Het wezen van de smaak, Jean-Anthelme Brillat-Savarin
Hardcover
Eerste druk, april 2002
Nederlandstalige uitgave
Één van de belangrijkste teksten in de gastronomische literatuur
De vertaling is van Wina en Han Born. Zij schreven ook het voorwoord in dit boek.
De meest geciteerde schrijver op culinair gebied is zonder twijfel de literaire gourmet Brillat-Savarin. In 1826 verscheen zijn Physiologie du Goût. Het is een gastronomisch, cultureel en literair werk, een unieke combinatie van overpeinzingen, anekdotes en herinneringen.
De sublieme vertaling is van Wina en Han Born, die in hun voorwoord schreven: 'Wij hebben beiden zeer genoten van het vertalen van dit beminnelijke en blijmoedige boek, dat met zoveel liefde geschreven is door een waarachtig en fijnzinnig levenskunstenaar.'
Jean-Anthelme Brillat-Savarin (1755–1826) was een Franse rechter, maar vooral bekend als een invloedrijk gastronomisch schrijver. Hij wordt vaak beschouwd als een van de grondleggers van de moderne culinaire wetenschap en is het meest beroemd om zijn werk Physiologie du goût. Dit boek wordt gezien als een van de belangrijkste teksten in de gastronomische literatuur en bevat zowel filosofische als praktische overwegingen over eten, koken en de rol van de gastronomie in het dagelijks leven.
Het wezen van de smaak, Jean-Anthelme Brillat-Savarin, de rug is ietwat verkleurd en de omslag heeft enkele (zeer) lichte gebruikssporen, maar verder nog in nieuwstaat (lijkt ongelezen).
Scepter Uitgeverij, april 2002, eerste druk, gebonden in harde kaft, 308 pagina's
ISBN 9072653165
Prijs exclusief verzendkosten
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
- Luilekkerland, Onno & Charlotte Kleyn
400 jaar koken in Nederland
Hardcover
Zijn artisjokken een recente aanwinst in het groenteschap? Waarom waren er voor de 19e eeuw nauwelijks menukaarten? Waarom werd kip van heel duur opeens goedkoop?Aan de hand van de rijke…€ 21,95 Tip van Stip
De smaak van Amsterdam, Sarah Bosmans en Merel Klein700 jaar stedelijke eetcultuur
Met een bijdrage van:
Maarten Hell, Floor Meijer, Lenno Munnikes, Margriet de Roever, Marleen Willebrands en Justyna Wubs-Mrozewicz
Bij Amsterdams eten en drinken denken we al snel aan tafelzuur,…€ 45,00- Eten op zijn Vlaams, Louis Paul Boon
Een liefdesbetuiging aan het goede Vlaamse eten
'Als je kookt, hoe arm of rijk je ook mag zijn, laat het dan op geen centje steken. Koop liever een paar panty's minder, of draag er geen, en neem in ruil ervoor een kwartkilo echte…€ 8,95 - Eetiquette, Mara Grimm
Zo eet je oesters, bitterballen en 99 andere klassiekers
Mag je asperges met je handen eten? Waarom hoort er geen jam op je croissant? Hoe eet je een bitterbal zonder je mond te branden? Klopt het dat je oesters beter niet op ijs…€ 8,95 - Mijn Franse keuken, Alain Caron
Hardcover
Alain groeide op in Frankrijk, achter het fornuis. In Nederland leerde hij de Franse keuken nog meer waarderen. In Mijn Franse keuken leert Alain ons hoe simpel, eenvoudig en lekker de Franse keuken kan zijn. Met weinig…€ 29,95 - Alles warm, Johannes van Dam
Schetsen uit het leven van een leergierige lekkerbek
Eerste druk, 1988
Met illustraties van Joost Swarte. Ook de vormgeving van het boek is van Joost Swarte
Alles Warm is de neerslag van vijfendertig jaar (het boek is…€ 24,95 - Mijn kookkunst voor u, Joël Robuchon
Hardcover
De Franse chef-kok Joël Robuchon, verwierf grote internationale bekendheid. Niets wees erop dat de jonge Robuchon een carrière op culinair gebied tegemoet zou gaan. Aanvankelijk droomde hij ervan om architect te…€ 28,95 - Made in Italy, Giorgio Locatelli
Recepten & verhalen
Taal: Nederlands
Met Sheila Keating
Fotografie Dan Lepard
Made in Italy, Giorgio Locatelli, goed exemplaar (de rug is wat hol en de omslag heeft lichte sporen van gebruik. Is tevens wat verkleurd op plaats…€ 28,95 - Elizabeth Davids beste recepten
Meer dan 150 heerlijke gerechten voor elke dag
Voor het eerst geïllustreerd met prachtige recept- en sfeerfoto's
Met een voorwoord van o.a. Jamie Oliver
Hardcover
Samengesteld door Jil Norman
Elizabeth Davids introduceerde…€ 28,95 - The Cook's Companion, Stephanie Alexander
The Complete Book Of Ingredients & Recipes For The Australian Kitchen
Hardcover with reading ribbons
2nd edition, 2004
Good copy (some signs of wear)
The Cook's Companion has established itself as the kitchen 'bible' in over…€ 45,00