Tip van Stip
Over eten en koken, Harold McGee
Tip van Stip
Wetenschap en overlevering in de keuken
Waarom krijg je van alcohol een kater en hebben planten geen spieren? Waarom kan slagroom wel en melk niet worden stijfgeklopt? Wat maakt wit vlees wit, waarom rijpt fruit wel en groente niet tijdens het bewaren?
Het succesvolle Over eten en koken hoort bij iedereen in de keuken te staan. In het boek wordt uitvoerig ingegaan op de geschiedenis, de presentatie en alles wat zich afspeelt tijdens de bereiding, koeling, bewaring en bewerking van voedsel. Ruimschoots overgoten met een saus van historische wetenswaardigheden en anekdotes, behandelt het boek alle belangrijke voedingsmiddelen, van vlees en aardappelen tot béarnaisesaus en champagne. Aan bod komen verder onder meer: voedingswaarden, voedseltoevoegingen, smaak, reuk, kookmethoden, en de weg die het voedsel in ons lichaam aflegt.
Over eten en koken is een stimulerend en fascinerend boek voor iedereen die zich ooit met koken en proe- ven heeft beziggehouden, en geeft een antwoord op de vele vragen die opduiken in iedere keuken.
Harold McGee studeerde aan het California Institute of Technology en behaalde een titel in Engelse lite- ratuur aan de Yale-universiteit.
'hét ideale eetleesboek dat vol staat met leuke, interessante en curieuze wetenswaardigheden.' - NRC Handelsblad
'Een keukenboekenplank zonder McGees "kookboek" (...) is als een autobus zonder wielen.' - de Volkskrant
'Zijn standaardwerk is encyclopedisch, anekdotisch, degelijk en spits tegelijk' - Vrij Nederland
'een veelzijdig standaardwerk, dat antwoord geeft op de vele vragen, die opduiken in iedere keuken.' - Telegraaf
Over eten en koken, Harold McGee, net exemplaar
Bert Bakker, paperback, 690 pagina's
ISBN 9035118197
Prijs exclusief verzendkosten
Dit boek is te dik voor brievenbuspost en kan alleen als pakket worden verstuurd.
Binnen Nederland gratis verzending bij een aankoop van € 50,00 of meer.
Betaal minder of geen verzendkosten, door meer boeken te bestellen.
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
- De sensaties van smaak, Bob Holmes
De wetenschap achter hoe we proeven
Kun je beschrijven in hoeverre de smaak van heilbot verschilt van kabeljauw? Hoe de geur van brie verschilt van port salut? De meesten van ons slagen daar nauwelijks in. Het ontbreekt ons aan de…€ 39,95 - creATE, Chris Sanderson, Martin Raymond
Eating, Design and Future FoodFood is not just a hot topic in design and cutting edge creativity today, but also an enormous industry with changing standards and perceptions. crEATe. Eating, Design and Future Food investigates…
€ 18,95 - Food in Antiquity, Don Brothwell and Patricia Brothwell
A survey of the diet of early peoples
A world-wide survey of the eating and drinking habits of early peoples, Don and Patricia Brothwell's Food in Antiquity covers a broad geographical range, from the early populations of Asia,…€ 14,95 - De mooie voedselmachine, Giulia Enders
Alles over darmen, een onderschat orgaan
Je darmen zijn de belangrijkste adviseur van ons brein. Als je lekker in je vel wilt zitten, gelukkiger wilt leven en gezond oud wilt worden, moet je dan ook goed voor je darmen zorgen.…€ 11,95 - Hamburgers in het paradijs, Louise O. Fresco
VOEDSEL in tijden van SCHAARSTE en OVERVLOED
Hardcover (gebonden in harde kaft met stofomslag)
De menselijke geschiedenis is er een van voortdurende schaarste aan voedsel. De overvloed die in de laatste decennia voor velen is…€ 14,95 - De tafel van tien, Johannes van Dam
Gastronomisch graafwerk in hapklare brokken
In dit boek behandeld Johannes van Dam in alfabetische volgorde honderd verschillende voedingsmiddelen. Ieder onderwerp wordt in tien punten behandeld, waarbij oorsprong, het gebruik in…€ 8,95 - De Volkskeuken, Yvone Gnirrep
Een selectie van honderdvijftig afleveringen uit de dagelijkse rubriek 'De Volkskeuken' in De Volkskrant, verschenen in de periode 2001 tot najaar 2004. Een bron van inspiratie voor de kookliefhebber, maar omdat uitgeknipte…
€ 8,95 - Deugden van de tafel, Julian Baggini
Een filosofie van het eten
Eerste druk, 2014
Eten staat in het centrum van de belangstelling — met culinaire hypes, bestsellers van topchefs en kritische debatten over de voedselindustrie. We willen lekker, gezond en…€ 11,95 - Plants Only Kitchen, Gaz Oakley
Winner of the Best Vegan Cookbook Award in VegNews Magazine 2021!
Plants Only Kitchen offers an explosion of flavour, with more than 70 vegan recipes that work around your lifestyle.
With symbols flagging whether recipes are…€ 14,95 - Moleculair koken, Anne Cazor en Christine Liénard
de technieken verklaard
de allernieuwste recepten
Hardcover
Eerste druk, 2009
Met een voorwoord van Jonnie Boer
Voor elke techniek is een eenvoudige uitleg van het wetenschappelijke proces
Makkelijke, speelse en originele…€ 16,95