 € 29,95- Kafka's soep, Mark Crick
een overzicht van de wereldliteratuur in 14 recepten
Heb je je ooit afgevraagd hoe Jane Austin een roerei zou maken? Welke maaltijd Gabriel Garcia Marquez een ter dood veroordeelde zou serveren? Hoe Kafka’s soep de uitkomst van…€ 14,95 - Fresh from the Farmers' Market, Janet Fletcher
Year-round recipes for the pick of the crop
Farmers' markets are thriving all over the country, treating shoppers to an astonishing array of fruits and vegetables. Noted food writer Janet Fletcher and acclaimed photographer…€ 18,95 - Faites votre pâtisserie comme Lenôtre, Gaston Lenôtre
C'est possible et ce n'est pas difficile grâce à cet ouvrage, le premier d'une série à laquelle l'auteur pense depuis de nombreuses années. En effet, Gaston Lenôtre a voulu écrire un livre pratique pour toutes les boulangers amate
€ 59,95 - The Nordic Kitchen, Claus Meyer
One year of family cooking Claus Meyer
Book by noma co-founder Claus Meyer
Noma that was voted the best restaurant in the world several times!With its focus on vegetables, seasonality, foraging, flavour, and its lightness of…€ 28,95 - The Old-Time Brand-Name Cookbook, Bunny Crumpacker
Recipes, Illustrations, and Advoce from the Early Kitchens of American's Most Trusted Food Makers
Take a tantalizing journey back in time to an era when good food invoked coziness, friendliness, and Home Sweet Home in the pages…€ 24,95 - Justin Bonello Cooks
... for friends
My dad always says, 'A meal without Wine is like a day without sunshine.' I think the same can be said about eating on your own. Let's face it. No one should eat alone.
My worst nightmare is rushing home, fixing…€ 45,00 - Play with Your Food, Joost Elffers
An adventure that Iets you carve and slice your way into forbidden territory. Now you have permission to take nature's healthiest foods and make imaginative, often beautiful creatures out of everyday fruits and vegetables. lt is a…
€ 14,95 - Kitchen Confidential, Anthony Bourdain
Adventures in the Culinary Underbelly
After twenty-five years of 'sex, drugs, bad behaviour and haute cuisine', chef and novelist Anthony Bourdain has decided to tell all. From his first oyster in the Gironde to his lowly…€ 14,95 - Bijzondere recepten van MARIO, Florine Boucher
Hardcover
Fotografie Kees Hageman
Restaurant Mario te Neck heeft voor dit boek een prachtige verzameling van ruim vijftig Italiaanse recepten samengesteld. De bereidingswijzen zijn met veel zorg eenvoudig beschreven door Florine…€ 28,95 - Deugden van de tafel, Julian Baggini
Een filosofie van het eten
Eerste druk, 2014
Eten staat in het centrum van de belangstelling — met culinaire hypes, bestsellers van topchefs en kritische debatten over de voedselindustrie. We willen lekker, gezond en…€ 11,95 - De Libanese keuken, Anissa Helou
De haute cuisine van het Midden-Oosten
Hardcover
Libanon is eeuwenlang beïnvloed door veel verschillende culturen. Tussen 3000 en 1500 v. Chr. was het land door zijn centrale ligging hét handelscentrum voor het oostelijke…€ 24,95 -24%
De Avontuurlijke Surinaamse Keuken, Arun SwamiPersaud en Faisel RajjabSpecialiteiten uit een hete culinaire geschiedenis
Arun SwamiPersaud en Faisel Rajjab nemen je mee op een culinaire rondreis door Suriname. Wat zoal uit dit boek blijkt? Dat de Surinaamse keuken absoluut geen keuken is van…€ 28,95 € 21,95- Rond de tafel der Romeinen, P.C.P. Faas
Met meer dan 150 originele recepten
De kookkunst van de Romeinen heeft lang een slechte reputatie gehad. Hun feestmalen werden afgedaan als decadente uitspattingen van goddeloze heidenen en verder doodgezwegen.
Patrick C.P. Faas…€ 24,95 -24%
Hoe word ik een goddelijke huisvrouw?, Nigella LawsonDe kunst van lekker eten uit de oven
In dit prachtige boek onthult Nigella Lawson het geheim van koken uit de oven. In een druk bezet leven kan het bakken van een taart of een schaal muffins meer voldoening geven dan het bereiden…€ 28,95 € 21,95- Een bord vol passie, Teresa Lust
Met recepten
Culinaire verhalen over keukengeheimen, de herkomst van gerechten en levenslessen van achter het fornuis, vermengd met herinneringen van de auteur aan haar Italiaanse grootmoeder die kippen plukte in de achtertuin,…€ 8,95 - The Art of Pasta, Lucio Galletto & David Dale
Pastagerechten vormen niet alleen de ziel van de Italiaanse keuken, maar zijn ook geliefd en onmisbaar in vele Nederlandse huishoudens, getuige het niet-aflatende succes van pastakookboeken. In deze nieuwe pastabijbel The Art of…
€ 28,95 - Hakken, snijden, wokken, Lauren Shockey
Mijn leven achter het fornuis in New York, Hanoi, Tel Aviv en Parijs
Een smakelijke en vermakelijke wereldreis voor kookgekken en lekkerbekken - met tongstrelende recepten
Lauren Shockey volgde de befaamde kookschool van het…€ 11,95 - Renoir's Table, Jean-Bernard naudin, Jean Michel Charbonnier & Jacqueline Saulnier
The Art of Living and Dining with One of the World's Greatest Impressionist Painters
A stunning evocation of the artist's Joie de vivre, with more than sixty delicious recipes and 140 glorious photographs.
You will visit cafés…€ 24,95 - Het buffet van Marie Aubain, Nicolaas Wijnberg
Kookboek bevattende talrijke recepten, composities en tips voor de bereiding van spijzen als vlees, vis, wild en ei, groenten, deegwaren, dranken, soepen en toetjes.
(Opnieuw)Geschreven en geïllustreerd door Nicolaas…€ 24,94 - Play with your Pumkins, Joost Elffers and Saxton Freyman
Text by Johannes van Dam
Pumpkin isn't simply the key ingredient in some of the world's most delicious dishes. The fascinating history and mythology of the pumpkin are enough to inspire, and in the eye of the beholder its beauty…€ 14,95 - Pasta by Design, George L. Legendre
This is not a cookbook; it is a totally fresh and idiosyncratic look at pasta.
The pasta family tree reveals unexpected relationships between pasta shapes, their usage and common DNA. Architect George L. Legendre has profiled 92…€ 75,00 -35%
Juliette's Bakboek, Brenda KeirsebilckHardcover
Zo goed als nieuw exemplaar
Zin om wat vrienden uit te nodigen, maar niet om uren lang te kokkerellen en uitgebreid de tafel te dekken? Dan maak je toch gewoon eenvoudige, kleine hapjes en zet die als buffet op tafel.…€ 28,95 € 18,95- YUMMY!
by Oilily/Olly's
The Best Cookbook Ever by Kids
61 recepten van en voor kinderen van over de hele wereld. Geschreven in zes verschillende talen/Written in six different languages: Dutch, German, French, Italian and Spanish
Pak…€ 18,95 - De vrolijke keuken, Philip Mechanicus & Judith Ten Bosch
Broodje bonbon, brandweersaus, envelopjesvis, vliegende cola en kabouternotenbroodjes...
Deze recepten - en nog veel meer - vind je in dit kinderkookboek. Leuk en niet moeilijk om te maken, lekker om te eten en grappig om te lezen…€ 14,95 - Kijk & Kook, Jonah Freud en Herman Geurts
Iedereen kan koken met Kijk & Kook
In dit boek wordt op een eenvoudige wijze uitgelegd hoe je de meest lekkere recepten kunt bereiden. Met duidelijke foto's en makkelijk leesbare tekst. Dat maakt het boek ook geschikt voor mensen…€ 18,95 - Tropische en subtropische vruchten en groenten, Ole Host en Harry Berggreen
Dit boek is bedoeld voor al diegenen die belangstelling hebben voor de vele exotische vruchten en groenten die in steeds toenemende mate onze winkels gaan vullen. Doch ook voor de toerist in de tropen en subtropen is het door…
€ 14,95 Gesigneerd!
Alles moet op, Johannes van DamGesigneerd met korte opdracht op eerste pagina
Eerste druk, 1992
De bijgevoegde albumplaatjes (stickers, in kleur) van Dirk Wiarda zijn keurig ingeplakt.
Het grote wandelende buffet waarop de heerlijkheden staan waarmee Johannes…€ 28,95- Kaas, Paul Gayler
meer dan 130 vernieuwende recepten
Kaasexpert Paul Gayler is in dit boek uitgegaan van de karakteristieke eigenschappen van zowel populaire als minder bekende kaassoorten, om die vervolgens met andere ingrediënten te combineren.…€ 11,95 -50%
Smaakstof, Huib Edixhoven & Evelijn van HeuvenDe magie tussen wijn en gerecht in 4 x 25 tips
Wie kent niet het bizarre effect dat verse sinaasappelsap heeft nadat je net je tanden hebt gepoetst. Het heerlijk frisse karakter van de citrusvrucht heeft plaatsgemaakt voor een…€ 8,95 € 4,50Gesigneerd!
Bijzondere recepten van Kaatje bij de SluisIn nauwe samenwerking hebben eigenaars Anneke en Fons van Groeningen en chefkok André Mol van restaurant Kaatje bij de Sluis een unieke verzameling recepten van meer dan zestig gerechten samengesteld. Net als in Kaatje's eerste…
€ 28,95- Roald Dahl's kookboek, Felicity en Roald Dahl
In Roald Dahl's kookboek vertellen Felicity en Roald Dahl over de verrukkelijke maaltijden die zij door de jaren heen aan hun vrienden hebben geserveerd in Gipsy House. Het boek bevat vele bijzondere recepten en is doorspekt met…
€ 24,95 - De kracht van kruiden, Peter Lute
Smaken uit de Kruidfabriek
Kruiden en specerijen zijn de gangmakers van het feest, ze geven diepgang en kleur aan je gerechten.
De ene keer subtiel, onderhuids, zacht zingend op de achtergrond. Dan weer fris, knallend en…€ 59,50 - Broodtrommelboek, Marije Vogelzang
Hardcover
Een boek vol insprirerende broodtrommelideeën
Liefde gaat door de maag, dat weet iedereen. Dus stop je naast een boterham met pasta of pindakaas, soms wat extra's in de broodtrommel van je kind. Een briefje, of een…€ 8,95 - Floyd on Spain, Keith Floyd
Keith Floyd ventures beyond the paella to discover the rich diversity of Spanish cuisine, one of Europe's best-kept culinary secrets. From the rustic simplicity of Rabbit with Wild Mushrooms to the exotic, Moorish-style Spinach…
€ 21,95 - Sauzen, Erik van Loo
Hardcover
Het boek is nog in nieuwstaat!
Schaars, slechts 1 stuks op voorraad
Ik houd van saus. Maar een gerecht mag er niet in baden. Saus is een smaakverrijker, en daarmee ondergeschikt aan het hoofdingrediënt.
Een goede saus…€ 125,00 - Chef Het Samen, Laura Emmelkamp
Het mafste kookboek voor kinderen
Chef Het Samen is uitgeroepen tot beste kinderkookboek van de wereld! Door de maffe fotostrips leer je snel de lekkerste dingen maken. Tover samen met je vrienden iets bijzonders op tafel. Van…€ 14,95 - Le Ricette di Giuliana, Giuliana lo Franco
Hardcover
Betreft de handzame en kleine uitgave (256 pagina's), 23,0 x 16,0 x 2,4 cm. Beperkt verkrijgbaar.
Nog uitzonderlijk mooi en net exemplaar (schoon).
Een bijzonder Italiaans kookboek, mooi uitgegeven en samengesteld door…€ 28,95 - Pane e Panini, Ursula Ferrigno
Veel mensen nemen nauwelijks de tijd om zelf brood te bakken, terwijl het toch zo leuk is om bijvoorbeeld samen met de kinderen deeg te kneden en brood of pizza’s te maken. Daarom heeft Ursula Ferrigno, bakker én moeder, in dit…
€ 34,95 - Summer Cooking, Elizabeth David
Summer Cooking contains over a thousand recipes from all over the world — for table, buffet, or picnic. Elizabeth David is well known for the infectious enthusiasm with which she has handled French, Italian, and Mediterranean…
€ 8,95 - Waanzin & wijnzin, Kamagurka en Harold Hamersma
Kamagurka ontmoet Harold Hamersma
Gortdroog en sappig
Hardcover
Kamagurka is dol op wijn. Maar heeft daar zo zijn eigen kijk op. Harold Hamersma schrijft over wijn en weet er alles van. Wat nu als de vaardigheden en de passie…€ 11,95 - Kleine geschiedenis van de hutspot, Jacques Meerman
Met recepten
Hutspot is geen klein bier. Er zijn boeken en schilderijen aan gewijd. Het gerecht staat nog steeds, in verschillende variaties, op ieders eet- tafel. Menig patriottisch hart gaat er sneller van kloppen. Hutspot…€ 9,95 - De Volkskeuken, Yvone Gnirrep
Een selectie van honderdvijftig afleveringen uit de dagelijkse rubriek 'De Volkskeuken' in De Volkskrant, verschenen in de periode 2001 tot najaar 2004. Een bron van inspiratie voor de kookliefhebber, maar omdat uitgeknipte…
€ 8,95 - Kleine hapjes, grote smaken, Paul Gayler
Tapas, mezze, dim sum en meerAan de hand van ervaren chef-kok Paul Gayler neemt Kleine hapjes, grote smaken de lezer mee op een reis rond de wereld om smaakcombinaties te ontdekken die de tong zullen strelen en waarvoor men toch…
€ 9,95 Tip van Stip
Het grote wildplukboek, Edwin FlorèsHardcover!
Eten uit de natuur
Het is hip en trendy, je eigen eten sprokkelen in de natuur. Maar hoe pak je dat aan? Waar moet je op letten? Wat kun je wél eten en waar moet je met een grote boog omheen lopen?
Edwin Florès…€ 24,95- De tafel van tien, Johannes van Dam
Gastronomisch graafwerk in hapklare brokken
In dit boek behandeld Johannes van Dam in alfabetische volgorde honderd verschillende voedingsmiddelen. Ieder onderwerp wordt in tien punten behandeld, waarbij oorsprong, het gebruik in…€ 8,95 - Koken op Bommelstein, Johannes van Dam
Betreft gesigneerd exemplaar door de auteur Johannes van Dam aan (naam) ontvanger boek
Nog mooi exemplaar (nieuwstaat)
Met tekeningen van Dick Matena naar Marten Toonder
Hoeveel beproevingen heer Bommel en Tom Poes in hun…€ 45,00 - A WOLF IN THE KITCHEN, Lindsey Bareham
A WOLF IN THE KITCHEN is a book about eating well every day without much fuss and bother. lt is for those people who adore good food but think they can't cook and haven't the time or inclination to learn. lt is healthy food and,…
€ 14,95 Tip van Stip
Over eten en koken, Harold McGeeTip van Stip
Wetenschap en overlevering in de keukenWaarom krijg je van alcohol een kater en hebben planten geen spieren? Waarom kan slagroom wel en melk niet worden stijfgeklopt? Wat maakt wit vlees wit, waarom rijpt fruit wel…€ 24,95- India — koken met passie, Manju Malhi
India — koken met passie neemt je mee naar de regionale keukens van India: Noord, Zuid, Oost en West. In meer dan 140 recepten ontdek je hoe lekker en gevarieerd de Indiase keuken is. Maar vooral hoe snel en eenvoudig je thuis…
€ 18,95 - Het Wagamama kookboek, Hugo Arnold
130 heerlijke recepten van de noedel-experts
Eerste druk, 2004
Nederlandstalige editie
Nog mooi en net exemplaar (geen inscripties e.d.)
Wagamama heeft de woorden 'fast food' nieuwe inhoud gegeven. In 1992 werd het eerste…€ 18,95 Tip van Stip
Morito, Samuel en Samantha ClarkTip van Stip
Nederlandstalige editie!
DE NIEUWE Moro -Tapas-
Morito is dan misschien het kleine zusje van Moro, het is wel een luidruchtiger on opstandiger zusje, dat graag wil ontdekken en experimenteren. Onze verzameling…€ 45,00- DDR Kochbuch, Barbara und Hans Otzen
Hardcover
DDR Mehr als nur Ostalgie — begleiten Sie die Autoren auf eine vergnügliche und informative Reise durch die Geschichte der Kochkultur und die Landschaften der ehemaligen Deutschen Demokratischen Republik mit ihren…€ 14,95 - Comfortfood, Janneke Vreugdenhil
124 recepten voor instantgelukComfort food gaat over eten zoals eten bedoeld is: omonszelf en de onzen te voeden, te verwarmen en te verwennen. Eten om het leven te vieren - ook als het eventjes tegenzit. In dit boek deelt…
€ 18,95 - creATE, Chris Sanderson, Martin Raymond
Eating, Design and Future FoodFood is not just a hot topic in design and cutting edge creativity today, but also an enormous industry with changing standards and perceptions. crEATe. Eating, Design and Future Food investigates…
€ 18,95 - Als kok in Frankrijk, Bart van Loo
Literaire recepten en culinaire verhalen
Jarenlang heeft Bart Van Loo de geheimen van eeuwenoude kookboeken en de gastronomische charmes van literaire meesterwerken bestudeerd. Nu brengt hij de smakelijkste culinaire fantasieën…€ 18,95 - NOEDELS nieuwe stijl, Sri Owen
Hardcover
Heldere uitleg over het herkennen, maken, bereiden en koken van verschillende soorten noedels.
Toegankelijke, makkelijk te volgen recepten ontrafelen het Aziatisch koken voor de westerse lezer.
Authentieke…€ 14,95