-24%
Bijzondere recepten van MARIO, Florine Boucher
Hardcover
Fotografie Kees Hageman
In prijs verlaagd
Schutblad deels weggeknipt. Waarschijnlijk door de eerdere bezitter van dit boek, vanwege een (te) persoonlijke tekst. Het schutblad of schutvel is het eerste blad in het boek (zonder gedrukte tekst). Dit exemplaar is daarom in prijs verlaagd. Verder nog mooi, gaaf en netjes (schoon). Eerste druk.
Restaurant Mario te Neck heeft voor dit boek een prachtige verzameling van ruim vijftig Italiaanse recepten samengesteld. De bereidingswijzen zijn met veel zorg eenvoudig beschreven door Florine Bou- Cher. Er is door haar ook rekening gehouden met het feit dat de amateurkok liefst niet alleen in de keuken staat, maar ook tijd met zijn gasten wil doorbrengen. Daarom is bij elk recept aangegeven wat men al ruimschoots van tevoren kan doen en wat er vlak voor de maaltijd dient te gebeuren.
Paul Robert Blom en Alessandro Uva selecteerden uit het rijke aanbod van Italiaanse wijnen en adviseerden voor ieder gerecht één of meer toepasselijke wijnen.
Diëtiste Nicoline Duinker-Joustra heeft van alle gerechten de voedingswaarden berekend, waarvan men gebruik kan maken om bijvoorbeeld een menu samen te stellen dat niet te vet of te rijk aan koolhydraten mag zijn.
Behalve foto's van de gerechten heeft Kees Hageman, geïnspireerd door Mario's kookkunst, prachtige sfeerfoto's gemaakt van Neck en zijn Noordhollandse omgeving. Ook van Italië zijn een aantal mooie foto's in dit boek te vinden.
'De tijd die ik bij Mario doorbracht om de recepten voor dit boek uit zijn vingers te peuteren, zou ik voor geen goud willen missen. Zodra je 's morgens de achterdeur van zijn Italiaanse enclave in het groene polderland binnenglipte, was Nederland opeens heel ver weg. Meestal werd je verwelkomd door die intens Italiaanse geur van verse tomatensaus vermengd met parmezaanse kaas. Met enig geluk trof je Mario aan in de keuken, bezig zijn vis te fileren of een lammetje uit te benen. Vaak ook was hij 'even' weg om een boodschap te doen en dan waren er zeeën van tijd om te neuzen in de keuken. Daar was om die tijd altijd wel iemand bezig met pasta maken. Het ene lange vel flinterdun deeg na het andere drapeerde hij keurig netjes over een wit betegeld muurtje in de keuken als waren het vitrages die te drogen hingen. Soms waren ze avocadogroen, dan weer pikzwart of oranjerood. Een uur later waren alle vellen verwerkt tot enorme hoeveelheden ragfijne tagliolini en schitterden er op het marmeren werkblad prachtige rijen tortelloni waarvan de opbollende vulling zich liet raden. Het was een tijd van proeven en praten, geuren opsnuiven en kunsten afkijken, veel lachen en tot in den treure 4 persoons- porties berekenen. Maar vooral de rumoerige maaltijden 'con tutta la famiglia numerosa' op het terras in de zon zijn voor eeuwig in mijn hart gegrifd. 'Penne al pomodoro?' vroeg Mario me schalks tegen een uur of één. En dan kwam er een gigantische schaal op tafel met de allerverrukkelijkste penne met tomatensaus die je je maar kunt dromen. Gelukkig staat het recept daarvoor in dit mooie boek, waarvan wij allen hopen dat velen het in hun hart zullen sluiten.' - Florine Boucher
Bijzondere recepten van MARIO, Florine Boucher, voor de staat van dit exemplaar, zie de tekst (in het rood) hier boven
Uitgeverij De Toorts, Haarlem, 1990, eerste druk, gebonden in linnen kaft met stofomslag, 27,7 x 21,8 x 1,4 cm, 160 pagina's
ISBN 906020641x
Prijs exclusief verzendkosten
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
- Bijzondere recepten van MARIO, Florine Boucher
Hardcover
Fotografie Kees Hageman
Restaurant Mario te Neck heeft voor dit boek een prachtige verzameling van ruim vijftig Italiaanse recepten samengesteld. De bereidingswijzen zijn met veel zorg eenvoudig beschreven door Florine…€ 28,95 Gesigneerd!
Bijzondere recepten van Kaatje bij de SluisIn nauwe samenwerking hebben eigenaars Anneke en Fons van Groeningen en chefkok André Mol van restaurant Kaatje bij de Sluis een unieke verzameling recepten van meer dan zestig gerechten samengesteld. Net als in Kaatje's eerste…
€ 28,95- delicious. Italië
120 recepten vol passie en smaak
Hardcover
Eerste druk, 2019
Vrijwel nog zo goed als nieuw exemplaar
Met delicious. Italië serveren we la dolce vita op je bord.
Met meer dan 120 recepten vol passie & smaak, maar altijd…€ 45,00 -22%
De Italiaanse bakker thuis, Gino D'Acampo100 onweerstaanbare recepten voor brood, koekjes, gebak, pasta, pizza en meer
Hardcover
Nederlandstalige uitgave
Eerste druk, 2013
De mooie en sfeervolle foto's in het boek zijn van Peter Cassidy
Een uitgebreide gids voor…€ 45,00 € 35,00- Made in Italy, Giorgio Locatelli
Recepten & verhalen
Taal: Nederlands
Met Sheila Keating
Fotografie Dan Lepard
Made in Italy, Giorgio Locatelli, goed exemplaar (de rug is wat hol en de omslag heeft lichte sporen van gebruik. Is tevens wat verkleurd op plaats…€ 28,95 - Puur Zeeland, Sergio Herman
De Zeeuwse keuken van Sergio Herman
Hardcover
In Puur Zeeland neemt topkok Sergio Herman de lezer mee op een culinaire ontdekkingstocht door een van Nederlands mooiste provincies. Lokale ingrediënten uit de duinen, schorren en…€ 14,95 - Koken als Kaatje, Edzard Delstra, Anneke en Fons van Groeningen
Recepten uit de keuken van restaurant 'KAATJE BIJ DE SLUIS' BLOKZIJL
Hardcover
Recepten uit een van de beste keukens van Nederland, zó duidelijk en overzichtelijk geschreven, dat u zonder probleem de mooiste gerechten kunt…€ 24,95 Bekroond!
Shortlist Amsterdam, Famke en Floor van PraagRestaurants & recepten
Bekroond door Stichting de beste verzorgde boeken
Grafisch ontwerp Vanessa van Dam
Hardcover
Eerste druk, 2016
Lastig verkrijgbaar (van dit boek hebben wij slechts één stuks op voorraad)
In prijs…€ 65,00 € 45,00- Sauzen, Erik van Loo
Hardcover
Het boek is nog in nieuwstaat!
Schaars, slechts 1 stuks op voorraad
Ik houd van saus. Maar een gerecht mag er niet in baden. Saus is een smaakverrijker, en daarmee ondergeschikt aan het hoofdingrediënt.
Een goede saus…€ 125,00