Gesigneerd!
Gescheiden, wat nu?, Elbrich Fennema
80 recepten voor eiwitten en eidooiers
Van advocaat tot zoutkorst
Gesigneerd!
Hardcover
Met leuke illustraties van Alex de de Wolf!
Scheiden betekent niet altijd lijden. Het is helemaal niet nodig dat eidooiers die over zijn na het maken van amandelkrullen, of eiwitten die overblijven na het bereiden van crème brulée roemloos door de gootsteen verdwijnen. Met een paar simpele ingrepen veranderen ze in iets heerlijks.
Dit kookboek doet een overzichtelijke handreiking om nieuwe bestemmingen te vinden voor overgebleven eiwitten en eidooiers. Met meer dan tachtig recepten en toepassingen kan iedereen hier een manier vinden om na een scheiding de resterende helft tot nieuwe hoogten te laten stijgen. Om de kans op succes te verhogen biedt dit kookboek tevens inzicht in de scheikundige processen die elementair zijn voor koken met gescheiden eieren.
Elbrich Fennema was correspondent in Tokio voor onder meer NRC Handelsblad. Tegenwoordig schrijft zij over eten en koken voor Ode en Bouillon! Op www.mijnproeftuin.nl doet ze verslagvan de twijfels, teleurstellingen, confrontaties en successen in haar moestuin.
Gescheiden, wat nu?, Elbrich Fennema, op de eerste pagina signatuur auteur en (ook door de auteur) handgeschreven (voor)naam van de ontvanger. Rug ietwat verkleurd, verder een nog mooi en net exemplaar.
Fontaine Uitgevers BV, 2007, eerste druk, hardcover, 17,1 x 13,0 x 1,1 cm, 112 pagina's
ISBN 9789059562073
Prijs exclusief verzendkosten
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
- Het ei, Michel Roux
Het ei is in al zijn eenvoud misschien wel het meest complete en veelzijdige voedingsmiddel in de keuken. Het speelt de hoofdrol in uiteenlopende gerechten, van een eenvoudige omelet of klassieke gruyèresoufflé tot de…
€ 18,95 - Keuke-Boek van Maria Philippina Schrijver, Prisca Zwaan - van Diggelen
Anno 1752
Hardcover met leeslint
Dit Keuke-Boek geeft een zeldzame historische kijk op recepten uit de achttiende eeuw. De totale tekst van het oorspronkelijke handschrift is zo volledig mogelijk in druk omgezet, zodanig dat de…€ 18,95 - De smaak van heimwee, Dirk Lambrechts
Herinneringen aan de Europese volkskeuken
De smaak van heimwee is een ode aan de verbluffende rijkdom van de traditionele Europese keuken. Het vertrekpunt is de nostalgische herinnering aan eenvoudige gerechten uit Vlaanderen.…€ 8,95 Wageningse Persprijs 2014
Uitgekookt!, Annemieke Smit, NIEUW BOEKIngezakte soufflé, biefstuk als een schoenzool, grijsgrauwe boontjes, slappe frites en geschifte mayonaise. Uitgekookt! draait om de mislukkingen in de keuken. Wat zijn de oorzaken en hoe kunnen ze worden voorkomen?
Veel…€ 18,50- Zuivel van ver & dichtbij, Ineke Berentschot
Zuivel van ver & dichtbij is het vierde deel in de succesvolle culinaire serie Van ver & dichtbij. In dit prachtige zuivelboek treft de geïnteresseerde culinaire lezer naast oude streekgerechten als Zeeuwse roomboterbabbelaars en…
€ 14,95 -22%
Lekker Fred + Lekker Fred in het land, Freddy Tratlehner2 kookboeken van Freddy Tratlehner (@vjeze_fur):
Lekker Fred + Lekker Fred in het land
Hardcover
De boeken zijn op enkele lichte gebruikssporen na zo goed als nieuw
Binnen Nederland gratis verzonden
Freddy Tratlehner is lid van…€ 90,00 € 69,95