De Surinaamse keuken, Ciska Cress
Heerlijke gerechten voor iedereen die de Surinaamse keuken wil leren kennen
Hardcover
Eerste druk, 2014
Nagenoeg nog zo goed als nieuw exemplaar
De Surinaamse keuken is zeer uitgebreid. De voorouders van de Surinamers zijn immers afkomstig uit Azië, Afrika, Amerika en Europa. Iedere bevolkingsgroep bracht de lekkerste gerechten uit hun traditionele keuken mee. Uit deze vermenging van culturen ontstond de unieke Surinaamse keuken met een eigen onderscheidend karakter. Geen wonder dat deze keuken niet alleen divers, maar ook nog eens uitzonderlijk lekker is!
In dit kookboek treft u de variatie aan die de Surinaamse keuken zo aantrekkelijk maakt, zoals Saoto bravoe (Javaanse maaltijdsoep), Roti nanga pesi (Hindoestaans brood met gele erwten) en Chinese tajer bravoe (Chinese tajersoep). U vindt recepten om een heerlijke warme maaltijd mee te bereiden, maar ook lekkere hapjes voor bij de borrel, zelfgemaakte sambals en sauzen en zoete nagerechten. Tevens bevat het boek een verklarende woordenlijst en enkele keukentips.
Kortom, een afwisselend kookboek voor iedereen die geïnteresseerd is in de Surinaamse keuken.
De Surinaamse keuken, Ciska Cress, nagenoeg nog zo goed als nieuw exemplaar
De Lataarn b.b., Ede, 2014, eerste druk, hardcover, 20,6 x 16,6 x 1,9 cm, 176 pagina's
ISBN 9789461883520
Prijs exclusief verzendkosten
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
-24%
De Avontuurlijke Surinaamse Keuken, Arun SwamiPersaud en Faisel RajjabSpecialiteiten uit een hete culinaire geschiedenis
Arun SwamiPersaud en Faisel Rajjab nemen je mee op een culinaire rondreis door Suriname. Wat zoal uit dit boek blijkt? Dat de Surinaamse keuken absoluut geen keuken is van…€ 28,95 € 21,95- Mavis kookt
De Surinaamse keuken volgens Mavis Hofwijk
Prachtboek, lastig verkrijgbaar
De traditionele en moderne gerechten die Mavis Hofwijk in de keuken van cateringbedrijf Surinaams Buffet bereidt, weerspiegelen de ontstaansgeschiedenis…€ 34,95 - Boekoe kita, Mirjam van der Rijst & Harold Pereira
Authentieke Indische familierecepten en verhalen
Boekoe kita, Ons boek, met de lekkerste Indische recepten van 11 families.
Hardcover (gebonden in harde kaft met leeslint. Compleet met de drie glazen, rode pepertjes aan het…€ 35,00 Gesigneerd!
Rotterdams straatvoer, Erik van LooFotografie So Kiem Hwat
Met columns van Carin Leenders de Vries
Hardcover
Gesigneerd door Erik van Loo
Vrijwel nog in nieuwstaat
Erik van Loo, meester-kok en eigenaar van Restaurant Parkheuvel, struint Rotterdam af op zoek…€ 35,00Rare!
Me'a Kai, Robert Oliver with Dr Tracy Berno and Shiri RamThe Food and Flavours of the South Pacific
Hardcover
Rare! (only one copy in stock)
This book is in stock in our warehouse in the Netherlands and available quickly
'Me'a kai' means 'Come! Eat!' in Tongan, and this friendly…€ 125,00- Kruiden voor de keuken, Katinka Hendrichs
Alles over het zelf kweken
Vele bijzondere recepten
Kruiden zijn voor de keuken even onmisbaar als bloemen voor het huis, een kostelijk geschenk van de natuur. Toevoeging van wat gemengde kruiden kan een eenvoudig gerecht tot een…€ 11,95