Bekroond!
Shortlist Amsterdam, Famke en Floor van Praag
Restaurants & recepten
Bekroond door Stichting de beste verzorgde boeken
Grafisch ontwerp Vanessa van Dam
Hardcover
Eerste druk, 2016
Lastig verkrijgbaar (van dit boek hebben wij slechts één stuks op voorraad)
In prijs verlaagd
De omslag van dit boek is wat verkleurd (zie foto's). Het boek is daarom in prijs verlaagd. Verder op enkele lichte gebruikssporen na, betreft het een nog mooi en gaaf exemplaar.
Na jarenlang proeven en schrijven over zo ongeveer alle restaurants van Amsterdam, stelden culinair journalisten Famke & Floor van Praag hun definitieve lijst met favorieten samen. In Shortlist Amsterdam vind je geen conceptuele eendagsvliegen of ingewikkelde sterrenzaken, maar juist oorspronkelijke restaurants die nooit vervelen. Omdat het eten er zo bijzonder lekker is, maar ook omdat de wijnkaart klopt, het personeel voor je rent en de sfeer zo ontzettend goed is.
Dit boek is een waar eerbetoon aan deze eigenzinnige restaurants, prachtig gefotografeerd door Petrovsky & Ramone en inclusief 45 favoriete recepten. Van het kippetje van Rijsel en de makreelpasta van Toscanini tot de bijzondere groentecreaties van BAK en de carrot cake van Buffet van Odette.
Zussen Famke van Praag (1973) en Floor van Praag (1974) schrijven al ruim vijftien jaar over eten en drinken in Amsterdam, onder andere voor 'ELLE Eten', 'De Uitkrant', 'NRC Handelsblad' en hun eigen blog 'Caperleaves'. Met een positieve inborst en trefzekere pen weten ze restaurants feilloos te typeren. Eerder schreven ze de kookboeken 'Eivissa Food' en 'd'Antuono', over het Amsterdamse restaurant d'Antica.
'Een prachtig boek datje bij de hand móet hebben, om uit te koken of om een restaurant uit te zoeken. ' - JANNY VAN DER HEIJDEN
'Famke & Floor van Praag volgen sinds jaar en dag de Amsterdamse horeca op de voet. Shortlist Amsterdam is niet de zoveelste restaurantgids, maar een fijn boek met prachtfoto's van de chefs plus hun beste recepten. ' - MERIJN TOL — DELICIOUS MAGAZINE
'Het is ook onze shortlist van restaurants, met precies onze lievelingsrecepten... En dan heeft het boek ook nog een vormgeving die onze ogen even groter maakt dan de maag. - KARIN & HAROLD HAMERSMA — HET PAROOL
Taal: Nederlands
Shortlist Amsterdam, Famke en Floor van Praag, goed exemplaar
Carperleaves, 2016, eerste druk, hardcover, 27,6 x 20,8 x 2,1 cm, 240 pagina's
ISBN 9789082614404
Prijs exclusief verzendkosten
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
Bekroond!
Shortlist Amsterdam, Famke en Floor van PraagRestaurants & recepten
Hardcover
Na jarenlang proeven en schrijven over zo ongeveer alle restaurants van Amsterdam, stelden culinair journaliste Famke & Floor van Praag hun definitieve lijst met favorieten samen€ 65,00Gesigneerd!
Mijn Amsterdam, Ron BlaauwHardcover
Eerste druk, 2013
Vrijwel nog in nieuwstaat
Gesigneerd!
Chef-kok Ron Blaauw deelt zijn favoriete adresjes van Amsterdam - de stad die hem past als een handschoen. Hij onthult de plekken waar hij een kroketje trekt, een…€ 14,95Tip van Stip
De smaak van Amsterdam, Sarah Bosmans en Merel Klein700 jaar stedelijke eetcultuur
Met een bijdrage van:
Maarten Hell, Floor Meijer, Lenno Munnikes, Margriet de Roever, Marleen Willebrands en Justyna Wubs-Mrozewicz
Bij Amsterdams eten en drinken denken we al snel aan tafelzuur,…€ 45,00-22%
Lekker Fred, Freddy TratlehnerDit zijn de ingrediënten
Hardcover
'CULINAIR NEDERLAND HEEFT ER EEN AMBASSADEUR BIJ. FREDDY'S KOOKBOEK IS DE HOEKSTEEN VAN MIJN BOEKENKAST.' - JORIS BIJDENDIJK
'Daar stonden we dan, mijn zus en ik. Met 32 graden in de…€ 45,00 € 35,00- Sauzen, Erik van Loo
Hardcover
Het boek is nog in nieuwstaat!
Schaars, slechts 1 stuks op voorraad
Ik houd van saus. Maar een gerecht mag er niet in baden. Saus is een smaakverrijker, en daarmee ondergeschikt aan het hoofdingrediënt.
Een goede saus…€ 125,00 - Het groot café boek België, Sofie Vanrafelghem
De selectie van biersommelier Sofie Vanrafelghem
HardcoverSofie Vanrafelghem doorkruiste heel België op zoek naar cafés met de beste bierkaarten en de leukste adressen om ongedwongen aan de bar te hangen. Een deftige herberg in…€ 29,95 - My Nepenthe, Romney Steele
Bohemian Tales of Food, Family, and Big Sur
Photography by Sara Remington
Hardcover with dust jacket
First edition, 2009
Includes bibliographical references and index
My Nepenthe weaves together stories and tales about the…€ 28,95 - Alles warm, Johannes van Dam
Schetsen uit het leven van een leergierige lekkerbek
Eerste druk, 1988
Met illustraties van Joost Swarte. Ook de vormgeving van het boek is van Joost Swarte
Alles Warm is de neerslag van vijfendertig jaar (het boek is…€ 24,95 - Koken als Kaatje, Edzard Delstra, Anneke en Fons van Groeningen
Recepten uit de keuken van restaurant 'KAATJE BIJ DE SLUIS' BLOKZIJL
Hardcover
Recepten uit een van de beste keukens van Nederland, zó duidelijk en overzichtelijk geschreven, dat u zonder probleem de mooiste gerechten kunt…€ 24,95 Gesigneerd!
Rotterdams straatvoer, Erik van LooFotografie So Kiem Hwat
Met columns van Carin Leenders de Vries
Hardcover
Gesigneerd door Erik van Loo
Vrijwel nog in nieuwstaat
Erik van Loo, meester-kok en eigenaar van Restaurant Parkheuvel, struint Rotterdam af op zoek…€ 35,00