Tip van Stip
De Aardappeleters, Joris Vermeer en Joost Engelberts
Hoe twintig gerechten de wereld veroverden
Hardcover
Eerste druk, 2021
Mooi en net exemplaar
Dit kloeke boek vertelt het onweerstaanbare verhaal van twintig wereldberoemde gerechten die zo gewoon zijn dat we er niets meer van weten. De Aardappeleters trokken de wereld in om de achtergronden uit te zoeken van babi panggang, schnitzel en patat; ze kropen door de krochten van eeuwenoude bibliotheken, daalden af in de grafkelders van een Italiaanse basiliek en stookten een fik op het hoogstgelegen aardappelveld ter wereld. Dankzij spaghetti bolognese, steak en kaasfondue kwamen ze thuis met een boodschappentas vol verhalen over nazi's en spaghetti, over zeezieke koeien en vleesthee, over kaassoep en maffia.
De Aardappeleters presenteren met trots de recepten van de twintig beroemdste gerechten ter wereld die — soms met gevaar voor lijf en leden — werden opgetekend uit de monden van kettingrokende baronessen, boeren, ongewassen revolutionairen en uitvinders. Dit is een kookboek voor naast het fornuis én een reisroman voor op het nachtkastje. Nadat je uit het boek hebt gekookt, kruip je ermee onder de wol om te verdwalen op de onherbergzaamste plekken ter wereld.
Bas Zwartepoorte, Joris Vermeer en Joost Engelberts zijn De Aardappeleters. Ze reisden voor dit boek — en de gelijknamige tv-serie — de wereld af.
'Het mooiste leesboek om uit te koken.' Yvette van Boven
Tip van Stip
De Aardappeleters, Bas Zwartepoorte (fotografie), Joris Vermeer en Joost Engelberts, mooi en net exemplaar (slechts enkele lichte gebruikssporen aan de omslag, nauwelijks zichtbaar. Verder nieuwstaat)
Thomas Rap, 2012, eerste druk, harcover, 25,1 x 19,1 x 3,3 cm, 320 pagina's
ISBN 9789400406889
Prijs exclusief verzendkosten
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
- Aardappelen
Meer dan 100 onmisbare recepten
De aardappel is een van de populairste en meest veelzijdige groenten, die over de hele wereld wordt verbouwd. Aardappelen zijn een rijke bron van voedingsstoffen, ze bevatten veel vezels en weinig…€ 4,50 -24%
De Avontuurlijke Surinaamse Keuken, Arun SwamiPersaud en Faisel RajjabSpecialiteiten uit een hete culinaire geschiedenis
Arun SwamiPersaud en Faisel Rajjab nemen je mee op een culinaire rondreis door Suriname. Wat zoal uit dit boek blijkt? Dat de Surinaamse keuken absoluut geen keuken is van…€ 28,95 € 21,95- Kleine geschiedenis van de hutspot, Jacques Meerman
Met recepten
Hutspot is geen klein bier. Er zijn boeken en schilderijen aan gewijd. Het gerecht staat nog steeds, in verschillende variaties, op ieders eet- tafel. Menig patriottisch hart gaat er sneller van kloppen. Hutspot…€ 9,95 - Cacao, Dominique Persoone
De chocolade route Expeditie in mexico
Gebonden in harde kaft met stofomslag
Eerste druk, 2008
Chili, knoflook, guacamole, wasabi, kip, oesters, tequila... Het zijn even ongewone als onverwachte ingrediënten voor de beroemde…€ 18,95 - Het spek van slager Blom, Diny Schouten
Over wat er nog te eten is
We zijn zo rijk, maar waarom is ons eten dan zo armoedig? En erger nog, waarom is het eten dat 'rijk' wordt gevonden - en waar onvoorstelbaar veel geld aan wordt uitgegeven - zo mogelijk nog…€ 9,95 - Justin Bonello Cooks
... for friends
My dad always says, 'A meal without Wine is like a day without sunshine.' I think the same can be said about eating on your own. Let's face it. No one should eat alone.
My worst nightmare is rushing home, fixing…€ 45,00 - Portret met garnaalkroket, Isabel Miquel Arques
Met meer dan 40 portretten en bijbehorende stillevens illustreert de Spaanse fotografe Isabel Miquel Arques haar levenswandel door het Belgisch culturele leven. Zij geraakte er gefascineerd door het grote aantal kunstenaars, maar…
€ 35,00 - We eten thuis, Samuel Levie
100 recepten uit de keuken van Levie
Samuel Levie, zijn vrouw Ragna en dochter Ayla Mae hebben in hun nieuwe huis een echte droomkeuken. En dat komt goed uit, want bij de Levies speelt het leven zich af in de keuken. Het is er…€ 18,95 - Eten en eetlust in Nederland (1840-1990), Anneke H. van Otterloo
Een historisch-sociologische studie
Dit boek gaat over veranderingen in eetgewoonten en opvattingen over eten. Vooral veranderingen in sociale ongelijkheid staan centraal. In de afgelopen anderhalve eeuw heeft Nederland zich…€ 14,95 - Aardappelkunst, Myrna Davis
Met een voorwoord van Truman Capote
In het boek Aardappelkunst van Myrna Davis staat alles wat U echt dient te weten omtrent aardappels En hoewel het een groot aantal recepten bevat, van een kruidige hors d'oeuvre genaamd…€ 14,95