Tip van Stip
Morito, Samuel en Samantha Clark
Tip van Stip
Nederlandstalige editie!
DE NIEUWE Moro -Tapas-
Morito is dan misschien het kleine zusje van Moro, het is wel een luidruchtiger on opstandiger zusje, dat graag wil ontdekken en experimenteren. Onze verzameling recepten voor tapas en mezze brengt je zowel naar de bedrijvigheid van de Londense Exmouth Market als naar uiteenlopende mediterrane landen.
Met dit boek willen we je met twee van onze grote liefdes laten kennismaken: ons gevarieerde en te gekke personeel en het loyale en kloppende hart van Londen, de wijk Clerkenwell. Zonder deze twee factoren in ons leven zouden Sam en ik niet zo van koken kunnen genieten. We geven bij dezen dan ook toe dat we nergens zouden zijn zonder de mensen met wie we werken. Zij brengen leven in wat we doen en in deze geweldige stad.
Mensen hebben het over de sfeer Moro en Morito, 'die als een muur van vrolijkheid op je afkomt'. Er is vast een soort van chemie bij betrokken, want die sfeer kan niet worden geanalyseerd of gekopieerd. Wat we wel weten is dat we elke dag weer dankbaar zijn, en deze bladzijden zijn een hulde aan die bijzondere broedplaats van creativiteit.
Dit boek helpt je vooral bij het bereiden en opeten van heerlijke mezze en tapas. De unieke sfeer die daarmee op tafel komt, zou deel uit moeten maken van eenierders leven. Het heeft iets gezelligs en iets sociaals, die manier van eten delen. Dit boek bevat duizenden mogelijke manieren om gerechten te combineren, en die zijn allemaal goed zolang jij er blij mee bent. Je hoeft alleen een paar basisregels te volgen over het kopen van seizoensproducten en daarbij te letten op variatie in kleur, smaak en textuur.
Een maaltijd kan op verschillende manieren worden geserveerd en kan daarmee verschillende effecten generen. Bij Morito worden de gerechten als ze klaar zijn op tafel gezet. Doorgaans eerst brood, olijven en koude gerechten, en daarna stuk voor stuk de warme gerechten zodra ze klaar zijn. Door die uitgerekte manier van eten blijft je hart kloppen van verwachting en geniet je langer. Je kunt ook BAM!, alles in één keer op tafel zetten, dat ziet er mooi en indrukwekkend uit. Of misschien anders er iets tussenin?
Als je vertrouwd raakt met waar de recepten vandaan komen kun je hopelijk met enkele Spaanse gerechten spelen en eten, met een lekker glas sherry erbij, of wellicht met alleen mezzegerechten met een glas gezonde Turkse raki of arak uit Libanon. Hoe ie dit boek ook gebruikt, wij geloven je er hele hoop gedenkwaardige maaltijden mee kunt maken.
Sam en Sam Clark
Samuel en Samantha Clark delen hun liefde voor de intense smaken van de Spaanse keuken, Noord-Afrika en het oostelijke Middellandse Zeegebied en zijn de eigenaars van het restaurant Moro, door Nigella Lawson beschreven als het River Cafe van de Spaanse keuken. Op de menukaart van Moro staan authentieke Spaanse gerechten en gerechten uit de islamitische M terran gebieden die van oudsher zijn verbonden door de zevenhonderdjarige Moorse bezetting van Spanje.
Taal Nederlands
Morito, Samuel en Samantha Clark, net exemplaar
Kosmos, gebonden in harde kaft, 288 pagina's
ISBN 9789021558967
Prijs exclusief verzendkosten
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
- Proef Londen, Terence Contan & Peter Prescott
Meer dan 60 recepten van topchefs uit Londen plus de beste culinaire markten, restaurants, ambachtelijke winkels en cafés
Proef Londen is een reisgids, een eetgids, een leesboek en ook een kookboek. En dat is een mooie…€ 8,95 - River Cafe Kookboek Groen, Rose Gray en Ruth Rogers
Ruth Rogers en Rose Gray staan bekend om hun verfrissende, originele kijk op de Italiaanse cucina rustica, de landelijke keuken. Iedere zomer speuren zij het Italiaanse platteland af op zoek naar nieuwe inspiratie voor The River…
€ 24,95 -29%
Wat te koken & hoe te koken, Jane HornbyHardcover (gebonden in harde kaft met stofomslag)
Zo goed als nieuw exemplaar
Het ultieme stap-voor-stapboek voor iedereen die zijn favoriete maaltijd perfect wil bereiden, geschikt voor beginners en gevorderden.
Honderd…€ 34,95 € 24,95- De sensaties van smaak, Bob Holmes
De wetenschap achter hoe we proeven
Kun je beschrijven in hoeverre de smaak van heilbot verschilt van kabeljauw? Hoe de geur van brie verschilt van port salut? De meesten van ons slagen daar nauwelijks in. Het ontbreekt ons aan de…€ 39,95 - Gekruid & geroerd, Danielle Houbrechts
Daniëlle Houbrechts probeert in dit boek uit te leggen wat de wilde-kruidenwereld voor haar betekent. De ideale plek om te onthaasten. De onuitputtelijke bron van creativiteit en harmonie. De eerlijke omgeving vol echtheid en…
€ 28,50 - Kleine hapjes, grote smaken, Paul Gayler
Tapas, mezze, dim sum en meerAan de hand van ervaren chef-kok Paul Gayler neemt Kleine hapjes, grote smaken de lezer mee op een reis rond de wereld om smaakcombinaties te ontdekken die de tong zullen strelen en waarvoor men toch…
€ 9,95 - Justin Bonello Cooks
... for friends
My dad always says, 'A meal without Wine is like a day without sunshine.' I think the same can be said about eating on your own. Let's face it. No one should eat alone.
My worst nightmare is rushing home, fixing…€ 45,00 - Het tapasboek, Simone en Inés Ortega
Gebonden in harde kaft en met stofomslag en leeslint. Mooi vormgegeven uitgave, door Pablo Martin (Grafica). Eerste druk.
Het tapasboek biedt een voortreffelijke verzameling eenvoudige en authentieke recepten voor tapas, van…€ 28,95 - 1080 recepten, Simone en Inés Ortega
Hardcover (gebonden in harde kaft met drie leeslinten)
Prachtig geïllustreerd met kleurrijke tekeningen van Javier Mariscal
Taal: Nederlands
Eerste druk, 2008
Deze Spaanse kookbijbel bevat 1080 recepten, verzameld en…€ 29,95