De authentieke keuken van Italië, Elizabeth David
Gebonden in linnen kaft met stofomslag
Eerste druk, 2004
In De authentieke keuken van Italië maakt Elizabeth David u wegwijs in de culinaire hoogstandjes die deze kooktraditie te bieden heeft. Alle bekende en minder bekende gerechten komen aan bod; voor elke gang van het diner vindt u vele recepten. David is een kookschrijfster die alle facetten van het koken belicht. Ze schrijft op een elegante manier, gepassioneerd en vol liefde over eten en het bereiden van heerlijke gerechten.
'Van alle spectaculaire levensmiddelenmarkten in Italië is die bij het Venetiaanse Rialto ongetwijfeld de opmerkelijkste. Het licht van een Venetiaanse zonsopgang aan het begin van de zomer - u moet er om een uur of vier 's ochtends zijn om de markt tot leven te zien komen - is zo zuiver en stil dat elke afzonderlijke groente, vrucht en vis er levendig van gaat glimmen, een onnatuurlijk versterkte kleur krijgt en glashelder staat afgetekend. De kolen zijn hier kobaltblauw, de kroppen sla helder lichtgroen met scherpe contouren.'
Elizabeth David (1913-1992) wordt gezien als de pionier Van de kookschrijfkunst. Haar boeken worden gekenmerkt door gedegen research; eigenzinnigheid en een prachtige literaire stijl: De keuken van de Franse procincies, De authentieke keuken van Italië en A book of Mediterranean Food behoren tot de beste, klassieke kookboeken.
Vertaald door Jacques Meerman
Redactie Onno Kleyn
De authentieke keuken van Italië, Elizabeth David, nog mooi en net exemplaar (de stofomslag is wat verkleurd. Boek lijkt verder ongelezen en ongebruikt.)
Uitgeverij Het Spectrum B.V., 2004, eerste druk, gebonden in linnen kaft met stofomslag, 23,5 x 16,1 x 3,8 cm, 375 pagina's
ISBN 902749181X
Prijs exclusief verzendkosten
Dit boek is te dik voor brievenbuspost en kan alleen als pakket worden verstuurd.
Binnen Nederland gratis verzending bij een aankoop van € 50,00 of meer.
Betaal minder of geen verzendkosten, door meer boeken te bestellen.
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
-37%
Hemels Italië, Ursula FerrignoVerrukkelijke en inspirerende gerechten uit Italië
Met foto's van Jason Lowe
Ursula Ferrigno heeft een voorliefde voor eenvoudige, eerlijke gerechten bereid met verse ingrediënten, en is om die reden een van de populairste…€ 18,95 € 11,95Signed
Floyd on Italy, Keith Floyd'I came, I saw, I cooked!'
'Veni, vidi, coxi!'
Hardcover with dustjacket, first edition
Signed by the author
Italy is the home of one of the world's greatest cuisines. Italian cooking, like the country itself, is exciting,…€ 24,95-33%
Magnifico!, Gino D'AcampoItaliaans eten is nog nooit zo sexy geweest
Gino D'Acampo is de meester van de moderne Italiaanse keuken. Zljn eerste boek Fantastico! werd bekroond met, de Gourmand Cookbook Award voor het beste Italiaanse kookboek ter wereld en…€ 45,00 € 29,95- The Art of Pasta, Lucio Galletto & David Dale
Pastagerechten vormen niet alleen de ziel van de Italiaanse keuken, maar zijn ook geliefd en onmisbaar in vele Nederlandse huishoudens, getuige het niet-aflatende succes van pastakookboeken. In deze nieuwe pastabijbel The Art of…
€ 28,95 - Una Bella Spaghettata, Nikko Amandonico
het beroemdste gerecht van Italië
Dit prachtige boek is de opvolger van het succesvolle 'La Pizza'. Ditmaal is het boek een huldeblijk aan de pasta's van Napels. Een vijftigtal overheerlijke pasta's wordt afgewisseld met de…€ 18,95 - Smakelijk Italië, Sophie Braimbridge en Jo Glynn
Smakelijk Italiëneemt u mee op een culinaire reis door een land dat met hart en ziel van eten houdt. Reis mee naar de keukens van Sicilië, de kaasmakerijen van Napels, de wijngaarden van Toscane en de restaurants van Bologna.…
€ 18,95 - De pompoen, Arneo Nizzoli
Geschiedenis - folklore - oude recepten
Van de oudste recepten tot de culinaire kunst van Arneo Nizzoli en andere beroemde Italiaanse koks
Gebonden in harde kaft met stofomslag
Folklorisch kookboek
Met recepten van enkele van…€ 11,95 - Elizabeth Davids beste recepten
Meer dan 150 heerlijke gerechten voor elke dag
Voor het eerst geïllustreerd met prachtige recept- en sfeerfoto's
Met een voorwoord van o.a. Jamie Oliver
Hardcover
Samengesteld door Jil Norman
Elizabeth Davids introduceerde…€ 28,95 - Sophia Loren, Mijn lekkerste recepten en mooiste herinneringen
In dit met passie geschreven kookboek heeft Sophia Loren, één van de grootste filmdiva's aller tijden haar lievelingsrecepten verzameld en verklapt ze de geheimen van enkele van de lekkerste en bekendste Italiaanse…
€ 24,95