Moro, Sam en Sam Clark
Het kookboek van de zuid-mediterrane keuken
Samuel en Samantha Clark delen hun liefde voor de intense smaken van de Spaanse keuken, Noord-Afrika en het oostelijke Middellandse Zeegebied. Het woord 'Moro' betekent Moors in het Spaans, waarmee de achtergrond van recepten en verhalen in dit boek zijn te verklaren — een onstuimige mix van Arabische en Spaanse gerechten met aromatische kruiden en pittige sauzen, aardse stoofpotten en delicate smaken.
Sam en Sam zijn de eigenaars van het restaurant Moro, door Nigella Lawson beschreven als het River Cafe van de Spaanse keuken. Op de menukaart van Moro staan authentieke Spaanse gerechten en gerechten uit de islamitische Méditerranée, gebieden die van oudsher zijn verbonden door de zevenhonderdjarige Moorse bezetting van Spanje.
Dit boek is veel meer dan een verzameling recepten — Sam en Sam Clark beschrijven de romantiek en culinaire en culturele tradities achter elk gerecht, gebaseerd op de grondige kenms van zaken die zij in de verschillende regio's hebben opgedaan. Bovendien voorzien zij alle gerechten van uitgebreide informatie over de ingrediënten, vaak authentieke producten uit deze gebieden.
Moro is geschreven met een duidelijk voelbare fascinatie voor en kennis van de Moorse keuken. Het zal de lezer meetrekken in de inspirerende wereld van deze rijke en aromatische keuken.
'De Clarks hebben op indrukwekkende wijze de fascinerende smaken en de culinaire tradities weten te vangen van dat deel van de Méditerranée dat is verbonden door een bloedig verleden.' - Claudia Roden
'Dit is het boek waar ik al jaren op heb gewacht' - Nigella Lawson
Taal: Nederlands
Moro, Sam en Sam Clark, nog mooi en net exemplaar
Kosmos Uitgevers B.V., Utrecht, 2007, vierde druk, paperback met flappen 25,1 x 19,1 x 2,1 cm, 288 pagina's
ISBN 9789021581170
Prijs exclusief verzendkosten
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
- Casa Moro, Sam en Sam Clark
In 1997 opende restaurant Moro zijn deuren en sindsdien is het alleen maar bekender en succesvoller geworden. Sam en Sam Clark, eigenaars van Moro en voorheen collega's bij het even beroemde River Cafe, schreven in 2001 hun eerste…
€ 21,95 - 1080 recepten, Simone en Inés Ortega
Hardcover (gebonden in harde kaft met drie leeslinten)
Prachtig geïllustreerd met kleurrijke tekeningen van Javier Mariscal
Taal: Nederlands
Eerste druk, 2008
Deze Spaanse kookbijbel bevat 1080 recepten, verzameld en…€ 29,95 - Tapas, Anette Odelberg, Margareta Schildt-Landgren, Martin Bogren en Helena Akesson-Liedberg
Kleine Spaanse gerechtjes
Hardcover (gebonden in harde kaft met stofomslag)
Eerste druk, 2005
Nog zo goed als nieuw exemplaar
Tapas is genieten op zijn Spaans. Genieten met vrienden, aan het eind van de dag. Met een glas sherry,…€ 8,95 - Floyd on Spain, Keith Floyd
Keith Floyd ventures beyond the paella to discover the rich diversity of Spanish cuisine, one of Europe's best-kept culinary secrets. From the rustic simplicity of Rabbit with Wild Mushrooms to the exotic, Moorish-style Spinach…
€ 21,95 - Het tapasboek, Simone en Inés Ortega
Gebonden in harde kaft en met stofomslag en leeslint. Mooi vormgegeven uitgave, door Pablo Martin (Grafica). Eerste druk.
Het tapasboek biedt een voortreffelijke verzameling eenvoudige en authentieke recepten voor tapas, van…€ 28,95 Tip van Stip
Morito, Samuel en Samantha ClarkTip van Stip
Nederlandstalige editie!
DE NIEUWE Moro -Tapas-
Morito is dan misschien het kleine zusje van Moro, het is wel een luidruchtiger on opstandiger zusje, dat graag wil ontdekken en experimenteren. Onze verzameling…€ 45,00- River Cafe Klassiek Italiaans kookboek, Rose Gray en Ruth Rogers
Hardover
Nederlandstalige uitgave
Eerste druk, 2019
In het nieuwe kookboek van het Londense River Cafe voeren Rose Gray en Ruth Rogers de lezer naar de authentieke Italiaanse familiekeuken. Gray en Rogers hebben in de afgelopen…€ 21,95 - Piri piri & sardientjes, Tessa Kiros
De smaak van Portugal
Hardcover (gebonden in harde kaft met stofomslag en leeslint)
Zo goed als nieuw exemplaar
Volgens Tessa Kiros is niets zo kenmerkend voor een land als het eten.Het vormt een deel van een grote lappendeken…€ 18,95 - Home Made, Yvette van Boven
Ruim 200 originele recepten en ideeën voor 'home made' gerechten
Hardcover
Fotografie van Oof Verschuren
Hoe maakt u kaas met gewone dingen die u zeker in huis heeft? Hoe bouwt u in twee minuten een rookoven? Hoe maakt u thuis…€ 24,95 - De joodse keuken, Clarissa Hyman
Recepten en verhalen uit de hele wereld
Fotografie van Peter Cassidy
Hardcover
De joodse keuken is een weerspiegeling van een religieuze overtuiging, een cultuur- en familiegeschiedenis. De recepten, die van generatie op…€ 14,95