-22%
Lekker Fred, Freddy Tratlehner
Dit zijn de ingrediënten
Hardcover
'CULINAIR NEDERLAND HEEFT ER EEN AMBASSADEUR BIJ. FREDDY'S KOOKBOEK IS DE HOEKSTEEN VAN MIJN BOEKENKAST.' - JORIS BIJDENDIJK
'Daar stonden we dan, mijn zus en ik. Met 32 graden in de bloedhitte van Frankrijk op onze blote voeten mayomenaise te stampen. In van die grote, eikenhouten vaten en op de echte, traditionele manier. Heerlijk, dat vrije gevoel van oranje eierendooiers die als warme vla tussen je tenen door glibberen. Nog steeds krijg ik complimenten over mijn gladde voetjes. Zodra de lente zijn eerste zonnestralen laat zien, trek ik glunderend mijn sandalen aan. Dit is waar mijn liefde voor echt en authentiek eten is begonnen.
Mijn jeugd zit vol fantastische herinneringen. Zo meen ik mij ook te kunnen herinneren hoe mijn opa zelf paling rookte. Hoe die zwarte, glibberige beesten in die bakken krioelden als het haar van Medusa zal me altijd bijblijven. Wat een engnekken! Van de gestroopte huid maakte mijn grootmoeder kleine stropdasjes voor mijn teddybeer Davie. Breed hadden we het niet, dus we moesten creatief zijn.'
Freddy Tratlehner is lid van de muzikale hitformatie De Jeugd van Tegenwoordig (bekend van o.a. Watskeburt?! en Sterrenstof). Als Freddy zich niet uitleeft op het podium, creëert hij magie in de keuken. De hilarische Lekker Fred Instagram-video's (@vjeze_fur) zijn met meer dan 100.000 views een regelrechte hit. Hij studeerde culturele antropologie aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde op de relatie tussen voedsel, rituelen en circulaire kringvorming.
'WAT KAN DIE MAN GOED ZINGEN, HÈ' RON BLAAUW
'FREDDY IS EEN NATUURTALENT, IK BEN JALOERS OP HEM. HIJ WERKT UIT DE LOSSE POLS, DAT IS VOOR EEN BANKETBAKKER NIET WEGGELEGD. MAAR OP ÉÉN PUNT ZIJN WE HET ROEREND EENS: SMAAK STAAT BOVEN ALLES. VEEL SUCCES MET JE BOEK.' - CEES HOLTKAMP
'KOKEN WAS NOG NOOIT ZO LEUK ALS MET FREDDY TRATLEHNER.' - JANNY VAN DER HEIJDEN
Lekker Fred, Freddy Tratlehner, op enkele lichte gebruikssporen na, zo goed als nieuw
Uitgeverij Carrera Culinair Amsterdam, 2019, tweede druk, hardcover, 25,7 x 19,7 x 2,1 cm, 192 pagina's
ISBN 9789048847891
Prijs exclusief verzendkosten
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
-45%
Lekker Fred in het Land, Freddy Tratlehner (@vjeze_fur)Hardcover
Eerste druk, 2020
Lekker Fred staarde naar de horizon en dacht: wat zou erachter verscholen liggen? Hij nam een hap van zijn haring, maakte rechtsomkeer en liep naar Friesland. Wat nou horizon, dacht hij bij ze eigen.…€ 45,00 € 24,95- Caravanity Camping Kookboek
Simpel, snel en lekker
Het Caravanity Camping Kookboek biedt volop inspiratie om van iedere campingmaaltijd een feestje te maken!Na het succes van 'Caravanity' heeft Femke Creemers het Caravanity Camping Kookboek geschreven. De…€ 13,95 Tip van Stip
De Aardappeleters, Joris Vermeer en Joost EngelbertsHoe twintig gerechten de wereld veroverden
Hardcover
Eerste druk, 2021
Mooi en net exemplaar
Dit kloeke boek vertelt het onweerstaanbare verhaal van twintig wereldberoemde gerechten die zo gewoon zijn dat we er niets meer van…€ 18,95- Bijzondere recepten van MARIO, Florine Boucher
Hardcover
Fotografie Kees Hageman
Restaurant Mario te Neck heeft voor dit boek een prachtige verzameling van ruim vijftig Italiaanse recepten samengesteld. De bereidingswijzen zijn met veel zorg eenvoudig beschreven door Florine…€ 28,95 - Koken uit de voorraadkast, Anne Scheepmaker
Het eerste Nederlandse assemblage kookboek
Terwijl de recepten in de glossy magazines almaar langer en gedetailleerder worden, neemt het ongeduld bij het bereiden van de maaltijden toe. Steeds vaker wordt er gekookt met een…€ 11,95 - Pocketwoordenboek Nederlands, De Jeugd Van Tegenwoordig Editie
Een must-have voor de fans en een heel goed woordenboek Nederlands
Hallo lieve kinderen,
Een woordenboek is belangrijk. Hoe belangrijk vraagt u zich misschien af. Laat mij het belang van het woordenboek tonen door middel van een…€ 8,95 - Kookschool - De klassiekers, Keda Black
80 recepten stap voor stap
Fotografie Frederic Lucano
Wie geen of weinig ervaring in de keuken heeft, vindt de beschrijving in een gewoon kookboek algauw cryptisch. Er wordt namelijk al veel kennis voorondersteld: kennis van…€ 13,95 - Sauzen, Erik van Loo
Hardcover
Het boek is nog in nieuwstaat!
Schaars, slechts 1 stuks op voorraad
Ik houd van saus. Maar een gerecht mag er niet in baden. Saus is een smaakverrijker, en daarmee ondergeschikt aan het hoofdingrediënt.
Een goede saus…€ 125,00 Tip van Stip
De smaak van Amsterdam, Sarah Bosmans en Merel Klein700 jaar stedelijke eetcultuur
Met een bijdrage van:
Maarten Hell, Floor Meijer, Lenno Munnikes, Margriet de Roever, Marleen Willebrands en Justyna Wubs-Mrozewicz
Bij Amsterdams eten en drinken denken we al snel aan tafelzuur,…€ 45,00