Smullen met pompoen, Nicole van Leeuwen
Meer dan 100 bijzondere gerechten
De pompoen is in opmars. De felgekleurde vrucht is vrijwel het hele jaar door te verkrijgen, niet alleen in natuurwinkels, maar ook in steeds meer supermarkten. Pompoen is lekker, veelzijdig, gezond en een prima basis voor tal van gerechten.
Pompoensoep kent u ongetwijfeld, maar wist u dat u van pompoen ook een heerlijk tussendoortje, een hartig hoofdgerecht of een origineel voorafje kunt maken? In de Italiaanse, Marokkaanse en Zuid-Amerikaanse keuken maakt men al sinds mensenheugenis dankbaar gebruik van de bijzondere smaak en kleur van de pompoen; nu zijn wij aan de beurt.
Nicole van Leeuwen verzamelde in de loop der jaren vele bijzondere pompoengerechten. Ze heeft net zolang geëxperimenteerd tot de recepten smakelijk, verrassend en simpel te bereiden zijn. Alle ingrediënten zijn overigens puur natuur: er wordt geen gebruik gemaakt van toegevoegde suikers of producten met geur-, kleur- en smaakstoffen.
Een kleine greep uit Smullen met pompoen:
· Verrassende bijgerechten en voorafjes als Indiaanse pompoenchutney en Geroosterde pompoen met pindasaus.
· Ovengerechten als Pompoentaart met mosselen en prei en Pompoenkwarksoufflé.
· Hoofdgerechten als Couscous met groenten-tajine, Pompoenravioli en Pompoenpaella.
· Zoetige lekkernijen als Pompoencocktail, Pompoenjam en Pompoenkwarktaart.
Smullen met pompoen, Nicole van Leeuwen, net exemplaar
Uitgeverij BZZTôH, paperback, 20,1 x 16,7 x 1,0 cm, 128 pagina's
ISBN 9055018775
Prijs exclusief verzendkosten
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
- Eigentijds vegetarisch, Maria Elia
Ruim 120 recepten die je smaakpapillen verrassen
Eigentijds vegetarisch is een waar vegetarisch avontuur: deze gerechten brengen je bijna letterlijk in een andere wereld! De jonge Grieks-Britse Maria Elia heeft in dit boek…€ 18,95 - River Cafe Kookboek Groen, Rose Gray en Ruth Rogers
Ruth Rogers en Rose Gray staan bekend om hun verfrissende, originele kijk op de Italiaanse cucina rustica, de landelijke keuken. Iedere zomer speuren zij het Italiaanse platteland af op zoek naar nieuwe inspiratie voor The River…
€ 24,95 - The Book of Preserves, Mary Norwak
Jams, Chutneys, Pickles and Jellies
With its variety of jams, jellies, chutneys, mustards, and syrups to choose from, The Book of Preserves provides a wealth of traditional country recipes. Illustrated in color with step-by-step…€ 18,95 - Puur Eten dat je gelukkig maakt, Pascale Naessens
Pascale Naessens is de best verkopende culinaire auteur in België. Met haar boeken heeft ze als het ware een 'beweging' in gang gezet. Mensen mogen weer genieten van eten, worden tegelijkertijd gezonder en vallen af.
'De meeste…€ 18,50 - SLA, Ida de Haart
EEN HANDBOEK VOOR GROEN, GEZOND EN GEWELDIG ETEN
Dat eten vaak onweerstaanbaar is, wisten we al. Dat eten zó lekker is dat je vergeet dat het ook nog supergezond kan zijn, is alleen maar mooi meegenomen. Er wordt al genoeg…€ 18,95 - Play with your Pumkins, Joost Elffers and Saxton Freyman
Text by Johannes van Dam
Pumpkin isn't simply the key ingredient in some of the world's most delicious dishes. The fascinating history and mythology of the pumpkin are enough to inspire, and in the eye of the beholder its beauty…€ 14,95 - De pompoen, Arneo Nizzoli
Geschiedenis - folklore - oude recepten
Van de oudste recepten tot de culinaire kunst van Arneo Nizzoli en andere beroemde Italiaanse koks
Gebonden in harde kaft met stofomslag
Folklorisch kookboek
Met recepten van enkele van…€ 11,95