Beiroet, Merijn Tol
Verhalen en recepten uit een mediterrane stad
'Beiroet grijpt je bij je kladden, en laatje nooit meer los.'
Herziene uitgave (2021), van na de ramp (explosie in de haven) op 4 augustus 2020.
Behalve recepten, talloze adressen, foto's en tips om de stad te bezoeken.
Beiroet, die magisehe mediterane stad aan de zee, waar het altijd bruist, waar leeft, viel op 4 augustus 2020 in een paar seconden stil door een enorme explosie in de haven. Een belangrijke reden voor Merijn Tol om met deze herziene uitgave met extra hoofdstuk en nieuwe receptuur te laten zien wat er afgelopen jaar in Beiroet gebeurde: de ramp, de financiële crisis, COVID maar ook de troost van eten en de inspirerende veerkracht van de Libanezen.
In Beiroet - Verhalen en recepten uit een mediterrane stad beschrijft Merijn door de ogen van haar vrienden, de rijke food scene van haar favoriete Beiroet. Met verhalen, foto's en natuurlijk recepten neemt ze je mee door diverse wijken van de stad. Maak kennis met de tien regels van Kamal om de beste tabouleh te maken, een kibbeh van pompoen met ui of de lekkerste man'ouche met za'atar en rozenblaadjes.
Naast de vele recepten bevat het boek talloze adressen, foto's en tips om deze stad te bezoeken. Maak met dit kookboek kennis met de verslavende geuren, de krachtige bewoners en het meeslepende, vaak geïmproviseerde leven in Beiroet.
Merijn Tol is kok, ontwikkelt receptuur, culinaire concepten, schrijft over eten en is foodstylist. Ze werkt als culinair redacteur voor 'delicious'en is creatief chef bij de Refugee Company. Samen met Nadia Zerouali schreef zij bekroonde kookboeken over de Arabisch-mediterrane keukens. Zij hebben samen ook de productlijn Nadia & Merijn's SOUQ. Jarenlang woonde Merijn voor de helft van de tijd in Beiroet. De keuken is voor haar een plek om mensen te verbinden.
Nijgh Cuisine
Beiroet - Verhalen en recepten uit een mediterrane stad, Merijn Tol, goed exemplaar (rug iets hol en lichte gebruikssporen)
Nijgh & Van Ditmar, 2021, herziene editie (van na de ramp in 2020), paperback, 23,4 x 19,0 x 2,8 cm, 304 pagina's
ISBN 9789038810379
Prijs exclusief verzendkosten
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
- De Libanese keuken, Anissa Helou
De haute cuisine van het Midden-Oosten
Hardcover
Libanon is eeuwenlang beïnvloed door veel verschillende culturen. Tussen 3000 en 1500 v. Chr. was het land door zijn centrale ligging hét handelscentrum voor het oostelijke…€ 24,95 - Koken met specerijen, Sallie Morris en Lesley Mackley
Hardcover met stofomslag
Handboek voor specerijen, specerijenmengsels, aromatische specerijenpasta's en hun gebruik in de keuken.
Met meer dan 100 klassieke en eigentijdse recepten.
Betreft een nog mooi exemplaar en met…€ 18,95 - Broodje heimwee, Marcel Prins & Peter Henk Steenhuis
Twaalf schoonmakers op zoek naar een verloren tijd
met eigen recepten
Misschien zijn schoonmakers wel de meest kosmopolitische beroepsgroep van Nederland, Grote Nederlandse schoonmaakbedrijven hebben al snel meer dan honderd…€ 8,95 -58%
El HarouchiDe Franse keuken, omarmd door de warmte van Marokko
De bijzondere keuken van sterkok El Harouchi
Hardcover
Eerste druk
Mohamed El Harouchi combineert in zijn gerechten de traditionele Franse keuken met de keuken van zijn…€ 45,00 € 18,95Tip van Stip
Madhur Jaffrey's vegetarische gerechten, Madhur JaffreyEen standaard werk met meer dan 600 recepten uit de hele wereld
Gebaseerd op veertig jaar reiservaring en talloze persoonlijke culinaire vondsten
Een ongeëvenaarde bron vol informatie over ingrediënten en…€ 35,00- Groentebijbel, Mari Maris
Met meer dan 65 groentesoorten, 850 recepten, een eindeloze lijst variaties daarop en bijpassende serveersuggesties is Groentebijbel het standaardwerk over groenten.
Mari Maris besloot na twintig jaar haar koksbuis aan de wilgen…€ 14,95 Bekroond!
Shortlist Amsterdam, Famke en Floor van PraagRestaurants & recepten
Hardcover
Na jarenlang proeven en schrijven over zo ongeveer alle restaurants van Amsterdam, stelden culinair journaliste Famke & Floor van Praag hun definitieve lijst met favorieten samen€ 65,00- Vega Arabisch, Chef (Mounir) Toub
Midden-Oosterse gerechten voor elke dag van de week
Meer dan 90 vegetarische gerechten
Hardcover
In Vega Arabisch laat Chef (Mounir) Toub zien dat de Midden-Oosterse keuken een echte groentekeuken is.
Van courgette, aubergine…€ 18,95 Tip van Stip
Haniyé, Matay de MayeeEen ode aan de oudste keuken ter wereld
Hardcover
Eerste druk, 2023
Van 's werelds oudst opgetekende recepten in spijkerschrift, zo'n 4000 jaar geleden, loopt er een rechte lijn naar de keuken van Smuni Turan. Haar recepten zijn…€ 24,95- De Souk, Salma Hage
Het beste van de Libanese keuken
Hardcover
Eerste druk, 2013
De Libanese keuken is als een kleurige, geurige markt, als een souk. Deze melting pot van het Midden-Oosten en Eur.opa staat bekend als de meest verfijnde van de…€ 28,95