De Volkskeuken 2, Mac van Dinther
Leuk om te lezen, lekker om uit te koken
Na het succes van De Volkskeuken verschijnt nu De Volkskeuken 2: de 150 beste recepten uit drie jaar ‘Volkskeuken’, de populaire dagelijkse kookrubriek in de Volkskrant. Buitenissige, gewone, simpele, ingewikkelde, maar altijd lekkere recepten van onze eigen volkskoks die ieder hun specialisme hebben.
Maar De Volkskeuken 2 is meer dan een verzameling recepten. Lees hoe Marcus Huibers met een kalfskop door Utrecht zeult en probeert geen bloed achter te laten, hoe Sylvia Witteman ontdekt dat de spinaziesalade naar een recept van Cindy McCain, de vrouw van presidentskandidaat John McCain, schaamteloos van internet is gepikt, hoe Loethe Olthuis overdekt met schrammen en blaren uit haar moestuin komt en hoe Onno Kleyn mee inktvis gaat vissen.
Om te zeggen dat De Volkskeuken 2 voor elk wat wils bevat, is een understatement. De Volkskeuken 2 is een kloek boek van ruim 300 pagina’s, overzichtelijk, met aparte ingrediëntenlijsten en smaakvol vormgegeven, voor op de wc, in bed, op de bank en in de keuken. Een kookboek dat gegarandeerd vies wordt.
Ingeleid en samengesteld door Mac van Dinther Met bijdragen van Sylvia Witteman, Onno Kleyn, Marie-Louise Schipper, Henk Müller en Nanda Troost
De Volkskeuken 2, (ingeleid en samengesteld door) Mac van Dinther, net exemplaar
Meulenhoff, paperback met flappen, 367 pagina's
ISBN 9789029083805
Prijs exclusief verzendkosten
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
- De Volkskeuken, Yvone Gnirrep
Een selectie van honderdvijftig afleveringen uit de dagelijkse rubriek 'De Volkskeuken' in De Volkskrant, verschenen in de periode 2001 tot najaar 2004. Een bron van inspiratie voor de kookliefhebber, maar omdat uitgeknipte…
€ 8,95 - Bezuinigingskookboek, Marjan Berk en Jeroen Krabbé
Kookboek voor de jaren '80
Retroboek
Het Bezuinigingskookboek verschilt totaal van elk ander kookboek. Het opent voor iedereen de mogelijkheid het huishoudbudget drastisch, mogelijk met enkele tientallen procenten, te verlagen…€ 24,95 - Ansjovis, Petra Possel
Kleine vis, groot verhaal
Hardcover, zo goed als nieuw exemplaar, eerste druk
Ooit zwom de ansjovis door de Nederlandse wateren. Vissers waren er dol op, het was het vet op de botten. Maar na de komst van de Afsluitdijk — de…€ 13,95 -17%
Bonen kookboek, Judith ChoateHerwaardering van de boon
Tijdloos boek!
Hardcover
Bonen zijn goedkoop, veelzijdig, bevatten volop voedingsstoffen, zijn makkelijk te bewaren, maar ook heerlijk en zonder twijfel een van de meest waardevolle voedingsmiddelen…€ 34,95 € 28,95- Mavis kookt
De Surinaamse keuken volgens Mavis Hofwijk
Prachtboek, lastig verkrijgbaar
De traditionele en moderne gerechten die Mavis Hofwijk in de keuken van cateringbedrijf Surinaams Buffet bereidt, weerspiegelen de ontstaansgeschiedenis…€ 34,95 -36%
The Oxford Companion to Food, Alan DavidsonThe magnus opus of Alan Davidson
James Beard Foundation Book Award Winner
Second edition edited by Tom Jaine (2006)
Hardcover
Reduced in price
Dit boek is op voorraad in ons magazijn in Nederland en snel beschikbaar.
The…€ 45,00 € 28,95- De smaak van heimwee, Dirk Lambrechts
Herinneringen aan de Europese volkskeuken
De smaak van heimwee is een ode aan de verbluffende rijkdom van de traditionele Europese keuken. Het vertrekpunt is de nostalgische herinnering aan eenvoudige gerechten uit Vlaanderen.…€ 8,95