De Libanese keuken, Anissa Helou
De haute cuisine van het Midden-Oosten
Hardcover
Libanon is eeuwenlang beïnvloed door veel verschillende culturen. Tussen 3000 en 1500 v. Chr. was het land door zijn centrale ligging hét handelscentrum voor het oostelijke Middellandse- Zeegebied. Later werd het kleine Libanon door diverse grotere machten overheerst: Egypte, Griekenland, Türkije en Frankrijk. In de loop der eeuwen is zo een zeer gevarieerde keuken ontstaan die verfijnder is dan die van de omringende landen, mede door de grote Franse invloed.
Anissa Helou heeft typisch Libanese recepten verzameld zoals m'jaddarah (linzen met rijst), hindbeh bil-zeyt (wilde andijvie in olijfolie), kibbeh nayeh (mix van fijngehakt lamsvlees, burghul en ui), Sayadiyeh (gebakken vis met rijst en gecarameliseerde ui) en Boozat Teen (vijgenijs). Uiteraard ontbreken varianten op de bekendere gerechten uit het Middellandse-Zeegebied zoals falafel, kebabs en baklava evenmin.
Anissa Helou is geboren in Beiroet. Ze bezit niet alleen grote kennis over kunst uit zowel Europa als het Midden-oosten, tevens is ze een expert in de kookkunst van het Midden-Oosten.
'Met haar eigen familierecepten voegt Anissa Helou een verukkelijke persoonlijke noot toe aan een van 's werelds meest verfijnde keukens' - Claudia Roden
De Libanese keuken, Anissa Helou, net exemplaar (gebruikssporen aan de achterzijde van omslag, verder gaaf)
Uitgeverij BZZTôH, gebonden in harde kaft met stofomslag, 24,1 x 1,1 x 3,0 cm, 288 pagina's
ISBN 9055016039
Prijs exclusief verzendkosten
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
- De wereld rond in 101 recepten
Het beste uit Gentse Waterzooi en meer
Gènes favoriete recepten aangevuld met talloze recepten uit de boeiende wereldkeuken
Voor het bekende tv-programma Gentse Waterzooi trok Gène Bervoets de hele wereld rond op culinaire…€ 24,95 Tip van Stip
Rotterdams kookboek, Linda RoodenburgHet Rotterdams Kookboek, het culinaire standaardwerk voor álle Nederlanders
Mooi vormgegeven boek door Irma Boom!
Iedereen eet pasta, rijst en aardappels. Turkse pizza is net zo populair als patatje oorlog en de kapsalon is…€ 18,95-24%
Hoe word ik een goddelijke huisvrouw?, Nigella LawsonDe kunst van lekker eten uit de oven
In dit prachtige boek onthult Nigella Lawson het geheim van koken uit de oven. In een druk bezet leven kan het bakken van een taart of een schaal muffins meer voldoening geven dan het bereiden…€ 28,95 € 21,95- Summer Cooking, Elizabeth David
Summer Cooking contains over a thousand recipes from all over the world — for table, buffet, or picnic. Elizabeth David is well known for the infectious enthusiasm with which she has handled French, Italian, and Mediterranean…
€ 8,95 -29%
Wat te koken & hoe te koken, Jane HornbyHardcover (gebonden in harde kaft met stofomslag)
Zo goed als nieuw exemplaar
Het ultieme stap-voor-stapboek voor iedereen die zijn favoriete maaltijd perfect wil bereiden, geschikt voor beginners en gevorderden.
Honderd…€ 34,95 € 24,95-40%
Artacucina, Wiebke van der Scheer & Margré MijerArtacucina is een kunst-kookboek met 160 pagina's vol prachtige kunstwerken en bijzondere recepten. Een feest voor mensen die van mooie en lekkere dingen houden.
Neem een kijkje in de keuken van galerie Artacasa waar kunst en…€ 14,95 € 8,95-17%
Bonen kookboek, Judith ChoateHerwaardering van de boon
Tijdloos boek!
Hardcover
Bonen zijn goedkoop, veelzijdig, bevatten volop voedingsstoffen, zijn makkelijk te bewaren, maar ook heerlijk en zonder twijfel een van de meest waardevolle voedingsmiddelen…€ 34,95 € 28,95- Broodje heimwee, Marcel Prins & Peter Henk Steenhuis
Twaalf schoonmakers op zoek naar een verloren tijd
met eigen recepten
Misschien zijn schoonmakers wel de meest kosmopolitische beroepsgroep van Nederland, Grote Nederlandse schoonmaakbedrijven hebben al snel meer dan honderd…€ 8,95 - Beiroet, Merijn Tol
Verhalen en recepten uit een mediterrane stad
'Beiroet grijpt je bij je kladden, en laatje nooit meer los.'
Herziene uitgave (2021), van na de ramp (explosie in de haven) op 4 augustus 2020.
Behalve recepten, talloze adressen,…€ 16,95 - De Souk, Salma Hage
Het beste van de Libanese keuken
Hardcover
Eerste druk, 2013
De Libanese keuken is als een kleurige, geurige markt, als een souk. Deze melting pot van het Midden-Oosten en Eur.opa staat bekend als de meest verfijnde van de…€ 28,95