Mavis kookt
De Surinaamse keuken volgens Mavis Hofwijk
Prachtboek, lastig verkrijgbaar
De traditionele en moderne gerechten die Mavis Hofwijk in de keuken van cateringbedrijf Surinaams Buffet bereidt, weerspiegelen de ontstaansgeschiedenis van de Surinaamse keuken: een langdurige en dynamische uitwisseling tussen de eetculturen van Zuid-Amerikanen, Europeanen, Afrikanen en Aziaten. Door de vermenging, ofwel creolisering, van de verschillende bevolkingsgroepen en hun keukens ontstonden in de loop van de tijd allerlei nieuwe gerechten ofwel de Surinaamse keuken. Die heeft, net zoals Mavis, een geheel eigen smaak en karakter.
Mavis kookt, Karin Vaneker, Pieter Ouddeken en Erwin Slaats, de omslag heeft ietwat lichte en nauwelijks zichtbare gebruikssporen, maar het boek is verder nog mooi, schoon en helemaal gaaf. Oogt als nieuw en is ook cadeauwaardig.
Fontaine uitgevers, paperback met flappen, 25,0 x 20,2 x 1,4 cm, 128 pagina's
ISBN 9789059562431
Prijs exclusief verzendkosten
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
-24%
De Avontuurlijke Surinaamse Keuken, Arun SwamiPersaud en Faisel RajjabSpecialiteiten uit een hete culinaire geschiedenis
Arun SwamiPersaud en Faisel Rajjab nemen je mee op een culinaire rondreis door Suriname. Wat zoal uit dit boek blijkt? Dat de Surinaamse keuken absoluut geen keuken is van…€ 28,95 € 21,95- Tropische en subtropische vruchten en groenten, Ole Host en Harry Berggreen
Dit boek is bedoeld voor al diegenen die belangstelling hebben voor de vele exotische vruchten en groenten die in steeds toenemende mate onze winkels gaan vullen. Doch ook voor de toerist in de tropen en subtropen is het door…
€ 14,95 - De Volkskeuken, Yvone Gnirrep
Een selectie van honderdvijftig afleveringen uit de dagelijkse rubriek 'De Volkskeuken' in De Volkskrant, verschenen in de periode 2001 tot najaar 2004. Een bron van inspiratie voor de kookliefhebber, maar omdat uitgeknipte…
€ 8,95 Tip van Stip
Rotterdams kookboek, Linda RoodenburgHet Rotterdams Kookboek, het culinaire standaardwerk voor álle Nederlanders
Mooi vormgegeven boek door Irma Boom!
Iedereen eet pasta, rijst en aardappels. Turkse pizza is net zo populair als patatje oorlog en de kapsalon is…€ 18,95- India — koken met passie, Manju Malhi
India — koken met passie neemt je mee naar de regionale keukens van India: Noord, Zuid, Oost en West. In meer dan 140 recepten ontdek je hoe lekker en gevarieerd de Indiase keuken is. Maar vooral hoe snel en eenvoudig je thuis…
€ 18,95 - Take Away, Jean-François Mallet
Dit boek is op voorraad in ons magazijn in Nederland en snel beschikbaar
Hardcover
Take Away invites readers on a visual voyage into open-air markets and food stalls with hawkers and vendors the world over, seen through the lens…€ 28,95 - Koken met specerijen, Sallie Morris en Lesley Mackley
Hardcover met stofomslag
Handboek voor specerijen, specerijenmengsels, aromatische specerijenpasta's en hun gebruik in de keuken.
Met meer dan 100 klassieke en eigentijdse recepten.
Betreft een nog mooi exemplaar en met…€ 18,95 - Ma Rochelle Passée. Welkom El Dorado, Cynthia Mc Leod
Surinaamse historische roman
Gebonden in harde kaft met stofomslag
Ma Rochelle Passée. Welkom El Dorado vertelt het wel en wee van de familie Couderc in het 19de-eeuwse Suriname. Aan het begin van het verhaal zijn deze nazaten…€ 14,95 - In Triplo, Hugo Pos
Autobiografie
Gebonden in harde kaft met stofomslag
Eerste druk
Hugo Pos (Paramaribo, 1913) debuteerde pas op 71-jarige leeftijd als schrijver met de verhalenbundel 'Het doosje van Toeti', sindsdien gevolgd door nog zeven…€ 11,95 - Broodje heimwee, Marcel Prins & Peter Henk Steenhuis
Twaalf schoonmakers op zoek naar een verloren tijd
met eigen recepten
Misschien zijn schoonmakers wel de meest kosmopolitische beroepsgroep van Nederland, Grote Nederlandse schoonmaakbedrijven hebben al snel meer dan honderd…€ 8,95