Hakken, snijden, wokken, Lauren Shockey
Mijn leven achter het fornuis in New York, Hanoi, Tel Aviv en Parijs
Een smakelijke en vermakelijke wereldreis voor kookgekken en lekkerbekken - met tongstrelende recepten
Lauren Shockey volgde de befaamde kookschool van het French Culinary Institute in New York. Ze leerde er de fijne kneepjes van het zouten en kruiden, en hoe je worteltjes in keurige blokjes snijdt; ze leerde bakken en stoven en bier drinken als een man. En ze kwam er tot de ontdekking dat je pas werkelijk leert koken wanneer je in een echte restaurantkeuken werkt. Dus besloot ze een jaar lang stage te gaan lopen in vier restaurants, verspreid over de wereld. Ze begon in haar eigen stad New York, in de moleculaire keuken van Wylie Dufresne. Daarna volgden Vietnam (omdat ze dol is op Vietnamees eten), Israël (voor de mediterrane keuken) en Parijs (geen toelichting nodig), waar ze werkte in een beroemd sterrenrestaurant. Op elke plek vond ze nieuwe uitdagingen, zoals taalbarrières, wantrouwen tegenover een vrouw in de keuken, of ongevraagde avances. Maar ze leerde met de dag, en stap voor stap kreeg ze meer zelfvertrouwen en leek haar droom van een eigen restaurant dichterbij te komen.
De vier delen van het boek worden elk afgesloten met enkele recepten uit de beschreven restaurants.
Hakken, snijden, wokken beschrijft de culinaire reis van een jonge vrouw, op zoek naar keukengeheimen en naar zichzelf.
Hakken, snijden, wokken, Lauren Shockey, net exemplaar
Mouria, paperback, 304 pagina's
ISBN 9789045802121
Prijs exclusief verzendkosten
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
- De wonderbaarlijke reis van de fakir die vastzat in een Ikea-kast, Romain Puértolas
Ajatashatru Lavash Patel is een in het grijs geklede Indiase hindoe met piercings en een enorme borstelsnor. Beroep: fakir, maar eigenlijk oplichter. Op een dag reist hij naar het Lourdes van de doe-het-zelver, het mekka van de…
€ 14,95 -35%
Juliette's Bakboek, Brenda KeirsebilckHardcover
Zo goed als nieuw exemplaar
Zin om wat vrienden uit te nodigen, maar niet om uren lang te kokkerellen en uitgebreid de tafel te dekken? Dan maak je toch gewoon eenvoudige, kleine hapjes en zet die als buffet op tafel.…€ 28,95 € 18,95- Le Ricette di Giuliana, Giuliana lo Franco
Hardcover
Betreft de handzame en kleine uitgave (256 pagina's), 23,0 x 16,0 x 2,4 cm. Beperkt verkrijgbaar.
Nog uitzonderlijk mooi en net exemplaar (schoon).
Een bijzonder Italiaans kookboek, mooi uitgegeven en samengesteld door…€ 28,95 - Take Away, Jean-François Mallet
Dit boek is op voorraad in ons magazijn in Nederland en snel beschikbaar
Hardcover
Take Away invites readers on a visual voyage into open-air markets and food stalls with hawkers and vendors the world over, seen through the lens…€ 28,95 - Het stenen boudoir, Theresa Maggio
Reizen door de verscholen dorpen van Sicilië
Eerste druk, 2002
Zo goed als nieuw exemplaar
Theresa Maggio, een Amerikaanse journaliste van Siciliaanse origine, keerde terug naar het dorp van haar grootouders en raakte…€ 18,95 - In the Company of Women, Grace Bonney
Inspiration and Advice from over 100 Makers, Artists, and Entrepreneurs
Over 100 exceptional and influential women describe how they embraced their creative spirit, overcame adversity, and sparked a global movement of…€ 14,95 - Een bord vol passie, Teresa Lust
Met recepten
Culinaire verhalen over keukengeheimen, de herkomst van gerechten en levenslessen van achter het fornuis, vermengd met herinneringen van de auteur aan haar Italiaanse grootmoeder die kippen plukte in de achtertuin,…€ 8,95 -24%
Hoe word ik een goddelijke huisvrouw?, Nigella LawsonDe kunst van lekker eten uit de oven
In dit prachtige boek onthult Nigella Lawson het geheim van koken uit de oven. In een druk bezet leven kan het bakken van een taart of een schaal muffins meer voldoening geven dan het bereiden…€ 28,95 € 21,95- Deugden van de tafel, Julian Baggini
Een filosofie van het eten
Eerste druk, 2014
Eten staat in het centrum van de belangstelling — met culinaire hypes, bestsellers van topchefs en kritische debatten over de voedselindustrie. We willen lekker, gezond en…€ 11,95 - Kitchen Confidential, Anthony Bourdain
Adventures in the Culinary Underbelly
After twenty-five years of 'sex, drugs, bad behaviour and haute cuisine', chef and novelist Anthony Bourdain has decided to tell all. From his first oyster in the Gironde to his lowly…€ 14,95