Eten op zijn Vlaams, Louis Paul Boon
Een liefdesbetuiging aan het goede Vlaamse eten
'Als je kookt, hoe arm of rijk je ook mag zijn, laat het dan op geen centje steken. Koop liever een paar panty's minder, of draag er geen, en neem in ruil ervoor een kwartkilo echte boter van de boer.'
Eten op zijn Vlaams is een liefdesbetuiging aan het goede Vlaamse eten, samengesteld uit de cursiefjes die Boon schreef voor de Gentse krant Vooruit; geen kookboek met ingrediëntenlijstjes en baktemperaturen, maar aanstekelijke, humoristische verhalen over al het lekkers dat de eigen Vlaamse keuken te bieden heeft: paling in 't groen, goudgeel gekookte uier, zwarte worst met rodekool, stinkkaas met hete koffie, patatterkoek.
Als liefhebber verzamelde Louis Paul Boon de lekkerste gerechten. Als culinair zendeling schreef hij ze op: 'Wedden dat ze het meteen vertalen in het Frans, het Duits, het Engels en het Italiaans? Ja, dat de Italianen dan zullen zeggen: nee, vandaag geen spaghetti bolognese, geef me maar een Maamse stoofkarbonade met doorgestampte patatten, en een schuimend glas bier erbij.'
* Hij schrijft de lezer van Eten op zijn Vlaams het water in de mond. Hij dagdroomt je de keuken in. —Ben de Cocq in de Volkskrant
* Eindelijk een kookboek waarin iemand ook nog smakelijk weet te vertellen. Niet lezen tijdens het bereiden van de maaltijd. Aanbrandingsgevaar. — Cees van Hoore in Leidsch Dagblad
* Een vlot boek waarvan je zo het water in de mond krijgt! - Het Volk
De omslagillustratie is van Systze van der Zee
Eten op zijn Vlaams, Louis Paul Boon, net exemplaar
Uitgeverij De Arbeiderspers, Amsterdam - Antwerpen, 1996, derde druk, paperback, 152 pagina's
ISBN 9029503270
Prijs exclusief verzendkosten
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
-52%
BELGO kookboek, Denis Blais en André PlisnierDe recepten van het origineelste Belgische restaurant buiten Belgie - officieel verkozen tot het beste restaurant van Londen
Leer mosselen bereiden op twintig verschillende manieren. Ontdek het geheim om de beste frieten ter…€ 18,50 € 8,95- Kermissen, Koersen & Flandriens, Robrecht Wolters, Frank Croes en Tom Vander Sande
Typische recepten voor Belgische gerechten uit het volksleven
België staat bekend om zijn braderijen, pensenkermissen, buurtfeesten en kermiskoersen. Dit boek wil de sfeer van die feesten aan de lezer overbrengen aan de hand van…€ 8,95 - De Belgische keuken, Dirk De prins en Nest Mertens
Met een voorwoord van Pierre Wynants
Met foto's van Tony Le Duc
Volgens Alain Senderens leiden sommige clichés een lang leven. Zo is er het cliché dat de Belgen leven van frieten en bier. Senderens suggereert om eens op…€ 18,95 - Portret met garnaalkroket, Isabel Miquel Arques
Met meer dan 40 portretten en bijbehorende stillevens illustreert de Spaanse fotografe Isabel Miquel Arques haar levenswandel door het Belgisch culturele leven. Zij geraakte er gefascineerd door het grote aantal kunstenaars, maar…
€ 35,00 Tip van Stip
Verhalen van het Pajottenland, Koenraad Tinel en Stefan BrijsHardcover
Eerste druk, 2013
Al meer dan een halve eeuw woont en werkt tekenaar en rasverteller Koenraad Tinel in het Pajottenland, het glooiende landschap ten zuidwesten van Brussel, waar in de kleine dorpen een karakteristie€ 14,95- Smakelijk, Piet Huysentruyt, NIEUW BOEK
Piet kookt lekker en gezond
Hardcover
In het nieuwe VIER-programma Smakelijk! laat Piet Huysentruyt iedereen meegenieten van zijn nieuwe levensstijl. Hij toont hoe je lekker kunt eten en tegelijkertijd je lichaam een gigantisch…€ 18,95 - Arm België, Charles Baudelaire
Vertaald, bewerkt en van een inleiding, noten en een nawoord voorzien door Joyce & Co
Oorspronkelijke titel: 'Pauvre Belgique' (1864)
Kattengat-boeken
Eerste druk, 1975
Nog uitzonderlijk net exemplaar (voor een boek uit…€ 21,95 - Dinsdagland, Dimitri Verhulst
Schetsen van België
Het land achter De helaasheid der dingen
Dinsdagland is een verzameling reisreportages van een thuisblijver. Over België. Het is een liefdesverklaring aan de kleine Belg, een verwondering over zijn…€ 11,95 - Arm Wallonië, Pascal Verbeken
Een reis door het beloofde land
Met foto's van Michiel Hendryckx
In 1903 schreef de Franstalige journalist Auguste De Winne Door Arm Vlaanderen, een klassiek verslag van een reis langs 'gaten van verdriet' waar armoede,…€ 18,95 - Het groot café boek België, Sofie Vanrafelghem
De selectie van biersommelier Sofie Vanrafelghem
HardcoverSofie Vanrafelghem doorkruiste heel België op zoek naar cafés met de beste bierkaarten en de leukste adressen om ongedwongen aan de bar te hangen. Een deftige herberg in…€ 29,95