Mijn kookkunst voor u, Joël Robuchon
Hardcover
De Franse chef-kok Joël Robuchon, verwierf grote internationale bekendheid. Niets wees erop dat de jonge Robuchon een carrière op culinair gebied tegemoet zou gaan. Aanvankelijk droomde hij ervan om architect te worden, noodgedwongen moest hij echter al op vijftienjarige leeftijd de kost gaan verdienen. Zo begon hij als koksmaatje in zijn woonplaats Poitiers. Hard werken en veelvuldig meedoen aan culinaire westrijden (waarbij hij vele medailles en prijzen won) maakten deze intelligente en getalenteerde man tot de chef-kok die hij nu is. De eerste, die - binnen drie jaar - drie Michelin-sterren wist te bemachtigen!
Met grote liefde voor het vak 'regeert' deze bescheiden meester over zijn keukenbrigade. Hij eist perfectie van zijn medewerkers, maar ook van zichzelf. Geen gerecht verlaat de keuken zonder dat hij het persoonlijk heeft gekeurd en geproefd.
Dit kookboek, dat in duidelijke hoofdstukken is verdeeld, bevat meer dan 160 recepten, die met grote precisie zijn weergegeven en waarin verse produkten en kruiden een belangrijke plaats innemen. Naast zijn eigen creaties treft men er ook gerechten 'van alle tijden' in aan, die door Robuchon aan deze tijd zijn aangepast. In het laatste gedeelte geeft hij (zijn versie van) een groot aantal basisrecepten voor bouillons, fonds, sauzen en vinaigrettes, maar ook voor verschillende fijne deegsoorten. Mede hierdoor is 'Mijn kookkunst voor u' een zeer compleet kookboek!
Deel negen in de kookboekenserie 'De originele recepten van...'
Mijn kookkunst voor u, Joël Robuchon, net exemplaar (handgeschreven opdracht op eerste pagina).
Van Dishoeck, 1989, gebonden in harde kaft met stofomslag, 24,2 x 16,3 x 3,4 cm, 408 pagina's
ISBN 9026933207
Prijs exclusief verzendkosten
Dit boek is te dik voor brievenbuspost en kan alleen als pakket worden verstuurd.
Binnen Nederland gratis verzending bij een aankoop van € 50,00 of meer.
Betaal minder of geen verzendkosten, door meer boeken te bestellen.
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
- A life in the kitchen, Michel Roux Jr
Recipes and reminiscences from a master chef
Full of Michel's culinary knowledge and a host of his favourite recipes
Bound in hardcover with ribbon bookmark
First edition, 2009
This book is in stock in our warehouse in the…€ 18,95 -36%
The Oxford Companion to Food, Alan DavidsonThe magnus opus of Alan Davidson
James Beard Foundation Book Award Winner
Second edition edited by Tom Jaine (2006)
Hardcover
Reduced in price
Dit boek is op voorraad in ons magazijn in Nederland en snel beschikbaar.
The…€ 45,00 € 28,95- Faites votre pâtisserie comme Lenôtre, Gaston Lenôtre
C'est possible et ce n'est pas difficile grâce à cet ouvrage, le premier d'une série à laquelle l'auteur pense depuis de nombreuses années. En effet, Gaston Lenôtre a voulu écrire un livre pratique pour toutes les boulangers amate
€ 59,95 Tip van Stip
Madhur Jaffrey's vegetarische gerechten, Madhur JaffreyEen standaard werk met meer dan 600 recepten uit de hele wereld
Gebaseerd op veertig jaar reiservaring en talloze persoonlijke culinaire vondsten
Een ongeëvenaarde bron vol informatie over ingrediënten en…€ 35,00- Gordon Ramsay's Great Escape
100 of my favourite Indian recipes
Hardcover, first edtion
This book is in stock in our warehouse in the Netherlands and available quickly / Dit boek is op voorraad in ons magazijn in Nederland en snel beschikbaar.
In his…€ 34,95 - Elizabeth Davids beste recepten
Meer dan 150 heerlijke gerechten voor elke dag
Voor het eerst geïllustreerd met prachtige recept- en sfeerfoto's
Met een voorwoord van o.a. Jamie Oliver
Hardcover
Samengesteld door Jil Norman
Elizabeth Davids introduceerde…€ 28,95 - Eetiquette, Mara Grimm
Zo eet je oesters, bitterballen en 99 andere klassiekers
Mag je asperges met je handen eten? Waarom hoort er geen jam op je croissant? Hoe eet je een bitterbal zonder je mond te branden? Klopt het dat je oesters beter niet op ijs…€ 8,95 - The penguin Companion to Food, Alan Davidson
WINNER OF A JAMES BEARD FOUNDATION COOKBOOK AWARD
A true cornucopia of food facts—offering all the flavors, styles, and staples of the world, past and present
Twenty years in the making, this is the definitive compendium on…€ 35,00 - Mijn Franse keuken, Alain Caron
Hardcover
Alain groeide op in Frankrijk, achter het fornuis. In Nederland leerde hij de Franse keuken nog meer waarderen. In Mijn Franse keuken leert Alain ons hoe simpel, eenvoudig en lekker de Franse keuken kan zijn. Met weinig…€ 29,95 - Feest, Nigella Lawson
Eten om het leven te vieren
Feest gaat over familie en eten, over officiële feestdagen en persoonlijke feesten, over hoe zowel de kleine dagelijkse genoegens te vieren als de grote gebeurtenissen. In dit boek staan recepten voor…€ 16,95