Casa Moro, Sam en Sam Clark
In 1997 opende restaurant Moro zijn deuren en sindsdien is het alleen maar bekender en succesvoller geworden. Sam en Sam Clark, eigenaars van Moro en voorheen collega's bij het even beroemde River Cafe, schreven in 2001 hun eerste kookboek, Moro, het kookboek van de zuid-mediterrane keuken, waarmee zij bekend werden bij een brede en enthousiaste groep kookliefhebbers. Casa Moro is hun nieuwste boek.
Waar Moro verslag deed van de culinaire tradities in Spanje en de zuidelijke Méditerranée, is Casa Moro een meer persoonlijk verslag van de auteurs. Tijdens hun huwelijksreis trokken Sam en Sam Clark namelijk drie maanden door Spanje en Marokko, waar ze de geuren en smaken ontdekten die later hun culinaire filosofie zouden vormen. Deze filosofie werd door de jaren heen steeds meer gevoed met nieuwe ingrediënten en smaken, waarbij het kleine Andalusische dorp waar de auteurs een tweede huis kochten, een belangrijke rol ging spelen.
Casa Moro, het huis waar ze enkele maanden per jaar doorbrengen met hun twee jonge kinderen, werd daarmee tevens naamgever van dit tweede boek.
De recepten die Sam en Sam Clark in Casa Moro hebben opgenomen, zijn vaak niet eerder gedocumenteerd en altijd authentiek. Bovendien zijn ze heel smaakvol en toegankelijk: van een enorme variatie in voorgerechten en tapas tot langzaam garende stoofpotten en verse Marokkaanse salades, van heerlijke inmaakrecepten tot koken uit de natuur. Casa Moro is echter veel meer dan een opsomming van recepten; het is een beeldend relaas van een culinaire reis waarin geschiedenis, traditie en prachtige gerechten een belangrijke rol spelen.
Taal: Nederlands
Casa Moro, Sam en Sam Clark, nog mooi en net exemplaar (nog vrijwel in nieuwstaat)
Kosmos uitgevers B.V., Utrecht, 2008, tweede druk, paperback met flappen, 25,0 x 19,4 x 2,6 cm, 320 pagina's
ISBN 9789021527598
Prijs exclusief verzendkosten
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
- 1080 recepten, Simone en Inés Ortega
Hardcover (gebonden in harde kaft met drie leeslinten)
Prachtig geïllustreerd met kleurrijke tekeningen van Javier Mariscal
Taal: Nederlands
Eerste druk, 2008
Deze Spaanse kookbijbel bevat 1080 recepten, verzameld en…€ 29,95 - Tapas, Anette Odelberg, Margareta Schildt-Landgren, Martin Bogren en Helena Akesson-Liedberg
Kleine Spaanse gerechtjes
Hardcover (gebonden in harde kaft met stofomslag)
Eerste druk, 2005
Nog zo goed als nieuw exemplaar
Tapas is genieten op zijn Spaans. Genieten met vrienden, aan het eind van de dag. Met een glas sherry,…€ 8,95 - Floyd on Spain, Keith Floyd
Keith Floyd ventures beyond the paella to discover the rich diversity of Spanish cuisine, one of Europe's best-kept culinary secrets. From the rustic simplicity of Rabbit with Wild Mushrooms to the exotic, Moorish-style Spinach…
€ 21,95 - Het tapasboek, Simone en Inés Ortega
Gebonden in harde kaft en met stofomslag en leeslint. Mooi vormgegeven uitgave, door Pablo Martin (Grafica). Eerste druk.
Het tapasboek biedt een voortreffelijke verzameling eenvoudige en authentieke recepten voor tapas, van…€ 28,95 Tip van Stip
Morito, Samuel en Samantha ClarkTip van Stip
Nederlandstalige editie!
DE NIEUWE Moro -Tapas-
Morito is dan misschien het kleine zusje van Moro, het is wel een luidruchtiger on opstandiger zusje, dat graag wil ontdekken en experimenteren. Onze verzameling…€ 45,00- River Cafe Klassiek Italiaans kookboek, Rose Gray en Ruth Rogers
Hardover
Nederlandstalige uitgave
Eerste druk, 2019
In het nieuwe kookboek van het Londense River Cafe voeren Rose Gray en Ruth Rogers de lezer naar de authentieke Italiaanse familiekeuken. Gray en Rogers hebben in de afgelopen…€ 21,95 -40%
Artacucina 2, Wiebke van der Scheer & Margré MijerNa het succes van het eerste kunstkookboek Artacucina – een kijkje in de keuken van galerie Artacasa – kon een vervolg niet uitblijven. In dit kookboek, dat zowel het oog als de tong streelt, worden fraaie kunstwerken…
€ 14,95 € 8,95- Moro, Sam en Sam Clark
Het kookboek van de zuid-mediterrane keuken
Samuel en Samantha Clark delen hun liefde voor de intense smaken van de Spaanse keuken, Noord-Afrika en het oostelijke Middellandse Zeegebied. Het woord 'Moro' betekent Moors in het…€ 39,95 - The Cook's Companion, Stephanie Alexander
The Complete Book Of Ingredients & Recipes For The Australian Kitchen
Hardcover with reading ribbons
2nd edition, 2004
Good copy (some signs of wear)
The Cook's Companion has established itself as the kitchen 'bible' in over…€ 45,00