Tip van Stip
Madhur Jaffrey's vegetarische gerechten, Madhur Jaffrey
Een standaard werk met meer dan 600 recepten uit de hele wereld
Gebaseerd op veertig jaar reiservaring en talloze persoonlijke culinaire vondsten
Een ongeëvenaarde bron vol informatie over ingrediënten en kooktechnieken
Gebonden in harde kaft met stofomslag
Eerste druk, 2001
De vegetarische keuken is niet meer weg te denken uit onze culinaire cultuur en is in de loop van de jaren steeds populairder geworden. Voor het bereiden van vegetarische gerechten staat ons een steeds groeiend en wereldwijd geïnspireerd aantal technieken en ideeën ter beschikking. Dit prachtige kookboek bewijst dat koken zonder vlees of vis niet tot een eenzijdig of minder smakelijk resultaat hoeft te leiden. Lekker vegetarisch koken zal juist voor een zeer geraffineerde maaltijd zorgen, die zelfs bij een carnivoor het water in de mond doet lopen.
Madhur Jaffrey's vegetarische gerechten is haar magnum opus. Voor de recepten heeft zij zich gebaseerd op ruim veertig jaar reiservaring en talloze persoonlijke culinaire vondsten. Het resultaat is een ongeëvenaard naslagwerk dat zowel intrigeert als in verrukking brengt.
Madhur Jaffrey's vegetarische gerechten bevat recepten uit vijf continenten, die welhaast alle smaken en variaties van de vegetarische keuken omvatten. Het geheel wordt omlijst met persoonlijke anekdotes en de gerechten worden alle in hun historische context geplaatst. Zeker is dat de lezer zal genieten van exo- tische gerechten als 'Eieren in mulligatawnysaus', 'Zelfgemaakte Indiase kaas met salsa', 'Kikkererwtensoep met spinazie en rozemarijn' of een salade als 'Vijgen met mosterdzaad en curryblaadjes'.
Tip van Stip
Madhur Jaffrey's vegetarische gerechten, Madhur Jaffrey, mooi, schoon en helemaal gaaf exemplaar
Uitgeverij BZZTôH 's-Gravenhage, 2001, eerste druk, gebonden in harde kaft met stofomslag, 24,1 x 17,7 x 3,5 cm, 592 pagina's
ISBN 9055017809
Prijs exclusief verzendkosten
Dit boek is te dik voor brievenbuspost en kan alleen als pakket worden verstuurd.
Binnen Nederland gratis verzending bij een aankoop van € 50,00 of meer.
Betaal minder of geen verzendkosten, door meer boeken te bestellen.
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
- Groentebijbel, Mari Maris
Met meer dan 65 groentesoorten, 850 recepten, een eindeloze lijst variaties daarop en bijpassende serveersuggesties is Groentebijbel het standaardwerk over groenten.
Mari Maris besloot na twintig jaar haar koksbuis aan de wilgen…€ 14,95 - Vegeterranean, Alberto Musacchio & Malu Simões
Antoinette Hertsenberg kookt de toprecepten van het beste vegetarische hotel ter wereld
Gebonden in harde kaft met stofomslag
Op een heuvel in een olijfboomgaard in Umbrië, Italië, staat de Azienda Agrituristica Montali: het…€ 18,95 - Het forest feast kookboek, Erin Gleeson
Eenvoudige vegetarische gerechten uit mijn zomerhuisje
Nederlandstalige uitgave
Hardcover met leeslint
Eerste druk, 2014
Zo goed als nieuw exemplaar
Welkom in de magische wereld van fotografe en kunstenares Erin Gleeson.…€ 24,95 -17%
Bonen kookboek, Judith ChoateHerwaardering van de boon
Tijdloos boek!
Hardcover
Bonen zijn goedkoop, veelzijdig, bevatten volop voedingsstoffen, zijn makkelijk te bewaren, maar ook heerlijk en zonder twijfel een van de meest waardevolle voedingsmiddelen…€ 34,95 € 28,95- Veg!, Hugh Fearnley-Whittingstall
Het River Cottage boek, met groenten in de hoofdrol
Hardcover
Babybietjes uit de oven met walnoot-yoghurtdressing, frittata met zomergroenten en geitenkaas, en paddenstoelen-risotto en andere gerechten die je meteen doen…€ 18,95 - Vis & Vega
4 x per week Vis & Vega (ook voor vleeseters)
192 recepten zonder vlees van vrienden voor vrienden
Er zijn heel goede redenen om minder vlees te eten, het is beter voor het milieu, beter voor ie gezondheid en beter voor de…€ 11,95 - We eten thuis, Samuel Levie
100 recepten uit de keuken van Levie
Samuel Levie, zijn vrouw Ragna en dochter Ayla Mae hebben in hun nieuwe huis een echte droomkeuken. En dat komt goed uit, want bij de Levies speelt het leven zich af in de keuken. Het is er…€ 18,95 - Beiroet, Merijn Tol
Verhalen en recepten uit een mediterrane stad
'Beiroet grijpt je bij je kladden, en laatje nooit meer los.'
Herziene uitgave (2021), van na de ramp (explosie in de haven) op 4 augustus 2020.
Behalve recepten, talloze adressen,…€ 16,95 Bekroond!
Shortlist Amsterdam, Famke en Floor van PraagRestaurants & recepten
Hardcover
Na jarenlang proeven en schrijven over zo ongeveer alle restaurants van Amsterdam, stelden culinair journaliste Famke & Floor van Praag hun definitieve lijst met favorieten samen€ 65,00- Alleen de knor wordt niet gebruikt, Yvonne Kroonenberg
De biografie van een varken
De ene dag aaien we biggetjes op een kinderboerderij en zeggen we vriendelijke woorden tegen het moedervarken, de andere dag kopen we spekjes voor de spaghetti alla carbonara. En dan deze keer niet bij…€ 8,95