Paddestoel, Johnny Acton & Nick Sandler
Kenden we enkele jaren geleden slechts de overbekende champignon, tegenwoordig overspoelen vele soorten paddestoelen de markt. Ook de tijd van de champignonsoep en de biefstuk met champignonroomsaus ligt ver achter ons. Tegenwoordig doen we het met een quiche van cantharellen, lamsvlees met hoorn des overvloeds, shii—take met pruimensaus en soep van enoki.
Maar het boek bevat niet alleen recepten. Over paddestoelen is veel meer te vertellen. Mensen worden al eeuwen gefascineerdèdoor hun geneeskrachtige, giftige en hallucinerende eigenschappen. Magische paddestoelen brengen je in euforische staat en leiden tot topprestaties, maar het nuttigen ervan kan evengoed een dodelijke afloop hebben. Sommige paddestoelen zijn zeer gewild als afrodisiaca. Kortom, paddestoelen zijn meer dan alleen voedsel, dus is dit ook meer dan alleen een kookboek.
Paddestoel is geschreven door twee enthousiaste mannen wier harten altijd sneller gaan kloppen als de herfst nadert.
Met foto's van Jonathan Lovekin
Paddestoel, Johnny Acton & Nick Sandler, net exemplaar
Schuyt & Co Uitgevers, gebonden in harde kaft met stofomslag, 26,3 x 23,3 x 1,8 cm, 160 pagina's
ISBN 9076685134
Prijs exclusief verzendkosten
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
-40%
Eten uit de volkstuin, Marleen van EsZaaien, oogsten en eten van eigen bodem
Er zijn boeken over het houden van een volkstuin en boeken over koken met de oogst uit die tuin, maar geen boek combineert zaaien, oogsten en eten zoals Eten uit de volkstuin.
Ingedeeld op…€ 14,95 € 8,95Tip van Stip
Bos op je bord, Ria LoohuizenTip van Stip
Paddestoelen om te plukken en om te eten. Met 150 recepten voor de fijnproever.
'Sommighe zijn eetbaar; sommighe fenijnigh ende doodelijck', schreef de Vlaamse geneesheer Dodoens in 1554. Ook oude volksnamen zijn…€ 24,95- Verwilderen, Romke van de Kaa
Laat de plant het werk doen
In Verwilderen beschrijft Romke van de Kaa als geen ander de technieken, mogelijkheden en planten- en bloemensoorten die zich goed lenen voor het laten verwilderen van de tuin.
Als je "verwilderd' in…€ 9,95 - Bieslook & Polenta, Susann Probst & Yannic Schon
Vegetarisch koken op z'n Berlijns
Lokale seizoensproducten, klaargemaakt met invloeden uit heel de wereld. Van bietenravioli met sinaasappel-walnootboter tot vegetarische teriyakiburgers. In dit sprookjesachtige kookboek vol…€ 24,95 - Koken in de vaatwasser, Lisa Casali
Smakelijk en goedkoop koken in de afwasmachine
Smaak, duurzaamheid en geldbesparing met een revolutionaire methode! Misschien hebt u er nooit bij stilgestaan, maar de hitte die een vaatwasser produceert tijdens een wascyclus, kan…€ 8,95 - Het insectenkookboek
Krekellolly’s in diverse smaken. Sprinkhanen om in chocolade te dopen. Libellenlarven met pepermuntblaadjes. Voor de meeste Nederlanders is het geen dagelijkse kost. Toch eet 80 procent van de wereldbevolking insecten als…
€ 11,95 - Gekruid & geroerd, Danielle Houbrechts
Daniëlle Houbrechts probeert in dit boek uit te leggen wat de wilde-kruidenwereld voor haar betekent. De ideale plek om te onthaasten. De onuitputtelijke bron van creativiteit en harmonie. De eerlijke omgeving vol echtheid en…
€ 28,50 - NOEDELS nieuwe stijl, Sri Owen
Heldere uitleg over het herkennen, maken, bereiden en koken van verschillende soorten noedels.
Toegankelijke, makkelijk te volgen recepten ontrafelen het Aziatisch koken voor de westerse lezer.
Authentieke noedelsrecepten worden…€ 8,95 - De achtertuin, Jan Wolkers
Jan Wolkers (1925-2007) is voor Villa Achterwerk twee seizoenen lang (in 2002 en 2003) op ontdekkingstocht geweest in zijn Texelse tuin. Wanneer Wolkers vertelt over de natuur wordt alles wat gewoon is bijzonder, wat klein is…
€ 9,95