Zuivel van ver & dichtbij, Ineke Berentschot
Zuivel van ver & dichtbij is het vierde deel in de succesvolle culinaire serie `Van ver & dichtbij`. In dit prachtige zuivelboek treft de geïnteresseerde culinaire lezer naast oude streekgerechten als Zeeuwse roomboterbabbelaars en de volle Noord-Hollandse Zaankwark ook exotische recepten die door immigranten in de Lage Landen werden geïntroduceerd. Het fraaie boek (met een foto van elk recept en iedere `kok`!) laat zien dat Nederland en België echte zuivellanden zijn: Zuid-Hollandse kaasdoop en Drentse roomboterkniepertjes komen evengoed aan de orde als Limburgse romige rijstevlaai en de oer-Hollandse zopie voor bij het schaatsen.
Ons toch al uitgebreide zuivelassortiment is door de immigranten geweldig verrijkt. In dit kookboek wordt dan ook aandacht besteed aan paskha uit Rusland, ghee uit India en banana smoothies uit Amerika.
Naast deze keur aan exotische recepten schenkt Zuivel van ver & dichtbij
eveneens uitgebreid aandacht aan de allersimpelste basis.
Zuivel van ver & dichtbij, Ineke Berentschot, net exemplaar
Becht, paperback met flappen, 72 pagina’s
ISBN 9023011694
Prijs exclusief verzendkosten
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
-50%
Ben & Jerry's Homemade Ice Cream & Dessert Book, Ben Cohen & Jerry GreenfieldMORE CHUNKS LESS BUNK
Despite a philosophical disagreement over chunk size—Ben prefers them large and occasional while Jerry favors frequent, somewhat smaller ones—together Ben and Jerry are good friends who make great ice…€ 8,95 € 4,50- Folklore der Lage landen, Dr. Tj. R. de Haan
Overzicht van het Nederlandse, maar ook Vlaamse volkseigen dat zich niet alleen beperkt tot toeristische attracties, maar ook onderwerpen omvat als tradities en gebruiken, bijzondere gerechten en dranken, volksliedjes en…
€ 8,95 - Superlekker, Liselotte Forslin NIEUW BOEK
Met "Superlekker en nog gezond ook!" lukt het om verantwoord op gewicht te blijven en je tegelijkertijd goed en vol energie te voelen.
Met deze slimme, nieuwe en gezonde recepten kun je gewoon elke dag een ontbijt, lunch, diner…€ 14,50 -28%
Het beste van twee werelden, Francois Stienen, NIEUW BOEKDe portretten in Het beste van twee werelden zijn gebaseerd op uitgebreide gesprekken met acht nieuwe Nederlanders, afkomstig uit Iran, Ghana, Marokko, Suriname, China, Curacao en Turkije. Hun relaas vormt een staalkaart van een…
€ 12,50 € 8,95- Erwten, bonen & maïs, Peter Bauwens
Erwten, bonen & maïs is niet alleen een praktisch boek, maar geeft ook historische en andere interessante informatie. Wist je bijvoorbeeld dat de indianen klimbonen aan de voet van de maïs plantten om ze zo langs de maïs omhoog…
€ 10,00 - Menoblues, Pauline Ottervanger en Wilma Smit
Handboek voor vrouwen in de overgang
Praktische adviezen op basis van de nieuwste informatie en inzichten, geschreven in een frisse, heldere stijl. Hét overgangsboek van de 21e eeuw!
Vrouwen maken hun reis door de overgang met…€ 22,50 - Herman Dichtbij en soms ver weg, Herman den Blijker en Jaap van Rijn
Wat je van ver haalt is lekker. Alleen van hoe ver? Het kan mij niet dichtbij genoeg zijn. Als het maar goed genoeg is. Vers en vol dikke smaken: aardbeien van de koude grond, romige eieren, vet varkensvlees, vreemde knolletjes.…
€ 14,50 - Smakelijk, Piet Huysentruyt, NIEUW BOEK
Piet kookt lekker en gezond
Hardcover
In het nieuwe VIER-programma Smakelijk! laat Piet Huysentruyt iedereen meegenieten van zijn nieuwe levensstijl. Hij toont hoe je lekker kunt eten en tegelijkertijd je lichaam een gigantisch…€ 18,95 - Ilse kookt, Ilse D'hooge, NIEUW BOEK
100 makkelijke recepten voor elke dag
Elke dag kookt Libelle-chef Ilse D'hooge op Libelle tv haar favoriete gerechten in het programma 'Ilse kookt'. Snel en makkelijk maar gevarieerd en gezond voor elke dag, zonder poespas voor…€ 18,50