Bijzondere recepten van MARIO, Florine Boucher
Hardcover
Fotografie Kees Hageman
Restaurant Mario te Neck heeft voor dit boek een prachtige verzameling van ruim vijftig Italiaanse recepten samengesteld. De bereidingswijzen zijn met veel zorg eenvoudig beschreven door Florine Bou- Cher. Er is door haar ook rekening gehouden met het feit dat de amateurkok liefst niet alleen in de keuken staat, maar ook tijd met zijn gasten wil doorbrengen. Daarom is bij elk recept aangegeven wat men al ruimschoots van tevoren kan doen en wat er vlak voor de maaltijd dient te gebeuren.
Paul Robert Blom en Alessandro Uva selecteerden uit het rijke aanbod van Italiaanse wijnen en adviseerden voor ieder gerecht één of meer toepasselijke wijnen.
Diëtiste Nicoline Duinker-Joustra heeft van alle gerechten de voedingswaarden berekend, waarvan men gebruik kan maken om bijvoorbeeld een menu samen te stellen dat niet te vet of te rijk aan koolhydraten mag zijn.
Behalve foto's van de gerechten heeft Kees Hageman, geïnspireerd door Mario's kookkunst, prachtige sfeerfoto's gemaakt van Neck en zijn Noordhollandse omgeving. Ook van Italië zijn een aantal mooie foto's in dit boek te vinden.
'De tijd die ik bij Mario doorbracht om de recepten voor dit boek uit zijn vingers te peuteren, zou ik voor geen goud willen missen. Zodra je 's morgens de achterdeur van zijn Italiaanse enclave in het groene polderland binnenglipte, was Nederland opeens heel ver weg. Meestal werd je verwelkomd door die intens Italiaanse geur van verse tomatensaus vermengd met parmezaanse kaas. Met enig geluk trof je Mario aan in de keuken, bezig zijn vis te fileren of een lammetje uit te benen. Vaak ook was hij 'even' weg om een boodschap te doen en dan waren er zeeën van tijd om te neuzen in de keuken. Daar was om die tijd altijd wel iemand bezig met pasta maken. Het ene lange vel flinterdun deeg na het andere drapeerde hij keurig netjes over een wit betegeld muurtje in de keuken als waren het vitrages die te drogen hingen. Soms waren ze avocadogroen, dan weer pikzwart of oranjerood. Een uur later waren alle vellen verwerkt tot enorme hoeveelheden ragfijne tagliolini en schitterden er op het marmeren werkblad prachtige rijen tortelloni waarvan de opbollende vulling zich liet raden. Het was een tijd van proe- ven en praten, geuren opsnuiven en kunsten afkijken, veel lachen en tot in den treure 4 persoons- porties berekenen. Maar vooral de rumoerige maaltijden 'con tutta la famiglia numerosa' op het terras in de zon zijn voor eeuwig in mijn hart gegrifd. 'Penne al pomodoro?' vroeg Mario me schalks tegen een uur of één. En dan kwam er een gigantische schaal op tafel met de allerverrukkelijkste penne met tomatensaus die je je maar kunt dromen. Gelukkig staat het recept daarvoor in dit mooie boek, waarvan wij allen hopen dat velen het in hun hart zullen sluiten.' - Florine Boucher
Bijzondere recepten van MARIO, Florine Boucher, nog mooi en net exemplaar (één hoekje omslag licht gebutst, maar verder nog mooi, schoon en gaaf)
Uitgeverij De Toorts, Haarlem, 1996, tweede druk, gebonden in linnen kaft met stofomslag, 27,7 x 21,8 x 1,4 cm, 160 pagina's
ISBN 906020641x
Prijs exclusief verzendkosten
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
- Pasta by Design, George L. Legendre
This is not a cookbook; it is a totally fresh and idiosyncratic look at pasta.
The pasta family tree reveals unexpected relationships between pasta shapes, their usage and common DNA. Architect George L. Legendre has profiled 92…€ 75,00 - Pane e Panini, Ursula Ferrigno
Veel mensen nemen nauwelijks de tijd om zelf brood te bakken, terwijl het toch zo leuk is om bijvoorbeeld samen met de kinderen deeg te kneden en brood of pizza’s te maken. Daarom heeft Ursula Ferrigno, bakker én moeder, in dit…
€ 34,95 Gesigneerd!
Bijzondere recepten van Kaatje bij de SluisIn nauwe samenwerking hebben eigenaars Anneke en Fons van Groeningen en chefkok André Mol van restaurant Kaatje bij de Sluis een unieke verzameling recepten van meer dan zestig gerechten samengesteld. Net als in Kaatje's eerste…
€ 28,95- The Art of Pasta, Lucio Galletto & David Dale
Pastagerechten vormen niet alleen de ziel van de Italiaanse keuken, maar zijn ook geliefd en onmisbaar in vele Nederlandse huishoudens, getuige het niet-aflatende succes van pastakookboeken. In deze nieuwe pastabijbel The Art of…
€ 28,95 - Sauzen, Erik van Loo
Hardcover
Het boek is nog in nieuwstaat!
Schaars, slechts 1 stuks op voorraad
Ik houd van saus. Maar een gerecht mag er niet in baden. Saus is een smaakverrijker, en daarmee ondergeschikt aan het hoofdingrediënt.
Een goede saus…€ 125,00 - De kracht van kruiden, Peter Lute
Smaken uit de Kruidfabriek
Kruiden en specerijen zijn de gangmakers van het feest, ze geven diepgang en kleur aan je gerechten.
De ene keer subtiel, onderhuids, zacht zingend op de achtergrond. Dan weer fris, knallend en…€ 59,50 - Kitchen Confidential, Anthony Bourdain
Adventures in the Culinary Underbelly
After twenty-five years of 'sex, drugs, bad behaviour and haute cuisine', chef and novelist Anthony Bourdain has decided to tell all. From his first oyster in the Gironde to his lowly…€ 14,95 -33%
Magnifico!, Gino D'AcampoItaliaans eten is nog nooit zo sexy geweest
Gino D'Acampo is de meester van de moderne Italiaanse keuken. Zljn eerste boek Fantastico! werd bekroond met, de Gourmand Cookbook Award voor het beste Italiaanse kookboek ter wereld en…€ 45,00 € 29,95- Burgermeester kookboek, Dion Eggen, Justus W. de Nijs en Vincent van Olphen
Hardcover
Meesterlijke burgerrecepten, van wild tot vegetarisch
Burgermeester is een idee van drie Amsterdamse schoolvrienden, op zoek naar goed, eerlijk en betaalbaar eten. Sinds de opening van het eerste restaurant in 2007 is…€ 28,95 -37%
Hemels Italië, Ursula FerrignoVerrukkelijke en inspirerende gerechten uit Italië
Met foto's van Jason Lowe
Ursula Ferrigno heeft een voorliefde voor eenvoudige, eerlijke gerechten bereid met verse ingrediënten, en is om die reden een van de populairste…€ 18,95 € 11,95