Ooit aten we dieren, Roanne van Voorst
Melk is goed voor elk. Een ei hoort erbij. We zijn opgegroeid in een tijd waarin het eten van dierlijke producten volkomen geaccepteerd is. Wetenschappers voorspellen echter dat dit in de nabije toekomst taboe zal worden. Net zoals ooit heksenverbranding, slavernij en homodiscriminatie ineens niet meer konden. Over een aantal decennia zal veganistisch de norm zijn, en vragen onze kleinkinderen ons hoe we ooit dieren hebben kunnen eten.
Met een optimistische blik laat Roanne van Voorst zien hoe we ons op deze toekomst kunnen voorbereiden. Ze gaat in gesprek met boeren, blikt terug op de tijd dat er giraffen werden gegeten en doet uit de doeken waar zelf tegenaan loopt als beginnend veganist.
Dit maakt Ooit aten we dieren tot een onmisbaar boek voor vegetariërs, flexitariërs én overtuigde vleeseters.
Ooit aten we dieren, Roanne van Voorst, zo goed als nieuw exemplaar
Uitgeverij Podium, paperback, 256 pagina's
ISBN 9789057599767
Prijs exclusief verzendkosten
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
- Dieren eten, Jonathan Safran Foer
Tot enkele jaren geleden was Jonathan Safran Foer afwisselend vegetariër en vleeseter.Toen hij echtgenoot en vader werd, stelde hij zichzelf de vraag: waarom eten we dieren? En zouden we ze ook eten als we wisten hoe ze op ons…
€ 8,95 - Tijd voor actie, Carole Rackete
Hoe we onze planeet kunnen redden
De kapitein die levens redde en werd gearresteerd
Kapitein Carola Rackete negeerde het aanmeerverbod van de Italiaanse regering en bracht veertig - uit de Middellandse Zee opgeviste -…€ 8,95 - Doughnut Economics, Kate Raworth
7 Ways to Think Like a 21st Century Economist
Economics is the mother tongue of public policy. It dominates our decision-making for the future, guides multi-billion-dollar investments, and shapes our responses to climate change,…€ 11,95 - De hongerige stad, Carolyn Steel
Hoe voedsel ons leven vormt
In De hongerige stad kiest Carolyn Steel voor een geheel nieuwe benadering van allerlei actuele problemen rond de manier waarop we eten. In dit enthousiaste en visionaire boek volgt de auteur het spoor…€ 14,95 - Het klein verzet, Tine Hens
Hoe zou de wereld na het kapitalisme eruit zien? Wat betekent het om plots groei als maatstaf der dingen los te laten? En hoe zou een andere mogelijke maatstaf kunnen ogen? Wat als we met z'n allen beslissen dat niet de economie…
€ 21,95 - Het Varkensboek, Anno Fokkinga
In Het Varkensboek komen alle aspecten van het varken aan de orde: zijn wilde voorouders, zijn ontstaan, zijn bouw en gedrag, zijn voeding, zijn voortplanting, kortom alles over zijn biologie. Maar ook de varkenshouderij krijgt…
€ 9,95 - De goede voorouder, Roman Krznaric
Lange termijn denken voor een korte termijn wereld
De grote problemen van onze tijd gaan allemaal terug op één ding: we denken alleen aan de korte termijn. Dat denken koloniseert de toekomst. Je ziet het in het bedrijfsleven,…€ 14,95 - Vis & Vega
4 x per week Vis & Vega (ook voor vleeseters)
192 recepten zonder vlees van vrienden voor vrienden
Er zijn heel goede redenen om minder vlees te eten, het is beter voor het milieu, beter voor ie gezondheid en beter voor de…€ 11,95 - Plants Only Kitchen, Gaz Oakley
Winner of the Best Vegan Cookbook Award in VegNews Magazine 2021!
Plants Only Kitchen offers an explosion of flavour, with more than 70 vegan recipes that work around your lifestyle.
With symbols flagging whether recipes are…€ 14,95 - Doe zelf normaal, Maxim Februari
Menselijk recht in tijden van datasturing en natuurgeweld
Gebonden in harde kaft met stofomslag
Zo goed als nieuw exemplaar
Eerste druk
Onder invloed van de klimaatverandering en intelligente technologieën verandert de…€ 12,50