Het insectenkookboek
Krekellolly’s in diverse smaken. Sprinkhanen om in chocolade te dopen. Libellenlarven met pepermuntblaadjes. Voor de meeste Nederlanders is het geen dagelijkse kost. Toch eet 80 procent van de wereldbevolking insecten als delicatesse. In Mexico vinden ze bijvoorbeeld gepofte mieren heerlijk en in Japan smullen ze van wespen. Deze fruits de terre zijn niet alleen een smakelijk en veelzijdig ingrediënt in de keuken, ze zitten ook vol eiwitten, zijn duurzaam en eenvoudig te kweken.
In Nederland kun je inmiddels meelwormen en sprinkhanen voor menselijke consumptie kopen, maar een Nederlands insectenkookboek was er nog niet. Het insectenkookboek bevat niet alleen recepten, maar ook tal van wetenswaardigheden en interviews met topkoks en kwekers. Het vertelt waar je insecten kunt kopen, of je ze allemáál kunt eten en hoe je ze bewaart en klaarmaakt.
Met een voorwoord van Louise O. Fresco
Het insectenkookboek, Arnold van Huis, Henk van Gurp en Marcel Dicke, goed exemplaar
Uitgeverij Atlas, hardcover, 26,2 x 21,5 x 1,9 cm, 192 pagina's
ISBN 9789045020310
Prijs exclusief verzendkosten
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
Tip van Stip
Eat Love, Marije VogelzangTip van Stip
Food concepts by eating-designer Marije VogelzangHardcover
net exemplaar/very good copy
Eating concepts by Marije Vogelzang: her interest is in the verb “to eat.” Not only does she think deeply about what is on…€ 29,95- Hamburgers in het paradijs, Louise O. Fresco
VOEDSEL in tijden van SCHAARSTE en OVERVLOED
Hardcover (gebonden in harde kaft met stofomslag)
De menselijke geschiedenis is er een van voortdurende schaarste aan voedsel. De overvloed die in de laatste decennia voor velen is…€ 14,95 - Koken in de vaatwasser, Lisa Casali
Smakelijk en goedkoop koken in de afwasmachine
Smaak, duurzaamheid en geldbesparing met een revolutionaire methode! Misschien hebt u er nooit bij stilgestaan, maar de hitte die een vaatwasser produceert tijdens een wascyclus, kan…€ 8,95 Wageningse Persprijs 2014
Uitgekookt!, Annemieke Smit, NIEUW BOEKIngezakte soufflé, biefstuk als een schoenzool, grijsgrauwe boontjes, slappe frites en geschifte mayonaise. Uitgekookt! draait om de mislukkingen in de keuken. Wat zijn de oorzaken en hoe kunnen ze worden voorkomen?
Veel…€ 18,50- De smaak van het verleden, Barbara Ketcham Wheaton
De Franse keuken van 1300 tot 1789
'Wat! Alweer een over koken? zal de lezer wellicht zeggen. Sedert een aantal jaren wordt het publiek overspoeld door een ware vloedgolf van dergelijke geschriften,' Deze zo modern aandoende…€ 8,95 - Paddestoel, Johnny Acton & Nick Sandler
Kenden we enkele jaren geleden slechts de overbekende champignon, tegenwoordig overspoelen vele soorten paddestoelen de markt. Ook de tijd van de champignonsoep en de biefstuk met champignonroomsaus ligt ver achter ons.…
€ 14,95 - creATE, Chris Sanderson, Martin Raymond
Eating, Design and Future FoodFood is not just a hot topic in design and cutting edge creativity today, but also an enormous industry with changing standards and perceptions. crEATe. Eating, Design and Future Food investigates…
€ 18,95 - Pasta by Design, George L. Legendre
This is not a cookbook; it is a totally fresh and idiosyncratic look at pasta.
The pasta family tree reveals unexpected relationships between pasta shapes, their usage and common DNA. Architect George L. Legendre has profiled 92…€ 75,00