Kokkerel, Sylvia Ernst en Joop van Meurs
Kookideeënboek met honderden recepten
Retroboek
Gebonden in harde kaft met stofomslag
Eerste druk, 1977
Nog in uitzonderlijke mooie staat (voor een boek van bijna 50 jaar oud)! Slechts enkele (zeer) lichte gebruikssporen aan de omslag.
Dit kookideeën boek legt de volle nadruk op uw fantasie bij het hanteren van de pollepel, op variatie in de maaltijden, op gezelligheid bij het tafelen. Een lunch leuk en gezellig aankleden? U ontvangt niet minder dan twintig alleraantrekkelijkste suggesties. Bovendien maakt u kennis met de slankelijnlunch, de exotische lunch, de energielunch, de haastlunch ... En wat doet u met de thee? Kies eens hibiscusthee, sinaasappelthee, appelthee, bloementhee of muntthee. Iets bij de thee?
Dit boek geeft tal van nieuwe, verleidelijke tips. Verder in dit boek: fijne creaties met Nederlandse ingrediënten; veel buitenlandse gerechten en tractaties; ideeën voor tuinfeestjes en kinderpartijtjes; het maken van cocktails; het bakken van brood; het inrichten van een intiem diner voor twee; tips voor vader in de keuken; hoe het samen koken een feest wordt; enz. enz...
Het uitzonderlijke karakter van Kokkerel blijkt ook uit de ontmoetingen die u erin heeft met bijzondere gastheren, gastvrouwen en tafelgenoten. U eet Indisch met popzangeres Margriet Eshuys, Italiaans met actrice Leontien Ceulemans, ontvangt recepten uit de keuken van Hans en Pien Wiegel; discjockey Hugo van Gelderen zorgt voor een fijn etentje, evenals zangeres Sandra Reemer, danseres Penney de Jager en troubadour Peter Schaap.
Alles bij elkaar krijgt u in Kokkerel honderden recepten en ideeën aangeboden. Het boek is gemaakt door culinair publiciste Sylvia Ernst en haar man, de bekende fotograaf Joop van Meurs.
Kokkerel, Sylvia Ernst en Joop van Meurs, nog mooi en net exemplaar
Zomer & Keuning - Wageningen, 1977, eerste druk, gebonden in harde kaft met stofomslag, 26,8 x 22,0 x 2,3 cm, 192 pagina's
ISBN 9021011646
Prijs exclusief verzendkosten
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
- Koken uit de voorraadkast, Anne Scheepmaker
Het eerste Nederlandse assemblage kookboek
Terwijl de recepten in de glossy magazines almaar langer en gedetailleerder worden, neemt het ongeduld bij het bereiden van de maaltijden toe. Steeds vaker wordt er gekookt met een…€ 11,95 - Bezuinigingskookboek, Marjan Berk en Jeroen Krabbé
Kookboek voor de jaren '80
Retroboek
Het Bezuinigingskookboek verschilt totaal van elk ander kookboek. Het opent voor iedereen de mogelijkheid het huishoudbudget drastisch, mogelijk met enkele tientallen procenten, te verlagen…€ 24,95 - The Old-Time Brand-Name Cookbook, Bunny Crumpacker
Recipes, Illustrations, and Advoce from the Early Kitchens of American's Most Trusted Food Makers
Take a tantalizing journey back in time to an era when good food invoked coziness, friendliness, and Home Sweet Home in the pages…€ 24,95 - Eten met Nijntje, Dick Bruna en Samuel Levie
Hardcover met leeslint
Verhalen voor de allerkleinsten
Recepten voor de hele familie
Genomineerd voor het Gouden Kookboek 2019
Nijntje is dol op eten! In vijf korte verhalen neemt ze je mee op ontdekkingstocht. Zo neemt ze een…€ 14,95 - Luilekkerland, Onno & Charlotte Kleyn
400 jaar koken in Nederland
Hardcover
Zijn artisjokken een recente aanwinst in het groenteschap? Waarom waren er voor de 19e eeuw nauwelijks menukaarten? Waarom werd kip van heel duur opeens goedkoop?Aan de hand van de rijke…€ 21,95 - Sophia Loren, Mijn lekkerste recepten en mooiste herinneringen
In dit met passie geschreven kookboek heeft Sophia Loren, één van de grootste filmdiva's aller tijden haar lievelingsrecepten verzameld en verklapt ze de geheimen van enkele van de lekkerste en bekendste Italiaanse…
€ 24,95 - Eten op zijn Vlaams, Louis Paul Boon
Een liefdesbetuiging aan het goede Vlaamse eten
'Als je kookt, hoe arm of rijk je ook mag zijn, laat het dan op geen centje steken. Koop liever een paar panty's minder, of draag er geen, en neem in ruil ervoor een kwartkilo echte…€ 8,95 Signed!
Hungry Planet, Peter Menzel and Faith D'AluisoWhat the World Eats
30 Families. 24 Countries. 600 Meals. 1 Extraordinary Book.
Foreword by Marion Nestle
Hardcover (bound in linen cover with dust jacket)
First edition, 2005
Signed by the authors
Signed by Peter Menzel and…€ 45,00-37%
Het Grote Jaren 70 Boek, René Kok, Erik Somers en Paul BroodHet Grote Jaren 70-boek beschrijft aan de hand van bijzondere foto’s en heldere bijschriften deze roerige tijd, die verdacht veel lijkt op de tijd waar we nu in leven.
Hardcover (gebonden in harde kaft met stofomslag)
Eerste…€ 30,00 € 18,95- LICK IT, Marije Vogelzang
Challenge the way you experience food
Nederlandstalige editie
Eerste druk, 2022
LICK IT is een gids. Een boek dat je mee op reis neemt om de magische en creatieve relatie tussen eten en onszelf te ontdekken. Het boek zit vol…€ 13,95