Johannes van Dam, Jeroen Thijssen
De biografie
Hardcover
Eerste druk, 2018
Johannes van Dam was naast bekend culinair journalist een bijzonder mens. Hij had dan ook bepaald een roerige achtergrond: zijn joodse ouders overleefden de oorlog in onderduik, op jonge leeftijd was hij betrokken bij het auto-ongeluk waarin zijn vader omkwam en daarbij kwam dan nog zijn ontluikende homoseksualiteit in de burgerlijke jaren vijftig. Voordat hij over eten ging schrijven was zijn leven een chaos vol depressies, cocaïnegebruik en uitzichtloosheid. Daarna stond zijn leven in het teken van eten: spreken over eten, schrijven over eten en alles weten over eten.
De Amsterdamse horeca vreesde hem, haatte hem soms maar respecteerde zijn vakkennis. Hij vond zichzelf de beste culinair journalist, maar niet alle collega's waren het daarmee eens. Een man die 'altijd de waarheid sprak', noemde hij zichzelf en hij maakte dan ook veel ruzie. Toch had hij trouwe vrienden. Avonturen in een commune, geldingsdrang tot achter de derde komma, een 'robuust' karakter – het hoorde allemaal bij Johannes. Een bijzonder personage.
Johannes van Dam, Jeroen Thijssen, wat lichte gebruikssporen aan de omslag, maar verder nog mooi en netjes
Nieuw Amsterdam, 2018, eerste druk, gebonden in harde kaft met stofomslag, 318 pagina's
ISBN 9789046824504
Prijs exclusief verzendkosten
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
- Koks en keukenmeiden, Johannes van Dam en Joop Witteveen
Amsterdamse kookboeken uit de Gastronomische Bibliotheek en de Bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam
Koks en keukenmeiden gebruikten ze, Johannes Van Dam en Joop Witteveen lezen ze: Waarom nam een arts in de zeventiende…€ 8,95 - Bonbon, Kees Raat en Jonah Freud
Bonbons van Kees Raat
Eerste druk!
Betreft eerste uitgave uit 2004 in het grote formaat (28,6 x 22,0 cm)
Nog vrijwel in nieuwstaat
Kees Raat, de befaamde chocolatier van Unlimited Delicious in Amsterdam, geniet landelijke…€ 45,00 - Food in Antiquity, Don Brothwell and Patricia Brothwell
A survey of the diet of early peoples
A world-wide survey of the eating and drinking habits of early peoples, Don and Patricia Brothwell's Food in Antiquity covers a broad geographical range, from the early populations of Asia,…€ 14,95 - God, Darwin en natuur, Rudi Rotthier en Redmond O'Hanlon
Redmond O'Hanlon (1947) is naast avonturier, reisboekenschrijver en wetenschapper een groot kenner van het werk van Charles Darwin. Hij schreef hierover een proefschrift, 'Joseph Conrad and Charles Darwin: The Influence of…
€ 8,95 - Dagboek van een boekverkoper, Shaun Bythell
Op zijn achttiende zag Shaun die eigenzinnige boekhandel in het Schotse kustplaatsje Wigtown voor het eerst. 'Die tent bestaat over een jaar niet meer,' zei hij toen achteloos tegen een vriend van hem. Dertien jaar later bestaat…
€ 34,95 - Tools for Cooks, Christine McFadden
Keukengerei van A tot Z
Nederlandstalig
Recepten van o.a. Jamie Oliver, Alain Ducasse, Ken Hom en Alice Waters
Tips bij het aankopen van het beste keukengerei
Inclusief lijst met gespecialisseerde kookwinkels in Nederland en…€ 8,95 - Passie voor groenten, Antonio Carluccio
Hét boek over koken met groenten — van de 'koning van de Italiaanse keuken'
In dit prachtig vormgegeven boek presenteert Antonio Carluccio meer dan 200 overheerlijke recepten, die zijn enthousiasme en passie voor knapperig…€ 18,95 - Hamburgers in het paradijs, Louise O. Fresco
VOEDSEL in tijden van SCHAARSTE en OVERVLOED
Hardcover (gebonden in harde kaft met stofomslag)
De menselijke geschiedenis is er een van voortdurende schaarste aan voedsel. De overvloed die in de laatste decennia voor velen is…€ 14,95 - De sensaties van smaak, Bob Holmes
De wetenschap achter hoe we proeven
Kun je beschrijven in hoeverre de smaak van heilbot verschilt van kabeljauw? Hoe de geur van brie verschilt van port salut? De meesten van ons slagen daar nauwelijks in. Het ontbreekt ons aan de…€ 39,95 -50%
Where Chefs EatA GUIDE TOT CHEFS' FAVOURITE RESTAURANTS
An invaluable restaurant guide which reveals the popular and often little known places that top chefs choose to eat in themselves. More than 400 of the world's best chefs, including Heston…€ 8,95 € 4,50