Het tapasboek, Simone en Inés Ortega
Gebonden in harde kaft en met stofomslag en leeslint. Mooi vormgegeven uitgave, door Pablo Martin (Grafica). Eerste druk.
Het tapasboek biedt een voortreffelijke verzameling eenvoudige en authentieke recepten voor tapas, van gambas al ajillo (knoflookgarnalen) tot tortilla espafiola (Spaanse tortilla).
De schrijfsters Simone en Inés Ortega — met een voorwoord van de vermaarde Spaanse tapaschef José Andrés — laten zien hoe veelzijdig en verrukkelijk tapas kunnen zijn.
De laatste jaren is de Spaanse keuken wereldwijd zeer populair geworden, en het meest geliefde onderdeel van de Spaanse cocina zijn zonder enige twijfel de tapas. Tapas, heerlijke kleine hapjes die meestal voor de maaltijd gegeten worden, zijn een Spaanse way of life. Ze worden in bars in heel Spanje geserveerd en horen bij die prachtige combinatie van een hapje, een drankje en een geanimeerd gesprek.
Het tapasboek laat u met 250 eenvoudig te bereiden recepten kennismaken met deze bourgondische manier van eten. U kunt de tapas serveren bij een lekker Spaans drankje, maar ook als voorgerecht, lichte maaltijd of als een geweldig tapasfeestmaal met uw vrienden. De uiterst authentieke recepten zijn gemakkelijk te bereiden zonder ingewikkeld keukengerei en zijn dus geschikt voor iedere kok die zijn eerste stappen in de Spaanse keuken wil zetten.
Simone Ortega, auteur van de bestseller 1080 recepten, schreef meer dan vijftig jaar over eten en was een autoriteit op het gebied van de traditionele Spaanse keuken. Generaties Spanjaarden hebben aan de hand van haar boeken leren koken. Haar dochter Inés Ortega heeft vele Spaanse kookboeken geschreven en werkte al van jongs af aan met haar moeder samen.
José Andrés, Spanjaard van geboorte en tapasexpert, is kookboekenschrijver, chef- kok en eigenaar van acht restaurants in de VS, waaronder de toonaangevende Spaanse tapasbar Jaleo. Hij is tevens bekend van tv.
Het tapasboek, Simone en Inés Ortega, net exemplaar (de omslag is bij de rug wat verkleurd, maar verder een nog mooi, schoon en gaaf exemplaar. Lijkt ongebruikt.)
Kosmos Uitgevers, Utrecht/Antwerpen, 2010, eerste druk, 27,6 x 19,0 x 3,4 cm, 432 pagina's
ISBN 97889021548906
Prijs exclusief verzendkosten
Dit boek is te dik voor brievenbuspost en kan alleen als pakket worden verstuurd.
Binnen Nederland gratis verzending bij een aankoop van € 50,00 of meer.
Betaal minder of geen verzendkosten, door meer boeken te bestellen.
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
- Floyd on Spain, Keith Floyd
Keith Floyd ventures beyond the paella to discover the rich diversity of Spanish cuisine, one of Europe's best-kept culinary secrets. From the rustic simplicity of Rabbit with Wild Mushrooms to the exotic, Moorish-style Spinach…
€ 21,95 Tip van Stip
Morito, Samuel en Samantha ClarkTip van Stip
Nederlandstalige editie!
DE NIEUWE Moro -Tapas-
Morito is dan misschien het kleine zusje van Moro, het is wel een luidruchtiger on opstandiger zusje, dat graag wil ontdekken en experimenteren. Onze verzameling…€ 45,00- MoVida, Frank Camorra
Spaanse culinaire avonturen
'Ooh wat een hebbeboek! Een Spaanse kookbijbel met veel klassiekers – van paellas en tapas tot flan en sangria – maar ook een paar spannende, vernieuwende zoals oesters met komkommersorbet of…€ 18,95 -29%
Wat te koken & hoe te koken, Jane HornbyHardcover (gebonden in harde kaft met stofomslag)
Zo goed als nieuw exemplaar
Het ultieme stap-voor-stapboek voor iedereen die zijn favoriete maaltijd perfect wil bereiden, geschikt voor beginners en gevorderden.
Honderd…€ 34,95 € 24,95- Brood van ver & dichtbij, Ineke Berenschot
Tientallen recepten om zelf de heerlijkste broden te bakken: van ouderwetse Oudhollandse duivekater tot Iers sodabrood of Franse baguettes, en van een Twentse krentenwegge tot de inmiddels volledig ingeburgerde Turkse pide.
Oude…€ 24,95 - De sok van Tàpies, Eric van den Berg
De andere kant van Barcelona
In een dertigtal kleurrijke portretten laat Eric van den Berg zien dat de stad Barcelona meer is dan Antoni Gaudí en zijn Casa Milà. Nieuwsgierig kijkt hij naar de stad waarvan hij al vele jaren…€ 8,95 -58%
El HarouchiDe Franse keuken, omarmd door de warmte van Marokko
De bijzondere keuken van sterkok El Harouchi
Hardcover
Eerste druk
Mohamed El Harouchi combineert in zijn gerechten de traditionele Franse keuken met de keuken van zijn…€ 45,00 € 18,95- 1080 recepten, Simone en Inés Ortega
Hardcover (gebonden in harde kaft met drie leeslinten)
Prachtig geïllustreerd met kleurrijke tekeningen van Javier Mariscal
Taal: Nederlands
Eerste druk, 2008
Deze Spaanse kookbijbel bevat 1080 recepten, verzameld en…€ 29,95 - Tapas, Anette Odelberg, Margareta Schildt-Landgren, Martin Bogren en Helena Akesson-Liedberg
Kleine Spaanse gerechtjes
Hardcover (gebonden in harde kaft met stofomslag)
Eerste druk, 2005
Nog zo goed als nieuw exemplaar
Tapas is genieten op zijn Spaans. Genieten met vrienden, aan het eind van de dag. Met een glas sherry,…€ 8,95 - Casa Moro, Sam en Sam Clark
In 1997 opende restaurant Moro zijn deuren en sindsdien is het alleen maar bekender en succesvoller geworden. Sam en Sam Clark, eigenaars van Moro en voorheen collega's bij het even beroemde River Cafe, schreven in 2001 hun eerste…
€ 21,95