Alles warm, Johannes van Dam
Schetsen uit het leven van een leergierige lekkerbek
Eerste druk, 1988
Met illustraties van Joost Swarte. Ook de vormgeving van het boek is van Joost Swarte
Alles Warm is de neerslag van vijfendertig jaar (het boek is verschenen in 1988) gastronomisch zwalken over markten en door winkels, keukens en eetzalen door Johannes van Dam (1946-2013).
Als eigenaar van De Kookboekhandel kent hij alle culinaire vragen en bijna alle antwoorden. Een aantal daarvan staat in Alles Warm, een culinaire kaleidoscoop voor lering en vermaak.
Niets blijft de lezer bespaard, de reden voor zijn krokettenverslaving en de zuurgraad van eiwit. De ontmoeting met een wild zwijn op een maanovergoten berghelling en de pogingen een krab soldaat te maken. Een bezoek aan een chocoladefabriek en een tirade tegen het vouwen van servetten.
Bijna zestig gastronomische schetsen, ingeleid door Bert Vuijsje, die als toenmalig hoofdredacteur van Intermagazine Van Dams schrijfader opende.
De meeste van deze amusante en tegelijk informatieve schetsen zijn al eerder (in Intermagazine) gepubliceerd, maar voor deze editie zijn ze waar nodig herzien en aangevuld. Naast Intermagazine had Van Dam een vaste rubriek in Elsevier (1988)
Joost Swarte (1947), die tekende voor de omslag, illustraties en vormgeving, geniet internationale bekendheid door zijn grafische werk. Alles Warm is niet het eerste resultaat van zijn jarenlange samenwerking met Johannes van Dam.
Alles warm, Johannes van Dam, nog mooi en net exemplaar
Uitgeverij BZZZTôH, 's-Gravenhage, 1988, eerste druk, paperback met flappen, 144 pagina's
ISBN 906291294X
Prijs exclusief verzendkosten
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
Gesigneerd!
Alles moet op, Johannes van DamGesigneerd met korte opdracht op eerste pagina
Eerste druk, 1992
De bijgevoegde albumplaatjes (stickers, in kleur) van Dirk Wiarda zijn keurig ingeplakt.
Het grote wandelende buffet waarop de heerlijkheden staan waarmee Johannes…€ 28,95- Koken op Bommelstein, Johannes van Dam
Betreft gesigneerd exemplaar door de auteur Johannes van Dam aan (naam) ontvanger boek
Nog mooi exemplaar (nieuwstaat)
Met tekeningen van Dick Matena naar Marten Toonder
Hoeveel beproevingen heer Bommel en Tom Poes in hun…€ 45,00 - Johannes van Dam, Jeroen Thijssen
De biografie
Hardcover
Eerste druk, 2018
Johannes van Dam was naast bekend culinair journalist een bijzonder mens. Hij had dan ook bepaald een roerige achtergrond: zijn joodse ouders overleefden de oorlog in onderduik, op jonge…€ 9,95 - Joost Swarte Plano
Boekwerk met daarin een overzicht van het werk van Joost Swarte dat verscheen ter gelegenheid van De Wereldtentoonstelling van Joost Swarte in de Vishal, Frans Halsmuseum te Haarlem van 30 oktober 1987 tot en met 3 januari 1988 en…
€ 18,95 - De tafel van tien, Johannes van Dam
Gastronomisch graafwerk in hapklare brokken
In dit boek behandeld Johannes van Dam in alfabetische volgorde honderd verschillende voedingsmiddelen. Ieder onderwerp wordt in tien punten behandeld, waarbij oorsprong, het gebruik in…€ 8,95 Bekroond!
Shortlist Amsterdam, Famke en Floor van PraagRestaurants & recepten
Bekroond door Stichting de beste verzorgde boeken
Grafisch ontwerp Vanessa van Dam
Hardcover
Eerste druk, 2016
Lastig verkrijgbaar (van dit boek hebben wij slechts één stuks op voorraad)
In prijs…€ 65,00 € 45,00Tip van Stip
De smaak van Amsterdam, Sarah Bosmans en Merel Klein700 jaar stedelijke eetcultuur
Met een bijdrage van:
Maarten Hell, Floor Meijer, Lenno Munnikes, Margriet de Roever, Marleen Willebrands en Justyna Wubs-Mrozewicz
Bij Amsterdams eten en drinken denken we al snel aan tafelzuur,…€ 45,00- Soul food, De Vrouw met de Baard (Mas van Putten en Carl Lemette)
Volle, vrolijke en originele smaken die je hoofd en lijf vullen met louter plezier! - Yvette van Boven
Lastig verkrijgbaar (slechts één stuks op voorraad)
Eerste druk, 2017
Nog mooi en net exemplaarDe Vrouw met de Baard (Mas…€ 45,00 - The Cook's Companion, Stephanie Alexander
The Complete Book Of Ingredients & Recipes For The Australian Kitchen
Hardcover with reading ribbons
2nd edition, 2004
Good copy (some signs of wear)
The Cook's Companion has established itself as the kitchen 'bible' in over…€ 45,00 - De joodse keuken, Clarissa Hyman
Recepten en verhalen uit de hele wereld
Fotografie van Peter Cassidy
Hardcover
De joodse keuken is een weerspiegeling van een religieuze overtuiging, een cultuur- en familiegeschiedenis. De recepten, die van generatie op…€ 14,95