Gesigneerd!
Mijn Amsterdam, Ron Blaauw
Hardcover
Eerste druk, 2013
Vrijwel nog in nieuwstaat
Gesigneerd!
Chef-kok Ron Blaauw deelt zijn favoriete adresjes van Amsterdam - de stad die hem past als een handschoen. Hij onthult de plekken waar hij een kroketje trekt, een biertje drinkt, een harinkje hapt of paddenstoelen in het stadswild raapt. Maar ook die zaken waar hij het mooiste zout koopt, of de allerbeste thee, klasse leverworst en dito mosterd. Klassiekers, zowel als hipster spots. Het Vondel- park, maar ook de grachten. Waar Ron de lezer ook mee naartoe neemt, hij raakt er in gesprek met gepassioneerde koks, slagers en vissers, kunstenaars, voetballers en volkszangers. De een deelt met hem een onvergetelijke anekdote, de ander een recept. Maar allemaal hebben ze één ding gemeen: ze houden van Amsterdam. Net als Ron. En van Ron. Net als Amsterdam. Zíjn Amsterdam.
Over de auteurs:
Marjan Ippel is Amsterdammer, foodtrendwatcher, foodblogger, publicist en oprichter van talkinfood.nl. Ze schrijft columns over eten en eettrends in onder meer ELLE Eten en Winelife.
Edwin Florès is paddenstoelenhunter en wildplukker voor toprestaurants, waaronder dat van Ron Blaauw. Hij geeft workshops en schrijft boeken en columns over de eetbare natuur. Casaforesta.nl
Mijn Amsterdam, Ron Blaauw, vrijwel nog in nieuwstaat, gesigneerd!
Bertram+de Leeuw Uitgevers, 2013, eerste druk, hardcover, 25,2 x 19,7 x 3,0 cm, 344 pagina's
ISBN 9789461560896
Prijs exclusief verzendkosten
Dit boek is te dik voor brievenbuspost en kan (goed beschermd verpakt) alleen als pakket worden verstuurd.
Binnen Nederland gratis verzending bij een aankoop van € 50,00 of meer.
Betaal minder of geen verzendkosten, door meer boeken te bestellen.
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
- Sauzen, Erik van Loo
Hardcover
Het boek is nog in nieuwstaat!
Schaars, slechts 1 stuks op voorraad
Ik houd van saus. Maar een gerecht mag er niet in baden. Saus is een smaakverrijker, en daarmee ondergeschikt aan het hoofdingrediënt.
Een goede saus…€ 125,00 - Noordzeevis uit Scheveningen, Noreen ter Beke en Suzanne van der Pijll
Scheveningens trots in verhalen en recepten
Hardcover
Eerste druk, 2018
Veel mensen eten zalm en tonijn, maar waarom niet een keer wijting of rode poon? Noorzeevis is lekker van smaak, lokaal gevangen en van hoge kwaliteit.
Met…€ 14,95 - Amsterdam Portraits, Bastian Woudt
Intrigerende fotoreeks over het unieke gezicht van Amsterdam in tientallen portretten door Bastiaan Woudt
Intriguing photo series about the unique face of Amsterdam in dozens of portraits by Bastiaan WoudtHardcover
Eerste druk,…€ 18,95 - Dwalen door Amsterdam met S. Carmiggelt
Samengesteld door Henk van Gelder
Van 1946 tot en met 1982 schreef Simon Carmiggelt zijn dagelijkse column 'Kronkel' in Het Parool, met als decor vaak de Amsterdamse binnenstad. In dit boek neemt Henk van Gelder, biograaf van…€ 8,95 - Zo dicht bij Amsterdam, Jan Donkers
'Een stedenbouwkundige vergissing' — al snel nadat er in de jaren twintig de eerste woonbuurten waren verrezen, werd Amsterdam-Noord zo genoemd. Desondanks werd deze 'vergissing' doelbewust en noodzakelijkerwijs vergroot tot aan…
€ 11,95 - Onder de rook van de Heineken, Harold Hamersma
Gebonden in harde kaft met stofomslag
In Onder de rook van de Heineken keert Harold Hamersma terug naar zijn jeugd. Prachtig schrijft hij over de avonturen die hij met zijn vriendjes in de buurt beleefde, over de vroege uren…€ 9,95 Bekroond!
Shortlist Amsterdam, Famke en Floor van PraagRestaurants & recepten
Hardcover
Na jarenlang proeven en schrijven over zo ongeveer alle restaurants van Amsterdam, stelden culinair journaliste Famke & Floor van Praag hun definitieve lijst met favorieten samen€ 65,00- De tafel van tien, Johannes van Dam
Gastronomisch graafwerk in hapklare brokken
In dit boek behandeld Johannes van Dam in alfabetische volgorde honderd verschillende voedingsmiddelen. Ieder onderwerp wordt in tien punten behandeld, waarbij oorsprong, het gebruik in…€ 8,95 Tip van Stip
De smaak van Amsterdam, Sarah Bosmans en Merel Klein700 jaar stedelijke eetcultuur
Met een bijdrage van:
Maarten Hell, Floor Meijer, Lenno Munnikes, Margriet de Roever, Marleen Willebrands en Justyna Wubs-Mrozewicz
Bij Amsterdams eten en drinken denken we al snel aan tafelzuur,…€ 45,00- Gerard Heineken, Annejet van der Zijl
De man, de stad en het bier
Hij vormde de basis van de kleurrijke Heineken-geschiedenis: Gerard Heineken - stichter van het gelijknamige bierimperium, aanjager van Amsterdams economische wederopstanding in de negentiende…€ 8,95