Kweken voor de keuken, Adam en james Caplin
Fruit, groenten en kruiden uit de eigen stadstuin
Kweken voor de keuken is een inspirerend en praktisch boek dat u helpt het meeste uit uw tuin of vensterbank te halen. Er wordt aandacht besteed aan veel huidige trends — op het gebied van tuinieren. maar ook wat betreft de bezorgdheid over herkomst en modificaties van ons voedsel, de hernieuwde belangstelling voor de stad, het toenemende verlangen naar een evenwichtig en gezond leven, en het belang van de gemeenschap. Dit boek laat zien dat tuinen tegelijkertijd productief en prachtig kunnen zijn en dat eetbare flora niet verbannen hoeft te worden naar een moestuin.
Kweken voor de keuken is creatief, geeft voldoening en kan zelfs op een vensterbank plaatsvinden. Dit boek toont ook dat vervuiling geen discussiepunt is, zelfs niet in hartje stad. Gedetailleerd wordt beschreven hoe u grond kunt analyseren en verbeteren, gevolgd door een presentatie van schitterende eetbare planten en ideeën voor combinaties.
Dan worden alle aspecten van het stads tuinieren nauwkeurig bekeken; van het omgaan met de fauna in uw tuin tot het kiezen van een ontwerp dat aansluit bij uw wensen. Er zijn tips voor elk jaargetijde en recepten voor verrukkelijke gerechten waarin uw zelfverbouwde producten het best tot hun recht komen.
Met behulp van de plantenlijst die het boek afsluit, kunt u de juiste planten kiezen. Met dit boek stampvol praktische en vaak originele oplossingen komt het kweken voor de keuken binnen het bereik van bijna alle stadsmensen.
Kweken voor de keuken zal uw leven verrijken; het plukken, koken en opeten van iets wat je zelf verbouwd hebt, geeft een enorme kick, een welgedaan gevoel en het smaakt beter! Bovendien word je je bewuster van de seizoenen en natuurlijke patronen, en leren kinderen dat groenten en fruit niet uit de winkel komen. Tuinen gecreëerd volgens de principes van dit boek zijn schitterende, natuurlijke leefruimten paradijsjes waar bloemen, bladeren, fruit, groenten en kruiden zich vrijelijk mengen.
Foto's van Francesca Yorke
Kweken voor de keuken, Adam en james Caplin, net exemplaar
Schuyt & Co, gebonden in harde kaft met stofomslag, 160 pagina's
ISBN 9060975642
Prijs exclusief verzendkosten
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
-40%
Eten uit de volkstuin, Marleen van EsZaaien, oogsten en eten van eigen bodem
Er zijn boeken over het houden van een volkstuin en boeken over koken met de oogst uit die tuin, maar geen boek combineert zaaien, oogsten en eten zoals Eten uit de volkstuin.
Ingedeeld op…€ 14,95 € 8,95- Landleven in de stad, Alex Mitchell
Praktijkboek voor de creatieve stadstuinier
Droom je er weleens van om dat braakliggende lapje grond waar je elke dag op weg naar kantoor langsloopt om te toveren tot een moestuin?
Vind je het heerlijk wonen in de stad, maar…€ 11,95 - Passie voor groenten, Antonio Carluccio
Hét boek over koken met groenten — van de 'koning van de Italiaanse keuken'
In dit prachtig vormgegeven boek presenteert Antonio Carluccio meer dan 200 overheerlijke recepten, die zijn enthousiasme en passie voor knapperig…€ 18,95 - Gekruid & geroerd, Danielle Houbrechts
Daniëlle Houbrechts probeert in dit boek uit te leggen wat de wilde-kruidenwereld voor haar betekent. De ideale plek om te onthaasten. De onuitputtelijke bron van creativiteit en harmonie. De eerlijke omgeving vol echtheid en…
€ 28,50 - Eigentijds vegetarisch, Maria Elia
Ruim 120 recepten die je smaakpapillen verrassen
Eigentijds vegetarisch is een waar vegetarisch avontuur: deze gerechten brengen je bijna letterlijk in een andere wereld! De jonge Grieks-Britse Maria Elia heeft in dit boek…€ 18,95 - Bieslook & Polenta, Susann Probst & Yannic Schon
Vegetarisch koken op z'n Berlijns
Lokale seizoensproducten, klaargemaakt met invloeden uit heel de wereld. Van bietenravioli met sinaasappel-walnootboter tot vegetarische teriyakiburgers. In dit sprookjesachtige kookboek vol…€ 24,95 - Veg!, Hugh Fearnley-Whittingstall
Het River Cottage boek, met groenten in de hoofdrol
Hardcover
Babybietjes uit de oven met walnoot-yoghurtdressing, frittata met zomergroenten en geitenkaas, en paddenstoelen-risotto en andere gerechten die je meteen doen…€ 18,95 - Zwemvijvers, Jean Vanhoof
Natuurlijke waterpret in de tuinIn dit boek verklaart natuurmens Jean Vanhoof op een bevattelijke wijze, zonder al te wetenschappelijk of technisch te zijn, wat er zich allemaal voordoet in een ecologische zwemvijver. Hij…
€ 21,95 - Minibijbel Inmaken, Catherine Atkinson & Maggie Mayhew
Het complete boek over jam, gelei, tafelzuur, relish en chutney, met meer dan 150 verukkelijke recepten
Hardcover
Nog mooi en net exemplaar
• De Minibijbel Inmaken is een compleet naslagwerk voor wie de kunst van het…€ 24,95