Eet op!, Johannes van Dam
In Eet op! beschrijft Johannes van Dam nu eens niet alleen de basisproducten waar we van leven, maar vooral de plezierige zaken waar we van smullen - van arganolie tot zeekraal, van bamboe tot vindaloo en van de gewone Jordaanse gehaktbal tot de Rotterdamse uierboord.
Zowel de amusante geschiedenissen als de bijzondere bereiding en het gebruik van sommige van onze gewoonste of bijzonderste eetwaren worden aan de vergetelheid ontrukt; oude mythen worden doorgeprikt en nieuwe wetenschappelijke ontdekkingen zijn verwerkt, waarbij ons vreugde noch ellende bespaard blijft. Of u wilt of niet, Van Dam bericht u over de ins en outs van wat u lekker vindt, zodat u nooit met de mond vol tanden staat als iemand zegt: EET OP!
Met een voorwoord van Rijk de Gooijer!
'De manier waarop Van Dam over eten schrijft is voorbeeldig: met veel eruditie, wetenschappelijke nieuwsgierigheid, een groot gevoel voor humor en een elegante manier van formuleren.' - Rudy Kousbroek in NRC Handelsblad
De illustraties op de omslag zijn van Peter Pontiac
Eet op!, Johannes van Dam, zo goed als nieuw exemplaar
Nijgh & Van Ditmar, 2002, eerste druk, paperback, 248 pagina's
ISBN 9038814097
Prijs exclusief verzendkosten
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
- Alles warm, Johannes van Dam
Schetsen uit het leven van een leergierige lekkerbek
Eerste druk, 1988
Met illustraties van Joost Swarte. Ook de vormgeving van het boek is van Joost Swarte
Alles Warm is de neerslag van vijfendertig jaar (het boek is…€ 24,95 Tip van Stip
De smaak van Amsterdam, Sarah Bosmans en Merel Klein700 jaar stedelijke eetcultuur
Met een bijdrage van:
Maarten Hell, Floor Meijer, Lenno Munnikes, Margriet de Roever, Marleen Willebrands en Justyna Wubs-Mrozewicz
Bij Amsterdams eten en drinken denken we al snel aan tafelzuur,…€ 45,00- Koks en keukenmeiden, Johannes van Dam en Joop Witteveen
Amsterdamse kookboeken uit de Gastronomische Bibliotheek en de Bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam
Koks en keukenmeiden gebruikten ze, Johannes Van Dam en Joop Witteveen lezen ze: Waarom nam een arts in de zeventiende…€ 8,95 - Johannes van Dam, Jeroen Thijssen
De biografie
Hardcover
Eerste druk, 2018
Johannes van Dam was naast bekend culinair journalist een bijzonder mens. Hij had dan ook bepaald een roerige achtergrond: zijn joodse ouders overleefden de oorlog in onderduik, op jonge…€ 9,95 Gesigneerd!
Alles moet op, Johannes van DamGesigneerd met korte opdracht op eerste pagina
Eerste druk, 1992
De bijgevoegde albumplaatjes (stickers, in kleur) van Dirk Wiarda zijn keurig ingeplakt.
Het grote wandelende buffet waarop de heerlijkheden staan waarmee Johannes…€ 28,95- Beste Johannes, Johannes van Dam
In Beste Johannes beantwoordt Johannes van Dam (1946-2013) honderden vragen over de meest uiteenlopende onderwerpen: van trucs in de keuken tot tips voor de tafel, van wetenswaardigheden over exotische ingrediënten tot dieetadviez
€ 11,95 Bekroond!
Shortlist Amsterdam, Famke en Floor van PraagRestaurants & recepten
Bekroond door Stichting de beste verzorgde boeken
Grafisch ontwerp Vanessa van Dam
Hardcover
Eerste druk, 2016
Lastig verkrijgbaar (van dit boek hebben wij slechts één stuks op voorraad)
In prijs…€ 65,00 € 45,00Gesigneerd!
Rotterdams straatvoer, Erik van LooFotografie So Kiem Hwat
Met columns van Carin Leenders de Vries
Hardcover
Gesigneerd door Erik van Loo
Vrijwel nog in nieuwstaat
Erik van Loo, meester-kok en eigenaar van Restaurant Parkheuvel, struint Rotterdam af op zoek…€ 35,00- The penguin Companion to Food, Alan Davidson
WINNER OF A JAMES BEARD FOUNDATION COOKBOOK AWARD
A true cornucopia of food facts—offering all the flavors, styles, and staples of the world, past and present
Twenty years in the making, this is the definitive compendium on…€ 35,00 - Het krokettenboek, Johannes van Dam
Hardcover
Eerste druk, 2014
Zo goed als nieuw exemplaar
De kroket is een typisch Nederlandse lekkernij, wordt vaak gedacht. Dus is het vreemd dat slechts een enkeling zélf kroketten maakt, en bijna niemand zich heeft verdiept…€ 14,95