Rond de tafel der Romeinen, P.C.P. Faas
Met meer dan 150 originele recepten
De kookkunst van de Romeinen heeft lang een slechte reputatie gehad. Hun feestmalen werden afgedaan als decadente uitspattingen van goddeloze heidenen en verder doodgezwegen.
Patrick C.P. Faas doorbreekt de stilte. Hij plaatst het Romeinse eetgedrag in de context van de geschiedenis, de religie en de antieke samenleving, waardoor de Romeinse keuken tot leven komt en veel van haar facetten begrijpelijk worden. Voor mensen die van eten houden staat dit boek vol kleine wetenswaardigheden over de fanatiekste gourmets uit de geschiedenis. Hierbij laat de schrijver door middel van amusante citaten, de Romeinen zoveel mogelijk zelf aan het woord.
Romeinse recepten
Dit boek bevat originele Latijnse recepten, o.a. van Apicius, die worden vergeleken met gerechten die wij nog altijd kennen. Een moderne bewerking maakt het mogelijk thuis een Romeinse maaltijd te bereiden. Wie verrast wordt door de verfijning van deze beruchte keuken ontdekt dat niet alleen architectuur, literatuur en kunstnijverheid van de Romeinen ten grondslag liggen aan de Europese beschaving, maar ook de kookkunst.
Rond de tafel der Romeinen, P.C.P. Faas, net exemplaar
Domus Infomation Publishers, paperback, 382 pagina's
ISBN 9054323027
Prijs exclusief verzendkosten
Dit boek is te dik voor brievenbuspost en kan alleen als pakket worden verstuurd.
Binnen Nederland gratis verzending bij een aankoop van € 50,00 of meer.
Betaal minder of geen verzendkosten, door meer boeken te bestellen.
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
- De smaak van het verleden, Barbara Ketcham Wheaton
De Franse keuken van 1300 tot 1789
'Wat! Alweer een over koken? zal de lezer wellicht zeggen. Sedert een aantal jaren wordt het publiek overspoeld door een ware vloedgolf van dergelijke geschriften,' Deze zo modern aandoende…€ 8,95 - Leve het latijn, Nicola Gardini
Geschiedenis en schoonheid van een nutteloze taal
Met een ontuitputtelijke intellectuele nieuwsgierigheid brengt Gardini de liefde voor het Latijn
Een strenge en heldere denker als Lucretius analyseerde de materie in de wereld…€ 14,95 - Food in Antiquity, Don Brothwell and Patricia Brothwell
A survey of the diet of early peoples
A world-wide survey of the eating and drinking habits of early peoples, Don and Patricia Brothwell's Food in Antiquity covers a broad geographical range, from the early populations of Asia,…€ 14,95 - Renoir's Table, Jean-Bernard naudin, Jean Michel Charbonnier & Jacqueline Saulnier
The Art of Living and Dining with One of the World's Greatest Impressionist Painters
A stunning evocation of the artist's Joie de vivre, with more than sixty delicious recipes and 140 glorious photographs.
You will visit cafés…€ 24,95 - Kaviaar, Inga Saffron, NIEUW BOEK
Kaviaar mag dan niets meer zijn dan rauwe viseitjes; deze delicatesse heeft iets wat mensen inspireert tot dromen over andere werelden en andere identiteiten.
Kaviaar heeft zijn bijzondere aantrekkingskracht te danken aan zijn…€ 12,50 - Oesters van New York, Mark Kurlansky
Een stadsgeschiedenis
Peter Minuit kocht in 1626 Manhattan voor 24 dollar, en niet veel later kwamen ook de oesterbanken bij Ellis Island in Nederlandse handen. New York groeide uit tot een stad die beroemd was om haar oesters,…€ 34,95 Tip van Stip
Haniyé, Matay de MayeeEen ode aan de oudste keuken ter wereld
Hardcover
Eerste druk, 2023
Van 's werelds oudst opgetekende recepten in spijkerschrift, zo'n 4000 jaar geleden, loopt er een rechte lijn naar de keuken van Smuni Turan. Haar recepten zijn…€ 24,95- Rond de tafel der Romeinen, Patrick Faas
Met meer dan 150 originele recepten
Paperback
Varkensoren, baarmoeders, uiers, darmen, flamingo, ibis-hersentjes of de eeltige slurf van een olifant: de Romeinen deinsden er niet voor terug deze ingrediënten voor hun feestmalen…€ 18,95