Kleine geschiedenis van de hutspot, Jacques Meerman
Met recepten
Hutspot is geen klein bier. Er zijn boeken en schilderijen aan gewijd. Het gerecht staat nog steeds, in verschillende variaties, op ieders eet- tafel. Menig patriottisch hart gaat er sneller van kloppen. Hutspot symboliseert dan ook het ontstaan van de Nederlandse natie. Het gerecht is onlosmakelijk verbonden met het Leidens Ontzet van 1574 en dus met de Nederlandse vrijheidsoorlog. Kleine geschiedenis van de hutspot laat zien hoe de culinaire en sociaal-politieke geschiedenis met elkaar verknoopt zijn.
Nooit heeft echter iemand geweten wat de oorspronkelijke ingrediënten van hutspot waren. Volgens sommigen zaten er pastinaken in, volgens anderen bevatte het gember en volgens wéér anderen vis. Jacques Meerman houdt alle informatie tegen het licht en trekt verrassende conclusies over Nederlands bekendste gerecht.
Kleine geschiedenis van de hutspot, Jacques Meerman, net exemplaar
Ambo/Anthos, hardcover, 140 pagina's
ISBN 9789026338779
Prijs exclusief verzendkosten
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
-50%
Kaat Mossel, helleveeg van Rotterdam, Eric PalmenVolk en Verlichting in de achtiende eeuw
Haar naam was Catharina Mulder, maar in de wandeling werd ze Kaat Mossel genoemd. In een uiterst tumultueuze periode in de geschiedenis van Rotterdam verwierf ze een plek in het collectieve…€ 8,95 € 4,50- Holland in kaart en prent, J.E.A. Boomgaard
Taal/Language/Sprache: Nederlands/English/Deutsch
Men kan zich afvragen of ergens ter wereld een plaats is aan te wijzen die de laatste vijfhonderd jaar zo vaak en zo ingrijpend is veranderd als het gebied van de huidige…€ 18,95 - Food in Antiquity, Don Brothwell and Patricia Brothwell
A survey of the diet of early peoples
A world-wide survey of the eating and drinking habits of early peoples, Don and Patricia Brothwell's Food in Antiquity covers a broad geographical range, from the early populations of Asia,…€ 14,95 - De Rijn, Martin Hendriksma
Biografie van een rivier
Wat weten we nog van onze nationale rivier? Martin Hendriksma trok van de Rijnbron bij de Zwitserse Gotthardpas naar de monding in de Noordzee. Onderweg verzamelde hij een schat aan verhalen. Over…€ 12,50 - Hamburgers in het paradijs, Louise O. Fresco
VOEDSEL in tijden van SCHAARSTE en OVERVLOED
Hardcover (gebonden in harde kaft met stofomslag)
De menselijke geschiedenis is er een van voortdurende schaarste aan voedsel. De overvloed die in de laatste decennia voor velen is…€ 14,95 - De Tachtigjarige Oorlog in Spaanse ogen, Yolanda Rodríguez Pérez
De Nederlanden in Spaanse historische en literaire teksten (circa 1548-1673)
Historische en literaire werken bieden een schat aan informatie over de Spaanse visie op de Nederlanden ten tijde van de Tachtigjarige Oorlog. Toen…€ 14,95 - De geschiedenis van Nederland in 100 voorwerpen, Gijs van der Ham
Dit is hét nieuwe geschiedenisboek van het Rijksmuseum.
Conservator Gijs van der Ham heeft honderd opmerkelijke voorwerpen gekozen uit de collectie om het grote verhaal van Nederland te vertellen: bekende schilderijen en…€ 18,95 - Aan de rand van de wereld, Michael Pye
Hoe de NOORDZEE ons vormde
De middeleeuwen bij ons, overweldigend verteld door Michael Pye
Hardcover
Dat de middeleeuwen geen lege donkerte tussen het Romeinse Rijk en de renaissance waren, wisten we al langer. Maar nooit…€ 14,95 - Mijn naam is Morgen, Damian Dibben
Een onvergetelijke historische reis door Europa
Een onweerstaanbare historische roman over een hond op zoek naar zijn baas. Een cultuurhistorische reis door Europa, waar tegelijkertijd de prachtigste muziek wordt gecomponeerd en…€ 8,95 Gesigneerd!
Alles moet op, Johannes van DamGesigneerd met korte opdracht op eerste pagina
Eerste druk, 1992
De bijgevoegde albumplaatjes (stickers, in kleur) van Dirk Wiarda zijn keurig ingeplakt.
Het grote wandelende buffet waarop de heerlijkheden staan waarmee Johannes…€ 28,95