Kruiden voor de keuken, Katinka Hendrichs
Alles over het zelf kweken
Vele bijzondere recepten
Kruiden zijn voor de keuken even onmisbaar als bloemen voor het huis, een kostelijk geschenk van de natuur. Toevoeging van wat gemengde kruiden kan een eenvoudig gerecht tot een culinair hoogtepunt maken. Men kan ze niet missen in allerlei soepen, sauzen, salades, vlees-, vis-, eiergerechten enz., maar er zijn ook velerlei toepassingen mogelijk die minder voor de hand liggen, zoals het gebruik van de ook in ons land verkrijgbare roze pepertjes en steranijs.
Katinka Hendrichs kan toveren met kruiden en schotelt u een groot aantal recepten voor die u in staat stellen werkelijk verrukkelijke spijzen en dranken te bereiden. En ze vertelt er ook bij hoe u de meeste van deze kruiden zelf kunt kweken: in een zonnig hoekje van de tuin of in potten en bakken op het keukenbalkon of het terras. Kortom, alles wat u over keukenkruiden zou willen weten, vindt u in dit plezierige boek van Katinka Hendrichs bijeen.
Voorzien van foto's en tal van tekeningen voor herkenning van de kruiden én aanwijzingen voor het bewaar-klaar maken van de kruiden voor de diepvries, in ijsblokjes of gedroogd in potjes.
Deze 12e! druk is geheel vernieuwd en herzien door de schrijfster.
Kruiden voor de keuken, Katinka Hendrichs, net exemplaar
Zomer & Keuning Boeken B.V. - Ede/Antwerpen, 1984, paperback, 19,7 x 12,5 cm, 84 pagina's
ISBN 9021012448
Prijs exclusief verzendkosten
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
- De kracht van kruiden, Peter Lute
Smaken uit de Kruidfabriek
Kruiden en specerijen zijn de gangmakers van het feest, ze geven diepgang en kleur aan je gerechten.
De ene keer subtiel, onderhuids, zacht zingend op de achtergrond. Dan weer fris, knallend en…€ 59,50 - Gekruid & geroerd, Danielle Houbrechts
Daniëlle Houbrechts probeert in dit boek uit te leggen wat de wilde-kruidenwereld voor haar betekent. De ideale plek om te onthaasten. De onuitputtelijke bron van creativiteit en harmonie. De eerlijke omgeving vol echtheid en…
€ 28,50 - Het forest feast kookboek, Erin Gleeson
Eenvoudige vegetarische gerechten uit mijn zomerhuisje
Nederlandstalige uitgave
Hardcover met leeslint
Eerste druk, 2014
Zo goed als nieuw exemplaar
Welkom in de magische wereld van fotografe en kunstenares Erin Gleeson.…€ 24,95 - Uit Marokko, Rob & Sophia Palmer
Gerechten uit een magisch land
Hardcover
Uit Marokko is een culinaire roadtrip door het dynamische Marokko en onthult een keuken vol kleuren, smaken en geuren; van gerechten uit de souk van Marrakech tot aan karakteristieke…€ 35,00 - Koken met specerijen, Sallie Morris en Lesley Mackley
Hardcover met stofomslag
Handboek voor specerijen, specerijenmengsels, aromatische specerijenpasta's en hun gebruik in de keuken.
Met meer dan 100 klassieke en eigentijdse recepten.
Betreft een nog mooi exemplaar en met…€ 18,95 Tip van Stip
Het grote wildplukboek, Edwin FlorèsHardcover!
Eten uit de natuur
Het is hip en trendy, je eigen eten sprokkelen in de natuur. Maar hoe pak je dat aan? Waar moet je op letten? Wat kun je wél eten en waar moet je met een grote boog omheen lopen?
Edwin Florès…€ 24,95-48%
Specerijen, Jane LawsonDe kleurijke wereld van geuren en smaken
Met meer dan 250 recepten
Specerijen is een kleurrijk portret van ruim veertig specerijen: hun geur en rijke smaak, hun vermogen om een gerecht te transformeren en hun onmisbare plaats in…€ 28,50 € 14,95- Kookschool - De klassiekers, Keda Black
80 recepten stap voor stap
Fotografie Frederic Lucano
Wie geen of weinig ervaring in de keuken heeft, vindt de beschrijving in een gewoon kookboek algauw cryptisch. Er wordt namelijk al veel kennis voorondersteld: kennis van…€ 13,95 - De Surinaamse keuken, Ciska Cress
Heerlijke gerechten voor iedereen die de Surinaamse keuken wil leren kennen
Hardcover
Eerste druk, 2014
Nagenoeg nog zo goed als nieuw exemplaar
De Surinaamse keuken is zeer uitgebreid. De voorouders van de Surinamers zijn…€ 16,95