Cacao, Dominique Persoone
De chocolade route Expeditie in mexico
Gebonden in harde kaft met stofomslag
Eerste druk, 2008
Chili, knoflook, guacamole, wasabi, kip, oesters, tequila... Het zijn even ongewone als onverwachte ingrediënten voor de beroemde Belgische 'pralines'. En toch maken ze deel uit van het smakenpalet van de Brugse chocolatier Dominique Persoone. Via de pen van Jean-Pierre Gabriel vertelt hij hier het verhaal van zijn fascinerende reis naar de bronnen van de chocolade. Want het is die magische drank van de Maya's op basis van de criollo-cacao uit Midden-Amerika die in dit boek centraal staat. Dominique neemt ons mee op een ware ontdekkingsreis doorheen drieduizend jaar geschiedenis, van de heilige cenotes van Yucatân tot de bereiding van kip met chocolade. Daarnaast laat hij ons kennismaken met enkele karaktervolle cacaoboeren.
Dominique Persoone is een gastronomische schattenjager. En de smaakvolle schatten die hij in Mexico aantrof, vertaalde hij voor ons in een dertigtal originele recepten. Een verhaal dat smelt op de tong, langzaam, zoals een heerlijk stuk chocolade.
Dominique Persoone maakt inspirerende chocoladecreaties. Hij paart traditionele vakkennis aan een grenzeloze creativiteit. En het resultaat is gewoonweg delicieus. HESTON BLUMENTHAL - The Fat Duck
Dominique wilde ons graag doen dromen van Mexico. Hij is er alvast in geslaagd met zijn smaakvol relaas. PETER GOOSSENS - Hof van Cleve
lk geef elke dag alles van mezelf in de keuken. Dominique denkt, droomt en maakt mensen gek met zijn chocolade! SERGIO HERMAN - Oud Sluis
Dominique Persoone (1968) opende in Brugge in 1992 'The Chocolate Line', samen met zijn vader Frank en Luc Rammant. Dominique is een chocolatier met een heel eigen parcours en heel aparte ideeën. Hij is kok van opleiding en beschouwt elk van zijn creaties als een gerecht, waarbij de grenzen tussen zoet en zout vervagen. Deze smakenacrobaat schrikt er niet voor terug met zijn chocoladecreaties de gebaande paden te verlaten. Denken we alleen al maar aan zijn (eetbare) massagecrème met chocolade, of aan zijn snuifcacao! Sinds 2008 ligt het lot van The Chocolate Line volledig in handen van Dominique Persoone.
Jean-Pierre Gabriel (1955) gaat er prat op af te stammen van landbouwers en is ook landbouwingenieur. In zijn vele artikelen en boeken combineert hij — een zeldzame combinatie — het werk van fotograaf en schrijver. Hij is thuis in diverse domeinen, zoals tuinen, architectuur, voeding en gastronomie. Dit boek is een synthese van zijn passie voor de natuur, de vruchten van de aarde en oude beschavingen. Het is zowel een gevoelvol portret van de wereld van de cacao als een hommage aan de mensen die hij ontmoette tijdens deze expeditie door Mexico.
Cacao, Dominique Persoone, net exemplaar (de stofomslag heeft wat lichte gebruikssporen. Verder gaaf)
Edition Françoise Blouard, 2008, eerste druk, gebonden in harde kaft met stofomslag, 24,8 x 18,0 x 2,3 cm, 256 pagina's
ISBN 9782875100092
Prijs exclusief verzendkosten
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
-37%
Ofélia, Ofélia Ramos AnunciatoDe smaak van Brazilië
Gebonden in harde kaft met stofomslag
Ofélia Ramos Anunciato de bekenste televisiekok van Brazilië en auteur van veel populaire kookboeken laat ons kennis maken met haar vaderland.
Meer dan 70 van haar…€ 18,95 € 11,95- Melk, Mark Kurlansky
De opzienbarende geschiedenis van mens en melk - van oudheid tot heden
Een 10.0000-jarige haat-liefde verhouding
Moedermelk is het belangrijkste voedingsmiddel voor baby's, maar het was de melk van andere zoogdieren die de mens…€ 14,95 - Sarabeth's Bakery, Sarabeth Levine
From My Hands to Yours
Hardcover
Dit boek is op voorraad in ons magazijn in Nederland en snel beschikbaar.
Mastering the art of baking, presented step-by-step through recipes from the legendary New York City baker. In the heart…€ 45,00 - Het wereldschokkende en onweerstaanbaar lekkere verhaal van Tony's Chocolonely, Jeroen Siebelink
Het eerlijke verhaal van een revolutionaire reepAls drie journalisten iets willen doen aan de hartverscheurende situatie van twee miljoen kindslaven op Afrikaanse cacaoplantages, komen ze er al snel achter dat een aanklacht tegen…
€ 8,95 - De Belgische keuken, Dirk De prins en Nest Mertens
Met een voorwoord van Pierre Wynants
Met foto's van Tony Le Duc
Volgens Alain Senderens leiden sommige clichés een lang leven. Zo is er het cliché dat de Belgen leven van frieten en bier. Senderens suggereert om eens op…€ 18,95 - Oesters van New York, Mark Kurlansky
Een stadsgeschiedenis
Peter Minuit kocht in 1626 Manhattan voor 24 dollar, en niet veel later kwamen ook de oesterbanken bij Ellis Island in Nederlandse handen. New York groeide uit tot een stad die beroemd was om haar oesters,…€ 34,95 Tip van Stip
De Aardappeleters, Joris Vermeer en Joost EngelbertsHoe twintig gerechten de wereld veroverden
Hardcover
Eerste druk, 2021
Mooi en net exemplaar
Dit kloeke boek vertelt het onweerstaanbare verhaal van twintig wereldberoemde gerechten die zo gewoon zijn dat we er niets meer van…€ 18,95The Pulitzer Prize
Zout, suiker, vet, Michael MossHoe de voedselindustrie ons in zijn greep houdt
The Pulitzer Prize Winner 2010
Zo goed als nieuw exemplaar
Eerste druk, 2013
Voedselproducenten blijken er alles aan te doen om ons te verleiden en een plekje in onze maag te…€ 24,95-50%
Ben & Jerry's Homemade Ice Cream & Dessert Book, Ben Cohen & Jerry GreenfieldMORE CHUNKS LESS BUNK
Despite a philosophical disagreement over chunk size—Ben prefers them large and occasional while Jerry favors frequent, somewhat smaller ones—together Ben and Jerry are good friends who make great ice…€ 8,95 € 4,50