Culinair woordenboek, Liesbeth Spreeuwenberg
Engels-Nederlands
Met een voorwoord van Johannes van Dam
Wat is een alligator pear en wat betekent to score? Wat is het verschil tussen een Britse en een Amerikaanse measuring cup? Nu Groot-Brittannië met een ware culinaire revolutie de wereld verovert, is het hoog tijd dat ook wij Nederlanders inzicht krijgen in de taal van kitchen en cooking.
In dit culinair woordenboek zijn bijna 9000 woorden verzameld. Vis, vlees, groente, kruiden en specerijen, noten, vruchten, dranken en bereidingswijzen: alles komt aan bod. Bovendien bevat dit boek een appendix met meer dan 900 lemma's betreffende keukengerei en handige conversietabellen met Britse, Amerikaanse en Nederlandse maten, gewichten en temperaturen.
Liesbeth Spreeuwenberg is freelance schrijver en gediplomeerd basiskok
Culinair woordenboek, Liesbeth Spreeuwenberg, nog mooi en net exemplaar
Uitgeverij Atlas, Amsterdam/Antwerpen, 2004, eerste druk, paperback, 384 pagina's
ISBN 9045009498
Prijs exclusief verzendkosten
Dit boek is te dik voor brievenbuspost en kan alleen, goed beschermd verpakt, als pakket worden verstuurd.
Binnen Nederland gratis verzending bij een aankoop van € 50,00 of meer.
Betaal minder of geen verzendkosten, door meer boeken te bestellen.
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
- The penguin Companion to Food, Alan Davidson
WINNER OF A JAMES BEARD FOUNDATION COOKBOOK AWARD
A true cornucopia of food facts—offering all the flavors, styles, and staples of the world, past and present
Twenty years in the making, this is the definitive compendium on…€ 35,00 - The Cook's Companion, Stephanie Alexander
The Complete Book Of Ingredients & Recipes For The Australian Kitchen
Hardcover with reading ribbons
2nd edition, 2004
Good copy (some signs of wear)
The Cook's Companion has established itself as the kitchen 'bible' in over…€ 45,00 - Luilekkerland, Onno & Charlotte Kleyn
400 jaar koken in Nederland
Hardcover
Zijn artisjokken een recente aanwinst in het groenteschap? Waarom waren er voor de 19e eeuw nauwelijks menukaarten? Waarom werd kip van heel duur opeens goedkoop?Aan de hand van de rijke…€ 21,95 - Kookschool - De klassiekers, Keda Black
80 recepten stap voor stap
Fotografie Frederic Lucano
Wie geen of weinig ervaring in de keuken heeft, vindt de beschrijving in een gewoon kookboek algauw cryptisch. Er wordt namelijk al veel kennis voorondersteld: kennis van…€ 13,95 - Alles warm, Johannes van Dam
Schetsen uit het leven van een leergierige lekkerbek
Eerste druk, 1988
Met illustraties van Joost Swarte. Ook de vormgeving van het boek is van Joost Swarte
Alles Warm is de neerslag van vijfendertig jaar (het boek is…€ 24,95 - Koken als Kaatje, Edzard Delstra, Anneke en Fons van Groeningen
Recepten uit de keuken van restaurant 'KAATJE BIJ DE SLUIS' BLOKZIJL
Hardcover
Recepten uit een van de beste keukens van Nederland, zó duidelijk en overzichtelijk geschreven, dat u zonder probleem de mooiste gerechten kunt…€ 24,95 -31%
De banketbakker, Cees Holtkamp en Jonah FreudVan tarte tatin tot garnalenkroket
Hardcover
Lager geprijsd
Het boek is nagenoeg nog als nieuw, maar de omslag heeft wat sporen van gebruik en is wat licht gebutst aan de bovenzijde (niet opvallend en velen zullen het niet…€ 65,00 € 45,00- Keukenmythes, Chris van Zutphen
Over kreeften die gaan gillen als ze worden gekookt en vervliegende vitamines in vers vruchtensap
Basilicum moet je scheuren, niet knippen of snijden.
Als je 'sushi' zegt, zeg je 'rauwe vis'. Dat is immers het voornaamste…€ 4,50