Gesigneerd!
Alles moet op, Johannes van Dam
Gesigneerd met korte opdracht op eerste pagina
Eerste druk, 1992
De bijgevoegde albumplaatjes (stickers, in kleur) van Dirk Wiarda zijn keurig ingeplakt.
Het grote wandelende buffet waarop de heerlijkheden staan waarmee Johannes van Dam, na de succesvolle bundel Alles warm, de lezers van Intermagazine, Elsevier en Het Parool verblijdde.
De hitsige manipulaties met het promiscue citrusfruit, de lijdensweg van het kapoen en de nukken van de paling, maar ook de geheimen van de clotted cream, het koken van bonen en het bakken van een onberispelijke tarte Tatin - niets blijft u verborgen van wat zich afspeelt achter de coulissen van de goede keuken. Zelfs hoe je kunt ontsnappen aan de discipline van gruwelijkheden als het wandelend buffet, wordt uit de doeken gedaan.
Alles moet op laat zich in stukjes lezen, als een bundel korte verhalen, maar het is ook een nuttig naslagwerk dat je bij de hand houdt. En na 'Alles warm' weten we dat veel mensen het in één ruk zullen uitlezen omdat humor en stijl verslavend zijn. Alles gáát op!
Johannes van Dam (1946-2013) werd als kind al aangetrokken door alles wat eetbaar is. Na omzwervingen als barman, wijnbottelaar, wijnplukker, medicijnen- en psychologiestudent, vertaler, journalist, boekhandelaar, redactiesecretaris, drop-out en kluizenaar werd hij verliefd op het onderwerp waarin hij al zijn ervaring en belangstelling kwijt kon: de gastronomische journalistiek. Sindsdien schreef hij in o.a. Intermagazine, Elsevier en Het Parool.
Alles moet op, Johannes van Dam, nog mooi en net exemplaar, gesigneerd met korte opdracht op eerste pagina
Nijgh & Van Ditmar, eerste druk, paperback, 223 pagina's
ISBN 9038813627
Prijs exclusief verzendkosten
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
- Koken op Bommelstein, Johannes van Dam
Betreft gesigneerd exemplaar door de auteur Johannes van Dam aan (naam) ontvanger boek
Nog mooi exemplaar (nieuwstaat)
Met tekeningen van Dick Matena naar Marten Toonder
Hoeveel beproevingen heer Bommel en Tom Poes in hun…€ 45,00 - De kracht van kruiden, Peter Lute
Smaken uit de Kruidfabriek
Kruiden en specerijen zijn de gangmakers van het feest, ze geven diepgang en kleur aan je gerechten.
De ene keer subtiel, onderhuids, zacht zingend op de achtergrond. Dan weer fris, knallend en…€ 59,50 - De tafel van tien, Johannes van Dam
Gastronomisch graafwerk in hapklare brokken
In dit boek behandeld Johannes van Dam in alfabetische volgorde honderd verschillende voedingsmiddelen. Ieder onderwerp wordt in tien punten behandeld, waarbij oorsprong, het gebruik in…€ 8,95 - Kleine geschiedenis van de hutspot, Jacques Meerman
Met recepten
Hutspot is geen klein bier. Er zijn boeken en schilderijen aan gewijd. Het gerecht staat nog steeds, in verschillende variaties, op ieders eet- tafel. Menig patriottisch hart gaat er sneller van kloppen. Hutspot…€ 9,95 - Johannes van Dam, Jeroen Thijssen
De biografie
Hardcover
Eerste druk, 2018
Johannes van Dam was naast bekend culinair journalist een bijzonder mens. Hij had dan ook bepaald een roerige achtergrond: zijn joodse ouders overleefden de oorlog in onderduik, op jonge…€ 9,95 - Food in Antiquity, Don Brothwell and Patricia Brothwell
A survey of the diet of early peoples
A world-wide survey of the eating and drinking habits of early peoples, Don and Patricia Brothwell's Food in Antiquity covers a broad geographical range, from the early populations of Asia,…€ 14,95 - Als kok in Frankrijk, Bart van Loo
Literaire recepten en culinaire verhalen
Jarenlang heeft Bart Van Loo de geheimen van eeuwenoude kookboeken en de gastronomische charmes van literaire meesterwerken bestudeerd. Nu brengt hij de smakelijkste culinaire fantasieën…€ 18,95 - Play with your Pumkins, Joost Elffers and Saxton Freyman
Text by Johannes van Dam
Pumpkin isn't simply the key ingredient in some of the world's most delicious dishes. The fascinating history and mythology of the pumpkin are enough to inspire, and in the eye of the beholder its beauty…€ 14,95 - Het buffet van Marie Aubain, Nicolaas Wijnberg
Kookboek bevattende talrijke recepten, composities en tips voor de bereiding van spijzen als vlees, vis, wild en ei, groenten, deegwaren, dranken, soepen en toetjes.
(Opnieuw)Geschreven en geïllustreerd door Nicolaas…€ 24,94 - Beste Johannes, Johannes van Dam
In Beste Johannes beantwoordt Johannes van Dam (1946-2013) honderden vragen over de meest uiteenlopende onderwerpen: van trucs in de keuken tot tips voor de tafel, van wetenswaardigheden over exotische ingrediënten tot dieetadviez
€ 11,95