De pompoen, Arneo Nizzoli
Geschiedenis - folklore - oude recepten
Van de oudste recepten tot de culinaire kunst van Arneo Nizzoli en andere beroemde Italiaanse koks
Gebonden in harde kaft met stofomslag
Folklorisch kookboek
Met recepten van enkele van de beroemste koks van Italië
Historische recepten van Platina tot Artusi
Een inleiding van Alberto Capatti
Wijnadviezen van Giuseppe Vaccarini
Pompoenen maken sinds jaar en dag deel uit van de traditionele Italiaanse keuken. De geschiedenis van deze vruchten wordt in dit boek beschreven, gevolgd door een nauwgezette analyse waarmee wordt aangetoond dat de pompoen ideale eigenschappen bezit voor de moderne voeding.
Arneo Nizzoli, restaurateur in Villastrada bij Dosolo (MN), door de pers 'pompoenkoning' genoemd vanwege de hartstocht waarmee hij zich wijdt aan de studie van deze groente en die hem tot een onbetwistbare autoriteit op dit gebied maakt, presenteert de pompoen in traditionele én uiterst moderne gerechten.
Samen met Nizzoli zijn voor dit boek meer dan veertig van de beste chef-koks en banketbakkers uit Italië uitgenodigd om de toepassing van deze zoete groente in de keuken aan te moedigen door ieder van hen een bijzonder recept te laten samenstellen.
Giuseppe Vaccarini, lid van Ais (Italiaanse vere- niging van sommeliers), heeft voor elk recept een perfecte wijnkeuze vastgesteld. De pompoen wordt zo van een eenvoudig voedingsmiddel tot een belangrijk ingrediënt voor de haute cuisine.
Taal: Nederlands
De pompoen, Arneo Nizzoli, net exemplaar
Könemann, 1999, eerste druk,gebonden in harde kaft met stofomslag, 24,8 x 21,5 x 1,6 cm, 143 pagina's
ISBN 3829016425
Prijs exclusief verzendkosten
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
- Smullen met pompoen, Nicole van Leeuwen
Meer dan 100 bijzondere gerechten
De pompoen is in opmars. De felgekleurde vrucht is vrijwel het hele jaar door te verkrijgen, niet alleen in natuurwinkels, maar ook in steeds meer supermarkten. Pompoen is lekker, veelzijdig,…€ 14,95 - Play with your Pumkins, Joost Elffers and Saxton Freyman
Text by Johannes van Dam
Pumpkin isn't simply the key ingredient in some of the world's most delicious dishes. The fascinating history and mythology of the pumpkin are enough to inspire, and in the eye of the beholder its beauty…€ 14,95 - De kunst van het Italiaanse koken, Massimo Bottura
Hardcover
Massimo Bottura: de ambassadeur van de nieuwe generatie moderne Italiaanse chefs Osteria Francescana is het beroemdste restaurant in Italië. In dit restaurant krijgt de chefkok Massimo Bottura inspiratie van moderne…€ 28,95 - Fruit, Wolfgang Stuppy and Rob Kesseler
Edible, inedible, incredible
Hardcover with dust jacket
Published in collaboration with the Royal Botanic Gardens, Kew
This book is in stock in our warehouse in the Netherlands and available quickly / Dit boek is op voorraad in…€ 14,95 - Una Bella Spaghettata, Nikko Amandonico
het beroemdste gerecht van Italië
Dit prachtige boek is de opvolger van het succesvolle 'La Pizza'. Ditmaal is het boek een huldeblijk aan de pasta's van Napels. Een vijftigtal overheerlijke pasta's wordt afgewisseld met de…€ 18,95 - De authentieke keuken van Italië, Elizabeth David
Gebonden in linnen kaft met stofomslag
Eerste druk, 2004
In De authentieke keuken van Italië maakt Elizabeth David u wegwijs in de culinaire hoogstandjes die deze kooktraditie te bieden heeft. Alle bekende en minder bekende…€ 18,95