Zout, Mark Kurlansky
Een wereldgeschiedenis
Homerus noemde zout een goddelijke substantie. Plato beschreef zout als bijzonder dierbaar voor de goden. Zout heeft onze beschaving gevormd, en Mark Kurlansky legt in dit boek een verrassend aspect van de geschiedenis van de mensheid bloot. Zout. Een wereldgeschiedenis is een boek vol verhalen uit alle tijden en alle windstreken. Een New York Times-bestseller, vertaald in vele landen.
'Kurlansky's duizelingwekkende boek is een openbaring. Dit is inderdaad de wereldgeschiedenis gezien door die witte kristallen. Was ieder geschiedenisboek maar zo scherpzinnig en helder van presentatie.' — The New York Times Book Review
'Zout is de fascinerende geschiedenis van een ingrediënt van levensbelang. Net als zijn eerdere boek over de kabeljauw is dit een boek dat elke fijnproever en kookfanaat in zijn bezit moet hebben.' — Anthony Bourdain
'Midden in zijn breed opgezette kroniek lijkt Kurlansky bezeten van een gezouten geestdrift. Hij brengt meer details bij elkaar dan je je kunt voorstellen, maar voor de lezer vormen die een fascinerend en verrassend geheel.' — The New York Times
'De geschiedenis van het zout bestaat niet, er zijn duizend geschiedenissen. Mark Kurlansky schreef zijn boek met voor de lezer goed meevoelbare verbazing. Heel veel merkwaardigs is over zout te vertellen. En het houdt nooit op.' — de Volkskrant
'Een reusachtig en enorm indrukwekkend boek. Het is met stijl geschreven en goed onderbouwd, en het heeft een enorme geografische en historische reikwijdte.' — The Observer
Zout, Mark Kurlansky, nog mooi en net exemplaar (2x licht vlekje op eerste pagina, verder mooi en gaaf)
Anthos/Amsterdam, 2002, eerste druk, paperback met flappen
ISBN 904140659x
Prijs exclusief verzendkosten
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
- Oesters van New York, Mark Kurlansky
Een stadsgeschiedenis
Peter Minuit kocht in 1626 Manhattan voor 24 dollar, en niet veel later kwamen ook de oesterbanken bij Ellis Island in Nederlandse handen. New York groeide uit tot een stad die beroemd was om haar oesters,…€ 34,95 - De kabeljauw, Mark Kurlansky
Biografie van een vis die de wereld veranderde
De kabeljauw, heeft een cruciale rol gespeeld in de wereldgeschiedenis. Mark Kurlansky's fascinerende verhaal over de kabeljauwvangst en -consumptie beslaat dan ook een millennium en…€ 14,95 - Melk, Mark Kurlansky
De opzienbarende geschiedenis van mens en melk - van oudheid tot heden
Een 10.0000-jarige haat-liefde verhouding
Moedermelk is het belangrijkste voedingsmiddel voor baby's, maar het was de melk van andere zoogdieren die de mens…€ 14,95 - De wereldgeschiedenis volgens de Basken, Mark Kurlansky
'Een mythisch volk, bijna een verzonnen volk', schrijft Mark Kurlansky in deze bijzondere geschiedenis van de Basken, een klein volk dat leeft ineen uithoek van Frankrijk en Spanje, doorsneden door de ruige Pyreneeën. Hun…
€ 21,95 The Pulitzer Prize
Zwaarden, paarden & ziektekiemen, Jared DiamondWaarom Europeanen en de Aziaten de wereld domineren
Hardcover (gebonden in linnen kaft met stofomslag)
Eerste druk, 2000
Net exemplaar, waarschijnlijk ongelezen
The Pulitzer Prize Winner 1998
In dit bijzondere boek geeft de…€ 24,95- Luilekkerland, Onno & Charlotte Kleyn
400 jaar koken in Nederland
Hardcover
Zijn artisjokken een recente aanwinst in het groenteschap? Waarom waren er voor de 19e eeuw nauwelijks menukaarten? Waarom werd kip van heel duur opeens goedkoop?Aan de hand van de rijke…€ 21,95