Beste Johannes, Johannes van Dam
Culinaire vragen aan Johannes van Dam
'Beste Johannes, nog nooit heb ik ongepelde cashewnoten gezien: hebben ze geen dop?'
'lk heb engelwortelpoeder nodig voor een Iraans gerecht. Wat is het en waar zou ik het kunnen krijgen?'
'Weet u waar de naam palingworst vandaan komt? Zit er echt paling in?'
In Beste Johannes beantwoordt Johannes van Dam (1946-2013) honderden vragen over de meest uiteenlopende onderwerpen: van trucs in de keuken tot tips voor de tafel, van wetenswaardigheden over exotische ingrediënten tot dieetadviezen. In dit boek zijn deze vragen met hun antwoorden verzameld, vragen — en vooral antwoorden — die beklijven en waar ieder zijn voordeel mee kan doen.
Beste Johannes, Johannes van Dam, net exemplaar
Nijgh & Van Ditmar, paperback, 264 pagina's
ISBN 978038894126
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
Gesigneerd!
Alles moet op, Johannes van DamGesigneerd met korte opdracht op eerste pagina
Eerste druk, 1992
De bijgevoegde albumplaatjes (stickers, in kleur) van Dirk Wiarda zijn keurig ingeplakt.
Het grote wandelende buffet waarop de heerlijkheden staan waarmee Johannes…€ 28,95- Koken op Bommelstein, Johannes van Dam
Betreft gesigneerd exemplaar door de auteur Johannes van Dam aan (naam) ontvanger boek
Nog mooi exemplaar (nieuwstaat)
Met tekeningen van Dick Matena naar Marten Toonder
Hoeveel beproevingen heer Bommel en Tom Poes in hun…€ 45,00 - Johannes van Dam, Jeroen Thijssen
De biografie
Hardcover
Eerste druk, 2018
Johannes van Dam was naast bekend culinair journalist een bijzonder mens. Hij had dan ook bepaald een roerige achtergrond: zijn joodse ouders overleefden de oorlog in onderduik, op jonge…€ 9,95 - Koks en keukenmeiden, Johannes van Dam en Joop Witteveen
Amsterdamse kookboeken uit de Gastronomische Bibliotheek en de Bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam
Koks en keukenmeiden gebruikten ze, Johannes Van Dam en Joop Witteveen lezen ze: Waarom nam een arts in de zeventiende…€ 8,95 - Faites votre pâtisserie comme Lenôtre, Gaston Lenôtre
C'est possible et ce n'est pas difficile grâce à cet ouvrage, le premier d'une série à laquelle l'auteur pense depuis de nombreuses années. En effet, Gaston Lenôtre a voulu écrire un livre pratique pour toutes les boulangers amate
€ 59,95 - Als kok in Frankrijk, Bart van Loo
Literaire recepten en culinaire verhalen
Jarenlang heeft Bart Van Loo de geheimen van eeuwenoude kookboeken en de gastronomische charmes van literaire meesterwerken bestudeerd. Nu brengt hij de smakelijkste culinaire fantasieën…€ 18,95 - Smart Cooking Compleet, Julius Jaspers
Lekkere recepten, goede ingrediënten, een gedegen voorbereiding en een snelle afronding
Mijn filosofie is dat koken en eten ontzettend belangrijk zijn, maar dat het wel leuk moet blijven. Het Smart Cooking-concept gaat over…€ 24,95 - Het spek van slager Blom, Diny Schouten
Over wat er nog te eten is
We zijn zo rijk, maar waarom is ons eten dan zo armoedig? En erger nog, waarom is het eten dat 'rijk' wordt gevonden - en waar onvoorstelbaar veel geld aan wordt uitgegeven - zo mogelijk nog…€ 9,95 Gesigneerd!
De vrouw die water liet aanbranden, Harold HamersmaGesigneerd!
Avonturen van een wijn- en eetschrijver
Hardcover
Eerste druk, 2021
Culinaire avonturen van wijnjournalist Harold Hamersma. Daarnaast gaat het over zijn jeugd en zijn moeder. Waar komt zijn culinaire interesse…€ 14,95- Eet op!, Johannes van Dam
In Eet op! beschrijft Johannes van Dam nu eens niet alleen de basisproducten waar we van leven, maar vooral de plezierige zaken waar we van smullen - van arganolie tot zeekraal, van bamboe tot vindaloo en van de gewone Jordaanse…
€ 9,95