creATE, Chris Sanderson, Martin Raymond
Eating, Design and Future Food
Food is not just a hot topic in design and cutting edge creativity today, but also an enormous industry with changing standards and perceptions. crEATe. Eating, Design and Future Food investigates recent trends and visual developments within food, design, hospitality and packaging design.
Based upon research by trend analysts Chris Sanderson and Martin Raymond from the London firm The Future Laboratory, this sourcebook documents and illustrates manifold examples and concepts that are the driving forces in contemporary food, both influencing and inspiring today’s visionary chefs, designers, and consumers.
Six extensive chapters shed new light on the central topics and various approaches relevant in contemporary food with incisive texts including profiles of visionary creatives accompanied by visuals. The book starts by examining the treacherous landscape of food politics with environmental and production concerns in “Food Activists”. It then explores the return of “Wholehearted” home-style cooking, the sophisticated choices of nutritional “Smart Food” and “Packaging” confronts new challenges in delivering high impact aesthetic and brand experiences while being cost effective and sustainable.
The concepts and interior design approaches of “Food Spaces” also encompass luxurious canteens, cooking laboratories and store designs. The various attitudes of people towards food are defined in “Typologies”. Finally, crEATe. further explores “Future Solutions” by illuminating emerging trends that will follow, illustrating how food will look in the future as well as how we will respond to it emotionally and aesthetically.
Portrayed in striking ways, the multifaceted examples in this informative volume range from product design, industrial design and the interiors of restaurants and hotels to branding and consumerism. crEATe. surely indicates how food is gaining new meaning in our lives as well as in top-notch contemporary design.
Language: English
creATE, Chris Sanderson, Martin Raymond, very good copy
Gestalten, hardcover, 28,8 x 24,5 x 2,4 cm, 216 pages
ISBN 9783899552317
Prijs exclusief verzendkosten
Price without shipping costs
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
- De sensaties van smaak, Bob Holmes
De wetenschap achter hoe we proeven
Kun je beschrijven in hoeverre de smaak van heilbot verschilt van kabeljauw? Hoe de geur van brie verschilt van port salut? De meesten van ons slagen daar nauwelijks in. Het ontbreekt ons aan de…€ 39,95 Tip van Stip
Eat Love, Marije VogelzangTip van Stip
Food concepts by eating-designer Marije VogelzangHardcover
net exemplaar/very good copy
Eating concepts by Marije Vogelzang: her interest is in the verb “to eat.” Not only does she think deeply about what is on…€ 29,95- Hamburgers in het paradijs, Louise O. Fresco
VOEDSEL in tijden van SCHAARSTE en OVERVLOED
Hardcover (gebonden in harde kaft met stofomslag)
De menselijke geschiedenis is er een van voortdurende schaarste aan voedsel. De overvloed die in de laatste decennia voor velen is…€ 14,95 - Het insectenkookboek
Krekellolly’s in diverse smaken. Sprinkhanen om in chocolade te dopen. Libellenlarven met pepermuntblaadjes. Voor de meeste Nederlanders is het geen dagelijkse kost. Toch eet 80 procent van de wereldbevolking insecten als…
€ 11,95 - Als kok in Frankrijk, Bart van Loo
Literaire recepten en culinaire verhalen
Jarenlang heeft Bart Van Loo de geheimen van eeuwenoude kookboeken en de gastronomische charmes van literaire meesterwerken bestudeerd. Nu brengt hij de smakelijkste culinaire fantasieën…€ 18,95 - Het Wagamama kookboek, Hugo Arnold
130 heerlijke recepten van de noedel-experts
Eerste druk, 2004
Nederlandstalige editie
Nog mooi en net exemplaar (geen inscripties e.d.)
Wagamama heeft de woorden 'fast food' nieuwe inhoud gegeven. In 1992 werd het eerste…€ 18,95 Tip van Stip
Over eten en koken, Harold McGeeTip van Stip
Wetenschap en overlevering in de keukenWaarom krijg je van alcohol een kater en hebben planten geen spieren? Waarom kan slagroom wel en melk niet worden stijfgeklopt? Wat maakt wit vlees wit, waarom rijpt fruit wel…€ 24,95- Het wereldschokkende en onweerstaanbaar lekkere verhaal van Tony's Chocolonely, Jeroen Siebelink
Het eerlijke verhaal van een revolutionaire reepAls drie journalisten iets willen doen aan de hartverscheurende situatie van twee miljoen kindslaven op Afrikaanse cacaoplantages, komen ze er al snel achter dat een aanklacht tegen…
€ 8,95 - Broodtrommelboek, Marije Vogelzang
Hardcover
Een boek vol insprirerende broodtrommelideeën
Liefde gaat door de maag, dat weet iedereen. Dus stop je naast een boterham met pasta of pindakaas, soms wat extra's in de broodtrommel van je kind. Een briefje, of een…€ 8,95