-17%
Bonen kookboek, Judith Choate
Herwaardering van de boon
Tijdloos boek!
Hardcover
Bonen zijn goedkoop, veelzijdig, bevatten volop voedingsstoffen, zijn makkelijk te bewaren, maar ook heerlijk en zonder twijfel een van de meest waardevolle voedingsmiddelen ter Wereld. Verse of gedroogde bonen en erwten zijn de zaden van een peuldragende plant en vormen een prachtig evenwichtig voedingsmiddel. Ze bevatten zeer weinig vet en het vet is dan ook nog eens onverzadigd. Ze bevatten geen cholesterol, maar helpen het bloedcholesterol en de bloedsuiker reguleren. Bovendien bevatten ze volop plantaardig eiwit, vezel, vitaminen en mineralen.
Bonen en peulvruchten, lang beschouwd als boers eten, staan nu weer volop in de culinaire belangstel- ling. Ze zijn verkrijgbaar in vele maten, vormen, kleuren en smaken, en zijn aldus een heerlijke uitdaging voor de kok. In vrijwel alle keukens in de wereld komt wel een prachtig gerecht met bonen of erwten voor. De Franse cassoulet, rode bonen met rijst uit Louisiana, de Braziliaanse feijoada, dubbelgebakken bonen uit Mexico, de middenoosterse hummus bi tahini, Cubaanse en de pasta e fagioli uit Italië zijn slechts enkele van de verrukkelijke internationale recepten voor deze voedselsoort. Door de huidige belangstelling voor een caloriearme en vezelrijke voeding en zorg om de gezondheid, staan bonen en peulvruchten weer bovenaan de lijst van goede koks.
In dit boek oudere (maar tijdloze) en bekende recepten voor gerechten als cassoulet en Hoppin' John nomen. Daarnaast is veel plaats ingeruimd voor hedendaagse, vernieuwende recepten zo als bijvoorbeeld Bonencake.
Bonen kookboek, Judith Choate, net exemplaar
De Lantaarn, hardcover, 23,5 x 23,5 x 1,4 cm, 128 pagina's
ISBN 9054268433
Prijs exclusief verzendkosten
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
- Plants Only Kitchen, Gaz Oakley
Winner of the Best Vegan Cookbook Award in VegNews Magazine 2021!
Plants Only Kitchen offers an explosion of flavour, with more than 70 vegan recipes that work around your lifestyle.
With symbols flagging whether recipes are…€ 14,95 - Gekruid & geroerd, Danielle Houbrechts
Daniëlle Houbrechts probeert in dit boek uit te leggen wat de wilde-kruidenwereld voor haar betekent. De ideale plek om te onthaasten. De onuitputtelijke bron van creativiteit en harmonie. De eerlijke omgeving vol echtheid en…
€ 28,50 - World Food Café 2, Chris & Carolyn Caldicott
Makkelijke vegetarische recepten
Nederlandstalige uitgave
De recepten van het World Food Café - restaurant in Londen - zijn populair. Van het eerste boek World Food Café (1999) werden ruim 20.000 exemplaren verkocht. Voor het…€ 28,95 - River Cafe Kookboek Groen, Rose Gray en Ruth Rogers
Ruth Rogers en Rose Gray staan bekend om hun verfrissende, originele kijk op de Italiaanse cucina rustica, de landelijke keuken. Iedere zomer speuren zij het Italiaanse platteland af op zoek naar nieuwe inspiratie voor The River…
€ 24,95 - De Libanese keuken, Anissa Helou
De haute cuisine van het Midden-Oosten
Hardcover
Libanon is eeuwenlang beïnvloed door veel verschillende culturen. Tussen 3000 en 1500 v. Chr. was het land door zijn centrale ligging hét handelscentrum voor het oostelijke…€ 24,95 - Koken met specerijen, Sallie Morris en Lesley Mackley
Hardcover met stofomslag
Handboek voor specerijen, specerijenmengsels, aromatische specerijenpasta's en hun gebruik in de keuken.
Met meer dan 100 klassieke en eigentijdse recepten.
Betreft een nog mooi exemplaar en met…€ 18,95 - Bezuinigingskookboek, Marjan Berk en Jeroen Krabbé
Kookboek voor de jaren '80
Retroboek
Het Bezuinigingskookboek verschilt totaal van elk ander kookboek. Het opent voor iedereen de mogelijkheid het huishoudbudget drastisch, mogelijk met enkele tientallen procenten, te verlagen…€ 24,95 - Vegeterranean, Alberto Musacchio & Malu Simões
Antoinette Hertsenberg kookt de toprecepten van het beste vegetarische hotel ter wereld
Gebonden in harde kaft met stofomslag
Op een heuvel in een olijfboomgaard in Umbrië, Italië, staat de Azienda Agrituristica Montali: het…€ 18,95 - De Volkskeuken 2, Mac van Dinther
Leuk om te lezen, lekker om uit te koken
Na het succes van De Volkskeuken verschijnt nu De Volkskeuken 2: de 150 beste recepten uit drie jaar ‘Volkskeuken’, de populaire dagelijkse kookrubriek in de Volkskrant. Buitenissige,…€ 13,95 Tip van Stip
Madhur Jaffrey's vegetarische gerechten, Madhur JaffreyEen standaard werk met meer dan 600 recepten uit de hele wereld
Gebaseerd op veertig jaar reiservaring en talloze persoonlijke culinaire vondsten
Een ongeëvenaarde bron vol informatie over ingrediënten en…€ 35,00