Als kok in Frankrijk, Bart van Loo
Literaire recepten en culinaire verhalen
Jarenlang heeft Bart Van Loo de geheimen van eeuwenoude kookboeken en de gastronomische charmes van literaire meesterwerken bestudeerd. Nu brengt hij de smakelijkste culinaire fantasieën en gerechten samen. Waar vinden pêche melba en steak tournedos hun oorsprong? Hoe maak je gargantueske eieren? Zijn frietjes nu Frans of Belgisch? En hoe zit het met de Franse kannibalenkeuken? Van Loo serveert naast verrassende ontdekkingen ook tal van recepten voor elke gelegenheid. Een must have voor de lezende smulpaap.
LITERAIR KOOKBOEK OM JE DUIMEN EN VINGERS BIJ AF TE LIKKEN
Bart Van Loo heeft in België en Nederland een fameuze reputatie verworven als francofiel, spreker en schrijver over Franse cultuur en levenskunst. Zijn optredens in De Wereld Draait Door zijn nu al legendarisch.
'van Loo verdient drie sterren voor zijn verbluffende en erudiete selectie en zijn erg genietbare commentaar. Een schitterend boek!' — De Standaard
'Smakelijk snuffelboek!' — Margriet
Als kok in Frankrijk, Bart van Loo, net exemplaar
De Bezige Bij, paperback, 320 pagina's
ISBN 9789085424963
Prijs exclusief verzendkosten
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
Tip van Stip
De Bourgondiërs, Bart Van LooTip van StipAartsvaders van de LAGE LANDENEen wervelend verhaal van brandstapels en banketten, pest en steekspelen, Jeanne d'Arc, Jan van Eyck, Filips de Goede en het Gulden Vlies.
Meesterverteller Bart Van Loo neemt de lezer op…€ 18,95- Het ei, Michel Roux
Het ei is in al zijn eenvoud misschien wel het meest complete en veelzijdige voedingsmiddel in de keuken. Het speelt de hoofdrol in uiteenlopende gerechten, van een eenvoudige omelet of klassieke gruyèresoufflé tot de…
€ 18,95 - Johannes van Dam, Jeroen Thijssen
De biografie
Hardcover
Eerste druk, 2018
Johannes van Dam was naast bekend culinair journalist een bijzonder mens. Hij had dan ook bepaald een roerige achtergrond: zijn joodse ouders overleefden de oorlog in onderduik, op jonge…€ 9,95 - De sensaties van smaak, Bob Holmes
De wetenschap achter hoe we proeven
Kun je beschrijven in hoeverre de smaak van heilbot verschilt van kabeljauw? Hoe de geur van brie verschilt van port salut? De meesten van ons slagen daar nauwelijks in. Het ontbreekt ons aan de…€ 39,95 - De smaak van het verleden, Barbara Ketcham Wheaton
De Franse keuken van 1300 tot 1789
'Wat! Alweer een over koken? zal de lezer wellicht zeggen. Sedert een aantal jaren wordt het publiek overspoeld door een ware vloedgolf van dergelijke geschriften,' Deze zo modern aandoende…€ 8,95 -52%
BELGO kookboek, Denis Blais en André PlisnierDe recepten van het origineelste Belgische restaurant buiten Belgie - officieel verkozen tot het beste restaurant van Londen
Leer mosselen bereiden op twintig verschillende manieren. Ontdek het geheim om de beste frieten ter…€ 18,50 € 8,95- Smakelijk Italië, Sophie Braimbridge en Jo Glynn
Smakelijk Italiëneemt u mee op een culinaire reis door een land dat met hart en ziel van eten houdt. Reis mee naar de keukens van Sicilië, de kaasmakerijen van Napels, de wijngaarden van Toscane en de restaurants van Bologna.…
€ 18,95 - creATE, Chris Sanderson, Martin Raymond
Eating, Design and Future FoodFood is not just a hot topic in design and cutting edge creativity today, but also an enormous industry with changing standards and perceptions. crEATe. Eating, Design and Future Food investigates…
€ 18,95 - Koken op Bommelstein, Johannes van Dam
Betreft gesigneerd exemplaar door de auteur Johannes van Dam aan (naam) ontvanger boek
Nog mooi exemplaar (nieuwstaat)
Met tekeningen van Dick Matena naar Marten Toonder
Hoeveel beproevingen heer Bommel en Tom Poes in hun…€ 45,00 - De Volkskeuken, Yvone Gnirrep
Een selectie van honderdvijftig afleveringen uit de dagelijkse rubriek 'De Volkskeuken' in De Volkskrant, verschenen in de periode 2001 tot najaar 2004. Een bron van inspiratie voor de kookliefhebber, maar omdat uitgeknipte…
€ 8,95