Het klimaat zijn wij, Jonathan Safran Foer
De wereld redden begint bij het ontbijt
Met zijn bestseller 'Dieren eten' veroorzaakte Jonathan Safran Foer een sensatie: veel van zijn lezers werden vegetariër, of werden zich op z'n minst bewust van hun eetgedrag. Nu pakt hij het grootste thema van deze tijd aan: klimaatverandering.
Om dit onderwerp concreter en daardoor urgenter te maken, herinnert Foer ons aan de kracht van gezamenlijke actie en geeft hij voorbeelden van succesverhalen uit het verleden als stimulans. Op deze manier — die van elk individu slechts een kleine inspanning vergt maar bij collectieve actie uiterst effectief is — kunnen we een van de grootste veroorzakers van klimaatverandering aanpakken: de bio-industrie.
Op zijn geheel eigen en verrassende wijze spoort Foer de lezer aan om na te denken over hoe volgende generaties ons handelen op dit cruciale moment zullen beoordelen. We kunnen de wereld nog redden, te beginnen bij het ontbijt.
'Op onconventionele maar overtuigende wijze legt Foer uit waarom actie ondernemen tegen klimaatverandering tegelijkertijd extreem eenvoudig en ongelooflijk moeilijk is. Foer dwingt de lezer de mate van zijn betrokkenheid bij "de grootste crisis aller tijden" te heroverwegen.' — Publishers Weekly
Jonathan Safran Foer schreef eerder de succesvolle en bekroonde romans Alles is verlicht, 'Extreem luid & ongelooflijk dichtbij' en Hier ben ik. Daarnaast schreef hij het baanbrekende non-fictiewerk 'Dieren eten', dat morele vraagstukken opwerpt over het houden van dieren en ons dagelijkse menu. Foer woont in Brooklyn, New York.
Het klimaat zijn wij, Jonathan Safran Foer, nagenoeg nog zo geod als nieuw exemplaar
Ambo/Anthos, Amsterdam, 2019, eerste druk, paperback, 280 pagina's
ISBN 9789026344770
Prijs exclusief verzendkosten
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
- Dieren eten, Jonathan Safran Foer
Tot enkele jaren geleden was Jonathan Safran Foer afwisselend vegetariër en vleeseter.Toen hij echtgenoot en vader werd, stelde hij zichzelf de vraag: waarom eten we dieren? En zouden we ze ook eten als we wisten hoe ze op ons…
€ 8,95 Tip van Stip
Extreem luid & ongelooflijk dichtbij, Jonathan Safran FoerOskar Schell uit Extreem luid & ongelooflijk dichtbij van Jonathan Safran Foer is uitvinder, sieradenontwerper, amateur-entomoloog, francofiel, slagwerker, verwoed schrijver van fanmail, pacifist, archeoloog van Central Park,…
€ 8,95- Het klimaatboek
Een initiatief van Greta Thunberg
Het Klimaatboek toont glashelder hoe de vele crisissen op onze planeet met elkaar samenhangen en vertelt de onverbloemde waarheid over hoe en waarom onze wereld verandert.
Greta Thunberg vroeg…€ 11,95 - Winterthur, Alexander Nieuwenhuis
Eerste druk, mei 2022
Een man is naar Zwitserland gekomen om de geschiedenis van de Club van Rome te onderzoeken. Als hij tijdens een wandeling in de omliggende bossen Antonin ontmoet, raakt hij geïntrigeerd door hem en zijn…€ 11,95 Signed!
A Mountain to Climb, Hakan BulgurluThe Climate Crisis: A Summit Beyond Everest
First edition, 2022
Hardcover with dust jacket
Very good copy
Signed by the author (with short handwritten text for the recipient of this book)
This book is in stock in our warehouse…€ 34,95- Ooit aten we dieren, Roanne van Voorst
Melk is goed voor elk. Een ei hoort erbij. We zijn opgegroeid in een tijd waarin het eten van dierlijke producten volkomen geaccepteerd is. Wetenschappers voorspellen echter dat dit in de nabije toekomst taboe zal worden. Net…
€ 11,95