Bekroond!
Shortlist Amsterdam, Famke en Floor van Praag
Restaurants & recepten
Bekroond door Stichting de beste verzorgde boeken
Grafisch ontwerp Vanessa van Dam
Hardcover
Zo goed als nieuw exemplaar
Na jarenlang proeven en schrijven over zo ongeveer alle restaurants van Amsterdam, stelden culinair journalisten Famke & Floor van Praag hun definitieve lijst met favorieten samen. In Shortlist Amsterdam vind je geen conceptuele eendagsvliegen of ingewikkelde sterrenzaken, maar juist oorspronkelijke restaurants die nooit vervelen. Omdat het eten er zo bijzonder lekker is, maar ook omdat de wijnkaart klopt, het personeel voor je rent en de sfeer zo ontzettend goed is.
Dit boek is een waar eerbetoon aan deze eigenzinnige restaurants, prachtig gefotografeerd door Petrovsky & Ramone en inclusief 45 favoriete recepten. Van het kippetje van Rijsel en de makreelpasta van Toscanini tot de bijzondere groentecreaties van BAK en de carrot cake van Buffet van Odette.
Zussen Famke van Praag (1973) en Floor van Praag (1974) schrijven al ruim vijftien jaar over eten en drinken in Amsterdam, onder andere voor 'ELLE Eten', 'De Uitkrant', 'NRC Handelsblad' en hun eigen blog 'Caperleaves'. Met een positieve inborst en trefzekere pen weten ze restaurants feilloos te typeren. Eerder schreven ze de kookboeken 'Eivissa Food' en 'd'Antuono', over het Amsterdamse restaurant d'Antica.
'Een prachtig boek datje bij de hand móet hebben, om uit te koken of om een restaurant uit te zoeken. ' - JANNY VAN DER HEIJDEN
'Famke & Floor van Praag volgen sinds jaar en dag de Amsterdamse horeca op de voet. Shortlist Amsterdam is niet de zoveelste restaurantgids, maar een fijn boek met prachtfoto's van de chefs plus hun beste recepten. ' - MERIJN TOL — DELICIOUS MAGAZINE
'Het is ook onze shortlist van restaurants, met precies onze lievelingsrecepten... En dan heeft het boek ook nog een vormgeving die onze ogen even groter maakt dan de maag. - KARIN & HAROLD HAMERSMA — HET PAROOL
Taal: Nederlands
Shortlist Amsterdam, Famke en Floor van Praag, zo goed als nieuw exemplaar
Carperleaves, 2017, tweede druk, hardcover, 27,6 x 20,8 x 2,1 cm, 240 pagina's
ISBN 9789082614404
Prijs exclusief verzendkosten
Dit boek wordt binnen nederland gratis verzonden
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
-58%
El HarouchiDe Franse keuken, omarmd door de warmte van Marokko
De bijzondere keuken van sterkok El Harouchi
Hardcover
Eerste druk
Mohamed El Harouchi combineert in zijn gerechten de traditionele Franse keuken met de keuken van zijn…€ 45,00 € 18,95- Bijzondere recepten van MARIO, Florine Boucher
Hardcover
Fotografie Kees Hageman
Restaurant Mario te Neck heeft voor dit boek een prachtige verzameling van ruim vijftig Italiaanse recepten samengesteld. De bereidingswijzen zijn met veel zorg eenvoudig beschreven door Florine…€ 28,95 - De kracht van kruiden, Peter Lute
Smaken uit de Kruidfabriek
Kruiden en specerijen zijn de gangmakers van het feest, ze geven diepgang en kleur aan je gerechten.
De ene keer subtiel, onderhuids, zacht zingend op de achtergrond. Dan weer fris, knallend en…€ 59,50 - Beiroet, Merijn Tol
Verhalen en recepten uit een mediterrane stad
'Beiroet grijpt je bij je kladden, en laatje nooit meer los.'
Herziene uitgave (2021), van na de ramp (explosie in de haven) op 4 augustus 2020.
Behalve recepten, talloze adressen,…€ 16,95 - Hemsley Hemsley Lekker en snel voor elke dag
De bejubelde gezondheidsbijbel nu ook voor mensen met haast
Hardcover 2016
Genieten van lekker eten, daar gaat het Jasmine en Melissa Hemsley om, Simpel om te maken, heerlijk om te delen en toevalligerwijs ook nog eens goed voor…€ 28,95 Tip van Stip
Madhur Jaffrey's vegetarische gerechten, Madhur JaffreyEen standaard werk met meer dan 600 recepten uit de hele wereld
Gebaseerd op veertig jaar reiservaring en talloze persoonlijke culinaire vondsten
Een ongeëvenaarde bron vol informatie over ingrediënten en…€ 35,00- Sauzen, Erik van Loo
Hardcover
Het boek is nog in nieuwstaat!
Schaars, slechts 1 stuks op voorraad
Ik houd van saus. Maar een gerecht mag er niet in baden. Saus is een smaakverrijker, en daarmee ondergeschikt aan het hoofdingrediënt.
Een goede saus…€ 125,00 Gesigneerd!
Mijn Amsterdam, Ron BlaauwHardcover
Eerste druk, 2013
Vrijwel nog in nieuwstaat
Gesigneerd!
Chef-kok Ron Blaauw deelt zijn favoriete adresjes van Amsterdam - de stad die hem past als een handschoen. Hij onthult de plekken waar hij een kroketje trekt, een…€ 14,95Tip van Stip
De smaak van Amsterdam, Sarah Bosmans en Merel Klein700 jaar stedelijke eetcultuur
Met een bijdrage van:
Maarten Hell, Floor Meijer, Lenno Munnikes, Margriet de Roever, Marleen Willebrands en Justyna Wubs-Mrozewicz
Bij Amsterdams eten en drinken denken we al snel aan tafelzuur,…€ 45,00Bekroond!
Shortlist Amsterdam, Famke en Floor van PraagRestaurants & recepten
Bekroond door Stichting de beste verzorgde boeken
Grafisch ontwerp Vanessa van Dam
Hardcover
Eerste druk, 2016
Lastig verkrijgbaar (van dit boek hebben wij slechts één stuks op voorraad)
In prijs…€ 65,00 € 45,00