De Belgische keuken, Dirk De prins en Nest Mertens
Met een voorwoord van Pierre Wynants
Met foto's van Tony Le Duc
Volgens Alain Senderens leiden sommige clichés een lang leven. Zo is er het cliché dat de Belgen leven van frieten en bier. Senderens suggereert om eens op ontdekkingstocht te gaan in de Belgische keuken, want, zegt hij, de Belgen verdedigen hun eigen keuken niet genoeg.
Wel, hier zijn dan de Belgen, die hun eigen keuken gaan verdedigen. Natuurlijk willen Nest Mertens en Dirk De Prins de invloed van de Franse keuken op de Belgische gastronomie niet minimaliseren. Maar op de keper beschouwd, blijkt die invloed van zeer recente datum. Men vergeet immers al te vaak dat de overweldigende Franse greep op de internationale gastronomie in feite slechts dateert van het begin van de 19e eeuw.
Daarom in dit boek, van noord naar zuid en van west naar oost, zeventig recepten uit de traditionele Belgische keuken.
De Belgische keuken, Dirk De prins en Nest Mertens, net exemplaar
Standaard Uitgeverij / Schuyt & Co, gebonden in harde kaft met stofomslag, 183 pagina's
ISBN 9080321699
Prijs exclusief verzendkosten
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
-52%
BELGO kookboek, Denis Blais en André PlisnierDe recepten van het origineelste Belgische restaurant buiten Belgie - officieel verkozen tot het beste restaurant van Londen
Leer mosselen bereiden op twintig verschillende manieren. Ontdek het geheim om de beste frieten ter…€ 18,50 € 8,95- Portret met garnaalkroket, Isabel Miquel Arques
Met meer dan 40 portretten en bijbehorende stillevens illustreert de Spaanse fotografe Isabel Miquel Arques haar levenswandel door het Belgisch culturele leven. Zij geraakte er gefascineerd door het grote aantal kunstenaars, maar…
€ 35,00 - Als kok in Frankrijk, Bart van Loo
Literaire recepten en culinaire verhalen
Jarenlang heeft Bart Van Loo de geheimen van eeuwenoude kookboeken en de gastronomische charmes van literaire meesterwerken bestudeerd. Nu brengt hij de smakelijkste culinaire fantasieën…€ 18,95 -29%
Wat te koken & hoe te koken, Jane HornbyHardcover (gebonden in harde kaft met stofomslag)
Zo goed als nieuw exemplaar
Het ultieme stap-voor-stapboek voor iedereen die zijn favoriete maaltijd perfect wil bereiden, geschikt voor beginners en gevorderden.
Honderd…€ 34,95 € 24,95-25%
Het Grote Frietboek, Ed&EdWanneer raakten wij in Nederland bezeten van zon lekkere zak patat? Wie waren het eerst: de Fransen of de Belgen? Waarom mag onze frietsaus geen mayonaise heten?
Het Grote Frietboek geeft antwoord. Over frites en gastronomie gaat…€ 6,00 € 4,50- Brew better beer, Emma Christensen
Learn (and break) the rules for making IPAS, sours, pilsners, stouts, and more
Hardcover
Dit boek is op voorraad in ons magazijn in Nederland en snel beschikbaar.
In this colorful homebrewing guide, The Ritchn's Emma…€ 14,95 - Cacao, Dominique Persoone
De chocolade route Expeditie in mexico
Gebonden in harde kaft met stofomslag
Eerste druk, 2008
Chili, knoflook, guacamole, wasabi, kip, oesters, tequila... Het zijn even ongewone als onverwachte ingrediënten voor de beroemde…€ 18,95 - De smaak van heimwee, Dirk Lambrechts
Herinneringen aan de Europese volkskeuken
De smaak van heimwee is een ode aan de verbluffende rijkdom van de traditionele Europese keuken. Het vertrekpunt is de nostalgische herinnering aan eenvoudige gerechten uit Vlaanderen.…€ 8,95 - Eten op zijn Vlaams, Louis Paul Boon
Een liefdesbetuiging aan het goede Vlaamse eten
'Als je kookt, hoe arm of rijk je ook mag zijn, laat het dan op geen centje steken. Koop liever een paar panty's minder, of draag er geen, en neem in ruil ervoor een kwartkilo echte…€ 8,95